Desimaalit talteen ja pelikassa kiittää

Desimaalit talteen ja pelikassa kiittää

Updated on Su, 15/07/2018 - 21:06

Comments: 0

Desimaalit talteen ja pelikassa kiittää

Perusasiat kuntoon, aloitetaan kertoimien tärkeydestä. Olen huomioinut, että yllättävän moni jättää huomioimatta kohteen kertoimen sen suuremmin, vaikka kertoimet ovat yksi vedonlyöntimenestyksen avaintekijöistä. Moni saattaa olla siirtynyt esimerkiksi jo harjoittelemaan arvioiden tekemistä ja jättäneet täysin liian vähelle huomiolle kertoimien osuuden. Olen myös kuullut sanottavan, että voittajiahan tässä haetaan, niin onko sillä kertoimella merkitystä. Luonnollisesti hyvät kohteet ovat myös elintärkeä osa menestyksellistä vedonlyöntiä. Kuitenkin nykypäivänä vedonlyöntimarkkinat ovat niin vahvat, että suuria ylikertoimia on vain vaikea löytää, joten parhaan mahdollisen kertoimen saamisen merkitys korostuu entisestään.

Pieniltä näyttävien kerroinerojen merkitys kohteiden määrän kasvaessa

Tämä on loppujen lopuksi helppo asia ymmärtää ja huomioida, joten käydään se tässä läpi kahden esimerkin kautta. Ensimmäisenä käydään läpi sitä, että kuinka suuri merkitys oikeastaan on pieneltä tuntuvalta erolta kertoimessa kohdemäärän kasvaessa ja sitten tutkaillaan neljän suomalaisten keskuudessa tunnetun vedonlyöntitoimiston kertoimia ja tarkastellaan, että kuinka suuria eroja kertoimissa oikeastaan onkaan ja kuinka pienellä lisätyöllä on helppoa saadaa merkittävä kohennus vedonlyöntimenestykseen poimimalla aina se markkinoiden paras tai parhaimmistoon kuuluva kerroin.

Nämä asiat koskevat aivan kaikentasoisia pelaajia, sillä vaikka vedonlyönti olisi vain harrastus, jonka tavoitteenakaan ei olisi voitollisuus, vaan esimerkiksi jännitys, niin sillä on kuitenkin varmasti merkitystä, että kuinka paljon kyseinen harrastus tulee maksamaan.

Mikäli tavoittelee vedonlyönnissä voitolle pääsemistä ovat juuri ne pienet erot usein kertoimissa ne jotka tuovat sen mahdollisen voiton osuuden. Vedonlyöntimarkkinat kiristyvät jatkuvasti ja varsinkin isoissa lajeissa ja sarjoissa vedonlyöntiammattilaisetkin tekevät tulonsa hyvin pienistä marginaaleista ja marginaalien ollessa pieniä, niin jokainen desimaalin osa tulee haalia mahdollisimman tehokkaasti pelikupongeille.

Kertoimien tärkeys esimerkeillä

Käytetään esimerkeissä kertoimia 1,85, 1,9 ja 1,95, sillä suunilleen tämän tason kertoimia löytyy vedonlyöntitoimistoilta paljon muun muassa ottelun voittaja-, tasoitus- ja totalvedoissa. Yksittäisessä ottelussa saattaa vaikuttaa ero euromääräsesti pieneltä, mutta monelle tulee vähintäänkin 20 kohdetta viikossa pelattua ja vuodessa näin ollen yli 1000 kohdetta, joten otetaan esimerkkiin tuo tasaluku.

Panostaso vaihtelee luonnollisesti paljon pelaajan mukaan, mutta otetaan tässä esimerkissä panokseksi kohtuullisen varovainen 20€ per kohde, jonka lähimaastossa liikkuu varmastikin usealla panos per kohde.

1000 vetoa sujuu esimerkissä 53% osumatarkkuudella, jota voidaan pitää jo hyvänä, jos pelataan keskimäärin kahden vaihtoehdon kohteita, joiden molempien kertoimet vedonlyöntitoimisto on asettunut suunnilleen samoiksi. Eli olet tässä tapauksesa voittanut markkinat, mutta koska kertoimet eivät ole tasoissa ollen 2,0-2,0, vaan vedonlyöntitoimistot vievät erikokoisia siivuja välistä, niin ei tämä ole vielä voitollisuuden tae.

