Vedonlyöntivoittojen verotus Suomessa 2024

Päätimme päivittää vedonlyönnin verotusta koskevan juttumme ajantasaiseksi, koska keskustelupalstallamme on virinnyt keskustelua aiheeseen liittyen. Tämä artikkeli on kirjoitettu 23.2.2024, jolloin nämä tiedot pitävät paikkansa. Vedonlyöjien verotuskohteluun on Ylikerroin.comin saamien tietojen mukaan haettu EI-ETA/EU alueella muutosta useamman tahon toimesta, mutta vielä tällä hetkellä sellaista ei ole saatu julkiseksi. Näin ollen vedonlyöjän kannattaa lukea tämä juttu huolella ja pyrkiä toimimaan sen mukaan.

Verotuskäytäntö vedonlyönnissä ETA/EU-alueella

Pelaajan kannalta tämä asia on selkeä. EU/ETA alueella saadut rahapelivoitot ovat verottomia. Pelaajan ei siis tarvitse maksaa veroja kun hän kotiuttaa rahapelivoittojaan. Vuonna 2003 EU-tuomioistuin antoi päätöksen, jolla se kumosi Suomen verottajan aiemman päätöksen kaksinkertaisesta verotuksesta. Ulkomainen EU/ETA alueella toimiva pelintarjoaja maksaa jo toimilupansa mukaan veroja, joten tuomioistuin kumosi kaksoisverotuksen ja päätös jäi voimaan. Tämä koskee kaikkea EU:n sisällä tapahtuvaa vedonlyöntiä,  ja mahdollistaa verottoman rahapelaamisen EU/ETA alueella.

Vedonlyönti verotus

Verotuskäytäntö vedonlyönnissä EI-EU/ETA -alueella

Verottaja antoi 27.4.2023 yllättävän päätöksen, kun se linjasi EU:n ulkopuolella tapahtuvan vedonlyönnin aiemmista tiedoista poiketen. Uuden linjauksen mukaan jokainen lyöty veto verotetaan erikseen ansiotuloverotuksessa. Asia on pelaajan helpointa käsittää suoraan esimerkin mukaan:

Pelaaja X pelaa vuodessa suuren määrän pelejä käytännössä nollatuloksella (hän ei siis jää voitolle eikä tappiolle vedoistaan). Pelaajan ”voittama” rahasumma on 100k€, jolloin myös hävitty summa on samansuuruinen. Tästä nollatuloksesta pelaaja joutuu verottajan tämänhetkisen päätöksen mukaan maksamaan tuloveroa voittamastaan 100k€ summasta, eikä tappioita voida vähentää tuloksesta.

Vedonlyöntivoittojen verotus

Verotuskäytöntö vedonlyönnissä ja mahdolliset muutokset

Ylikerroin.comin saamien tietojen mukaan muutama pelaaja sekä muut toimijat ovat lähteneet hakemaan muutosta tähän jo maalaisjärjellä ajateltuna epäreiluun verotuskohteluun. Asiat etenevät taustalla, mutta vielä ei verottajalta olla saatu minkäänlaisia ennakkoratkaisuja näihin tapauksiin. Tästä syystä jokaisen pelaajan on tarkkaan harkittava, missä vedonlyöntitoimistoissa hänen tällä hetkellä kannattaa pelata. Tulemme ilmoittamaan asiasta lisää heti, kun saamme käsiimme jonkin ratkaisun tämänhetkiseen verotuskäytäntöön.

Linkit vedonlyöntiverotukseen

Aki Pyysingin juttu vedonlyönnin verotuksesta

Verottajan syventävä vero-ohje vedonlyönnin verotukseen

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus on kierrätettävä vähintään 8x. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.80. Maksimipanos bonuksella pelatessa on 10 €. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.