Suojavedot

Suojavedolla (englanniksi ”cover bet”) tarkoitetaan vetoa, joka pelataan kohteeseen varsinaisen päävedon lisäksi. Suojavetoja käytetään yleensä silloin, kun pelataan isoja altavastaajia. Tyypillisesti suojaveto asetetaan tasapelivaihtoehdolle siten, että se palauttaa osuessaan sekä päävedon että suojavedon panoksen takaisin. Tällainen suojaveto yleensä parantaa hieman pelikassan kasvunopeutta.

Suojavedot

pääveto:
kerroin:
panos:
suojaveto:
Suojavedon panos oltava:
Palautus päävedon osuessa:
Palautus suojavedon osuessa:
Palautus, kun kumpikaan veto ei osu:

Käyttöohje

Syötä ensin päävedon kerroin ja panos. Sen jälkeen suojavedon kerroin ja haluamasi suojausprosentti. Suojausprosentti tarkoittaa sitä, kuinka monta prosenttia suojavedon on palautettava kokonaispanoksesta. Voit esimerkiksi muodostaa draw-no-bet -tyyppisen vedon laittamalla suojausprosentiksi 100. Tällöin suojavedon osuessa saat kohteeseen sijoitetut panokset takaisin.

Suluissa näkyvä luku tuloskentissä tarkoittaa muutosta pelikassaan eli nettotulosta.

Esimerkki

Arsenal – Blackburn. Pelaat Blackburnia 50e:lla, mutta haluat tasapelillä rahat takaisin. Blackburnin kerroin on 10 ja tasapelin 4,8. Päävedon kerroin on siis 10 ja panos 50e. Suojavedon kerroin on 4,8. Suojaprosentti on oltava 100, koska haluttiin koko panos takaisin tasapelillä. Suojavedon panokseksi pitää laskimen mukaan laittaa 13.16 euroa.