Eli katsotaan, miten käy eri kertoimilla, kun lyödään 1000 vetoa 20 euron panoksella ja kohteista osuu 53 prosenttia:

  • 1,85 kertoimella pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,53 x 1,85 = 19610 euroa, joten jäät tappiolle 390 euroa. (palautusprosentti 98,1%)
  • 1,9 kertoimella pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,53 x 1,9 = 20140 euroa, joten jäät jo lievästi voitolle 140 euron verran. (palautusprosentti 100,7%)
  • 1,95 kertoimella pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,53 x 1,95 = 20670 euroa, joten jäät voitolle jo mukavat 670 euroa. (palautusprosentti 103,4%)

Eli tässä esimerkissä kymmenyksen ero kertoimissa, johtaisi jo 20€ panoksella 1000 kohteella 1060 euron eroon tuloksessa.

Mikäli pelaa useamman kohteen rivejä, niin ero vain kertaistuu. Otetaan sama esimerkki, mutta yksittäisten kohteiden sijaan pelataankin tuplia. Otetaan sama panoskoko ja kertoimina 1,85 ja 1,95 ja riveistä osuu 27%. 1,85 kertoimilla tuplan kertoimeksi muodostuu 1,85 x 1,85 = 3,4225 ja 1,95 kertoimilla 1,95 x 1,95 = 3,8025

  • 1,85 kertoimien tuplilla pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,27 x 3,4225 = 18481,50 euroa, joten jäät tappiolle 1518,50 euroa. (palautusprosentti 92,4%)
  • 1,95 kertoimien tuplilla pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,27 x 3,8025 = 20533,50 euroa, joten jäät jo voitolle 533,50 euroa. (palautusprosentti 102,7%)

Eli tässä esimerkissä kymmenyksen ero kertoimissa, johtaisi jo 20€ panoksella 1000 tuplalla 2052 euron eroon tuloksessa.

Yhteenveto

Kuten esimerkit kertovat eivät pieneltä tuntuvat erot kertoimissa ole todellakaan vähäpätöisiä, kun kohteita tai rivejä kertyy reilummin, eikä siis kyseessä ole todellakaan vain isoilla panoksilla pelaavien vedonlyöjien huoli tai turhaa pilkun viilaamista. Vaikka vedonlyönti olisikin vain harrastus, niin miksi ei pienellä vaivalla tekisi siitä halvemman, vaikka ei edes voitolliseen vedonlyöntiin tähtäisikään. Eihän sitä muulloinkaan samasta tuotteesta olla valmiita maksamaan reilusti enemmän. Mikäli taas tähtää vedonlyönnissä voitolliseen pelaamiseen tai mahdollisimman hyvään tulokseen, niin on korkeimman mahdollisen kertoimen etsiminen yksi tärkeimmistä vedonlyönnin osatekijöistä hyvien kohteiden ohella.

Kertoimien erot todellisuudessa

Onko tämä sitten niin yksinkertaista kuin esimerkeissä ja onko vedonlyöntitoimistoiden välillä kertoimissa todellakin niin merkittäviä eroja kuin esimerkeissä käytettiin. Seuraavaan kerroinvertailuun on otettu mukaan neljän suositun ja luotettavan vedonlyöntitoimiston kertoimet eri lajien ja pelimuotojen kohteista. Vedonlyöntitoimistot ovat Veikkaus, Unibet, Coolbet ja Pinnacle. Kohteet ja kertoimet on poimittu sattumanvaraisesti samaan aikaan eri lajeista eilen (3.5.2018), niin että jokaisella bookkerilla on/oli kyseinen kohde samalla linjalla pelivalikoimissaan.

HUOM. Suurenna taulukko oikean alakulman suurennuslasi ikonista.

Taulukosta on helppo nähdä, että keskimäärin parhaat kertoimet löytyvät Pinnaclella ja heikoimmat Veikkauksella, kuitenkin poikkeuksiakin löytyy ja kerroinvertailussakin monissa kohteissa tietty merkki on parempi muualla kuin Pinnaclella. Tämän takia vedonlyönnissä painotetaan usein laajaa buukkerivalikoimaa, jotta pääsee hyödyntämään mahdollisimman usein markkinoiden parhaimman tarjolla olevan kertoimen. Keskimäärin verrataessa kertoimia varsinkin Veikkaukseen, niin tuollaiset 0,1 erot ja selvästi isommatkin, mitä alun esimerkeissä käytettiin ovat ihan normaalia.

Esimerkeistä ja kerroinvertailussa käy ilmi, että sillä on todellakin iso merkitys mille vedonlyöntitoimistoille pelaa ja käyttääkkö yhtä pelipaikkaa tai useampaa.

Muutama kommentti eri vedonlyöntitoimistoista

Pinnacle on kertoimien osalta omassa luokassaan perinteisten vedonlyöntoimistoiden joukossa sekä on myös lähes ainoita bookkereita, joka ei aseta henkilökohtaisia panosrajoituksia. Sivuston käytön ja eri valikoiden ja pelimuotojen opetteleminen saattaa viedä hieman normaalia enemmän aikaa, mutta tämä on vaivan arvoista. Miinuksena voi mainita, että mikäli on tottunut talletusbonuksiin, niin tälläisiä ei Pinnacle tarjoa, jotka ovat varsinkin alotteleville pelaajille ja pienellä pelikassalla operoiville oiva tapa kasvattaa pelikassaa.

