Euroviisut 2021

Euroviisut 2021

päivitetty: Torstai, 06.05.2021, 08:58

Unibet tarjoaa uusille asiakkaille Suomen finaalipaikasta kertoimen 30.00 sekä 200% talletusbonuksen 100€ asti.

Euroviisut 2021 järjestetään Rotterdamissa Alankomaissa, jossa piti järjestää koronaviruspandemian vuoksi peruttu vuoden 2020 kilpailu. Kilpailun semifinaalit järjestetään 18. ja 20. toukokuuta ja finaali 22. toukokuuta 2021. Euroviisut järjestetään joka tapauksessa oli maailman tai Alankomaiden koronatilanne millainen tahansa. Tätä varten on suunniteltu useampi vaihtoehtoinen skenaario kisojen läpiviemiseksi.

Suomen edustajaksi 2020 valittiin Uuden Musiikin Kilpailussa Aksel Kankaanranta kappaleellaan Looking Back. Kuitenkin hänen kappaleensa on Euroviisusääntöjen mukaan edustuskelvoton, sillä Euroviisukappaleita saa julkaista vasta syyskuusta alkaen. Suomen uusi edustuskappale tullaan valitsemaan seitsemän kappaleen joukosta helmikuun 20. päivä Uuden Musiikin Kilpailussa 2021. UMK-finaaliartistit julkaistaan 19.1.2021.

Skenaario A - Normaalit Euroviisut: Euroviisut järjestetään normaalisti. Kokonaisuuteen kuuluu mm. kaikki 9 show'ta kenraaliharjoituksineen, täydet katsomot ja delegaatiot sekä oheistapahtumat ympäri Rotterdamia ja sen lähialueilla. Suunnitelma on vahvasti riippuvainen siitä, onko siihen mennessä on kehitetty COVID-19 -rokote tai onko luotettavaa testausmenetelmää saatavilla.

Skenaario B - Euroviisut turvaväleillä: Euroviisuissa noudatetaan tarkasti 1,5 metrin turvavälejä. Yleisöä rajoitetaan reilusti ja eri maiden delegaatiot ovat normaaleja pienempiä ja median edustajia on vähemmän. Kaikki 9 show'ta järjestetään, mutta tietyin rajoituksin. Rotterdamin oheistapahtumia muokataan tilanteen mukaan.

Skenaario C - Euroviisut matkustusrajoitteilla: Kuten skenaario B:ssä, mutta sen lisäksi niiden maiden edustajat, joista ei voi matkustaa, esiintyvät kotimaassaan. Esitykset lähetetään Rotterdamista. Suurin osa oheistapatumista järjestetään virtuaalisesti. Avaus- ja väliaikaesiintyjät esiintyvät livenä.

Skenaario D - Euroviisut sulkutilassa: Mikäli Alankomaihin määrätään sulkutila eli lockdown, Euroviisuissa ei tule olemaan yleisöä, delegaatioita eikä luultavasti oheistapahtumia Rotterdamissa. Kaikkien osallistujien esitykset tehdään heidän kotimaissaan ja lähetetään Rotterdamin Ahoy-areenalta ulos. Kaikki oheistapahtumat järjestetään virtuaalisesti. 

https://www.youtube.com/watch?v=GsR0V0sLK74

Lähde Yle.fi