Vedon odotusarvo kertoo, kuinka paljon keskimäärin odotamme voittavamme vedosta. Täten sen laskeminen on kaikkein tärkein toimenpide, jonka vedonlyöjä voi tehdä pelikohteita valittaessa. Tässä artikkelissa käymme läpi miten odotusarvo lasketaan ja selvitämme millaisin palautusprosentein vedonvälittäjät tarjoavat kohteitaan.

Miten odotusarvo lasketaan

Kaava odotusarvon laskemiseen on hyvin yksinkertainen. Kun olet arvioinut tapahtumalle todennäköisyysarvion, niin se kerrotaan tarjolla olevalla kertoimella. Esimerkiksi kolikonheitossa molempien puolien todennäköisyys on 50%. Jos joku tarjoaa sinulle klaavan osumisesta kerrointa 2,10, niin vetosi odotusarvo olisi 0,50 x 2,10 eli 1,05. Jos lyöt vetoa 10 eurolla, niin pitkässä juoksussa voisit odottaa saavasi tuottoa 0,50€ (10€ x 1,05 = 10,50€, josta vähennettynä vetoon asetettu panos) vetoa kohden.

Odotusarvo kertoo sen lukeman, jonka pelaaja voi odottaa voittavansa tai häviävänsä pitkässä juoksussa. Tämä tarkoittaisi sitä, että jos voisi lyödä vastaavaa vetoa aina vaan uudestaan, niin keskimäärin jäisi voitolle 0,5€ aina jokaista 10€ vetoa kohden.

Koko vedonlyönnin problematiikka keskittyykin sen ympärille, että mitkä ovat eri tapahtumien todennäköisyydet. Todennäköisyyksien avulla pystyt laskemaan vetojesi odotusarvot ja löytämään tuottavia pelikohteita.

Miten vedonvälittäjän palautusprosentti lasketaan?

Vedonvälittäjän tarjoama palautusprosentti kertoo yksinkertaistettuna sen, millaista odotusarvoa keskimääräinen pelaaja voi vedoiltaan keskimäärin odottaa. Lähtökohtaisesti isoimmat vedonvälittäjät tarjoavat kohteita pyöreästi 0,98 odotusarvolla, mutta on varsin yleistä että joillain yhtioillä palautusprosentti on 90% paikkeilla (odotusarvo 0,90). Tuo tarkoittaisi sitä, että jokaista 10 euron vetoa kohti häviäisit pitkässä juoksussa keskimäärin aina euron, melkoisen paljon siis.

Vedonvälittäjän tarjoaman palautusprosentin voi laskea helposti seuraavalla kaavalla:

1 / (1/kotivoiton kerroin + 1/tasapelin kerroin + 1/vierasvoiton kerroin)

Tai esimerkiksi, jos tarjolla on vain kaksi tulosvaihtoehtoa, niin alla olevalla tavalla tasapelivaihtoehdon poisjättäen. Jos NY Rangersin voittokerroin jatkoajat ja rankkarit huomioiden on 1,85 ja vastustaja Boston Bruinsin kerroin 2,05, niin vedonvälittäjän palautusprosentti lasketaan seuraavasti:

1 / (1/1,85 + 1/2,05) = 0,972 (97,2%)

Voitollinen pelaaminen on mahdollista vedonlyönnissä

Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka bookkerin palautusprosentti on alle sata, niin se ei tietenkään tarkoita sitä, että vedonlyöjät olisivat tuomittuja aina häviämään rahaa. Toisin kuin kolikonheitossa, niin urheilun todennäköisyydet ovat aina subjektiivisia. Täysin tarkkoja todennäköisyyksiä on käytännössä mahdoton määrittää. Eli kunhan olet vain viisaampi kuin vedonvälittäjä, niin sinulla on mahdollisuus tehdä voittoa.

Vedonlyöjän tavoite on löytää pelikohteita, joiden todennäköisyyden hän arvioi suuremmaksi kuin vedonvälittäjä. Jos onnistut siinä kerta toisensa jälkeen, niin pitkässä juoksussa rahavirta on kohti sinun pelitiliäsi. Tätä asiaa tietysti helpottaa suuresti se, jos vedonvälittäjän palautusprosentti on jo lähtökohtaisesti mahdollisimman lähellä sataa. Tällöin vedonvälittäjän etu on mahdollisimman pieni ja edellytykset voitolliselle pelaamiselle ovat paljon paremmat.

Mikä on ylikerroin vedonlyönnissä?

Ylikerroin terminä tarkoittaa vetoa, joka on odotusarvo on positiivinen eli yli yhden. Tällaisia vetoja, eli ylikertoimia, pelaamalla olet pitkässä juoksussa voitollinen pelaaja.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.