Erittäin positiivisena yllätyksenä voi mainita kohtuu tuoreen tulokkaan Coolbetin, jonka moni onkin jo löytänyt ja kyseinen vedonlyöntitoimisto onkin nopeasti vakiinnuttanut asemansa suosituimpien vedonvälittäjien joukossa Suomessa. Coolbet ei yllä kertoimissa Pinnaclen tasolle keskimäärin, mutta monesti etsivä löytää markkinoiden parhaimpia kertoimia, varsinkin korotetun kertoimien kohteissa. Norjalainen vedonlyöntiin erikoistunut Tips -lehti valitsi Coolbetin vuoden 2018 maailman parhaaksi vedonlyöntiyhtiöksi. Coolbet tarjoaa tasaisesti erilaisia kampanjoita sekä uusille, että vanhoille asiakkailleen ja normaali talletusbonus on vedonlyöntiyhtiöiden kärkeä, eli talletuksen tuplaus aina 150 euroon asti, kun normaalisti talletus tuplataan 50 tai 100 euroon asti.

Bet365 tarjoaa laajan valikoiman kohteita ja suuren määrän otteluiden streamejä. Varsinkin livevedonlyöjille mainio paikka ja usein varsinkin livestä saattaa löytää hyviä pelikohteita, vaikka keskimäärin kertoimet ovatkin kokonaisuutena varsin heikkoja. Talletusbonus on 100% 100 euroon asti. Brittiläisille vedonvälittäjille on tyypillistä todella herkästi tiputtaa voittavien pelaajien panosrajoja nopeasti ja kovalla kädellä ja pahimmassa tapauksessa sulkea riskinhallinnallisista syistä voittavan vedonlyöjän pelitili kokonaan. Lisäksi suomenkielisen asiakaspalvelun puuttuessa, ei Bet365 ole vakuuttanut asiakaspalvelun tasollaan ongelmatilanteissa.

Expekt oli aikanaan hyvinkin suosittu vedonvälittäjä, mutta ollut viime vuodet melkoisessa pimennossa ilman oikeastaan varsinaista syytä (huono markkinointi?). Bet365:n tapaan kertoimet eivät ole sieltä parhaasta päästä, mutta laajan kohdevalikoiman ja erikoisvetojen ansiosta usein saattaa tehdä hyviä löytöjä, jotka poikkeavat muualla tarjottavista kohteista tai kertoimesta. Tätä kirjoittaessa Expektillä on auki pelkästään futikseen yli 38 000 pelikohdetta, eli vähän harvinaisempia pelikohteita hamuaville Expekt on oiva lisä. Talletusbonuksen lisäksi Expekt tarjoaa muitakin kampanjoita.

Betsson Groupin yhtiöt Betsson/Nordicbet/Betsafe tarjoavat käytännössä saman kohdevalikoiman samoilla kertoimilla, eli näistä mikäli jonkun valikoimaansa poimii, niin mikäli talletusbonuksia käyttää hyödykseen tarjoaa Betsafe näistä selvästä parhaan vaihtoehdon tällä hetkellä, sillä se se tuplaa ensitalletuksen aina jopa 200€ asti, kun Betssonilla ja Nordicbetille on tuo alan melko standardi talletusbonus eli 100% 100 euroon asti. Lisäksi kyseisillä firmoilla on aika ajoin ilmaisvetoja ja muita kampanjoita. Muuten on aika pitkälti makuasia, että mikä sivusto miellyttää silmää eniten.

Unibet/888sport/LeoVegas/PAF/Mr Green käyttävät kaikki saman tarjoajan kertoimia, joten näistä mikäli, joihinkin aikoo avata tilin, niin kannattaa mennä sen mukaan, että mitä buukkerissa arvostaa kertoimien lisäksi. Unibet on näistä ylivoimaisesti tunnetuin ja käytetyin suomalaisten keskuudessa. Kuitenkin pieni varoituksen sana Unibetistä, vaikka se on luotettava ja vakavarainen pörssiyhtiö, niin on se myös tunnettu siitä, että voitolliset vedonlyöjät voivat saada hyvinkin nopeasti todella kovat panosrajoitukset, jopa aivan nollalimitit. Riski näihin panosrajoituksiin vaikuttaisi olevan korkeimmillaan, mikäli pelaa saman tyylisiä vetoja, kuten tietynlaisia erikoisvetoja usein tai etsii vain markkinoiden parhaimpia kertoimia. Muista firmoista LeoVegasia on kehuttu varsinkin hyvin mobiiliystävälliseksi nopeutensa ja helppokäyttöisyytensä vuoksi, jonka lisäksi sillä on usein myös erilaisia kampanjoita. Myös lätkän MM-kisojen kaikki ottelut näkyvät LeoVegasin sivujen kautta. Mr Greenistä on aika ajoin kuulunut negatiivista asiakaspalvelun osalta.

Bethard/ScandiBet/SuomiVegas/Betive käyttävät kaikki samoja kertoimia ja sivustojen ulkoasuistakin löytyy paljon yhtäläisyyksiä. Näistä Bethard on varmasti ollut viime ajat eniten näkyvillä, kun Zlatan Ibrahimovic liittyi Bethardin vahvuuteen mukaan. Kertoimet ovat sitä perustasoa, mutta välillä löytyy varsinkin erikoisvedoista markkinoiden parhaimpia kertoimia. Kyseisillä vedonvälittäjillä ei ole ETA-alueen lisenssiä.

Luonnollisesti myös Veikkaus kannattaa huomioida, sillä vaikka sen kertoimet ovatkin keskimäärin muita vedonvälittäjiä heikompia, niin varsinkin kotimaisista lajeista saattaa löytyä monesti aivan markkinoiden parasta antia. Veikkauksenkin riskinhallinta on tiukentunut lähivuosina selvästi ja varsinkin pienemmissä lajeissa hyvät kertoimet tippuvat nopeasti.

Vedonlyöntilejä avatessa varsinkin, jos kyseessä on joku tuntemattomampi välittäjä, niin kannattaa aina Googletella firmasta muiden kokemuksia ennen tilinavausta ja rahan talletusta. Tärkeintä on huomioida, että kotiutuksissa ei ole ollut suurempia ongelmia. Kannattaa kiinnittää huomio isompaan kuvaan sekä ongelmien määrään, sillä kuten millä muullakin alalla, niin negatiivisia kokemuksia jaetaan todella paljon herkemmin kuin positiivisia ja mikäli kaikki on ok, niin ollaan vain hiljaa.  

Perinteisistä vedonvälittäjistä lähes kaikki Pinnaclea lukuun ottamatta, mikäli tarpeeksi paljon voitat tai jostakin muusta syystäkin voivat asettavat erisuuruisia henkilökohtaisia panosrajoituksia. Myöskin nykyään ollaan hyvin tarkkoina kotiutusten yhteydessä, että ei huijauksia tapahdu, eli kannattaa pitää tilin tiedot ajan tasalla, koska kotiuttaessa tullaan hyvin todennäköiseksi kysymään dokumentteja, kuten kuvaa henkilöllisyystodistuksesta ja kopiota laskusta tai tiliotteesta, josta näkee, että osoite on sama kuin pelitilin tiedoissa. Tämä on nykyään ihan perusmeininkia aina Pinnaclea myöten, vaikka tämän jotkut kokevat turhana vaivana, kun aikoinaan mitään tälläisiä tarkastuksia ei tehty ja alaikäisenkin oli helppo halutessaan pelata.

Kannattaa huomioida myös, että mitkä vedonvälittäjät omistavat ETA-alueen lisenssin, sillä se ratkaisee ovatko voitot verovapaita. Täältä näät helposti, että mistä yrityksistä voitot ovat verovapaita: http://www.ylikerroin.com/parhaat-vedonly%C3%B6ntibonukset-ja-ilmaisvedot

Oikeastaan on hyvin vaikea suoraan suositella kuin Pinnaclea, kun muuten riippuu sitten paljon mitä lajeja ja sarjoja pelaa ja kuinka paljon erikoisvetoja tai pelaako Veikkaukselle paljon muuttuvakertoimisia pelejä, kuten Vakiota tai Monivetoa jne. Eli kannattaa itse tutkiskeskella sivustoja. Yllä olevat vedonvälittäjät pitäisi olla luotettavia, eli kotiutuksissa ei ole kuulunut ongelmia. Talletusbonukset ovat hyvä tapa kartuttaa pelikassaa, mutta ennen kuin bonukseen tarttuu, niin on ehdottoman tärkeä lukea bonusehdot ja säännöt, sillä näiden rikkomisesta ylivoimaisesti suurin osa ongelmista bonusasioissa aiheutuu.

Täältä löytyy lähes jokaisesta vähänkin tutusta vedonlyöntitoimistosta ketjut jotka kannattaa lukaista ennen tilinavausta, että onko pelaajilla ollut ongelmia, kun buukkereidenkin tasossa ajan myötäkin saattaa tapahtua merkittäviäkin muutoksia suuntaan tai toiseen: https://forum.ylikerroin.com/viewforum.php?f=26

Kommentit (0)