Leijonat eivät maaleilla juhli

Leijonat eivät maaleilla juhli

Betsari Pro blogi

Comments: 0

Leijonien MM-taival on ollut tuskaisa. Ehjää 60 minuuttista ottelua ei ollut alkusarjassa ainuttakaan ja alustavien tietojen mukaan ketjukokonaisuudetkin tulevat jälleen elämään tähän otteluun. Tämä on kaukana optimaalisesta valmistautumisesta otteluun, mutta tarjoaa kaikesta huolimatta Suomelle sille sopivan altavastaajan aseman. Suurimmat paineet varmasti jäivät alkusarjan otteluihin, kun paikka pudotuspeleihin lopulta varmistui. Tämä heijastui varmasti jollain tasolla ottelussa Kanadaakin vastaan.

USA:n kisat alkoivat heikosti, kun se aloitti tappiolla isäntämaa Saksaa vastaan, mutta sen jälkeen se on marssinut voitosta voittoon. Erityisesti voitot kovista Ruotsista ja Venäjästä osoittaa miten vahvasta joukkueesta jenkkiryhmässä on kyse. Todellisuudessa Suomen joukkueessa ei ole montakaan pelaajaa, joka mahtuisi pelaamaan tähän USA:n joukkueeseen.

USA on joukkueena hyvin saman tyylinen kuin edellisessä ottelussa kohdattu Kanada. Sen tekeminen perustuu nopeaan luisteluun ja suunnanmuutoksiin, joita vastaan erityisesti Suomen pakit olivat ajoittain pahastikin hukassa Kanada-ottelussa. Kaikesta saamastaan kritiikistä huolimatta Lauri Marjamäki ei ole huono valmentaja ja hän tietää, millä aseilla USA:n pelaamista kyetään hidastamaan.

Valitettavasti joukkueiden välinen tasoero on kuitenkin niin suuri, että Suomen menestymiseen ottelussa on vaikea uskoa. Sen sijaan ykkösvahdiksi nostettu Säteri on ollut paljon Korpisaloa terävämpi maalin suulla ja pienillä taktisilla muutoksilla Suomi voi kuitenkin kyetä pysymään taistelussa mukana. Suomen maalinteon ongelmista on puhuttu paljon, ja nyt kun viimeistään tarkoituksena on ennenkaikkea pitää vastustaja nollilla, niin se syönee viimeisetkin tehot alempien ketjujen hyökkäysuhasta. Näistä lähtökohdista pelivalinnaksi otteluun nousee alle 5,5 maalia. Sen kertoimet ovat olleet nousussa päivän mittaan, mutta siihen ovat varmasti vaikuttaneet enemmän tai vähemmän höntsäämällä vedetyn alkusarjan tulokset. Panosten kasvaessa maalimäärät putoavat ja maalintekokilpailussa Suomi ei tulisi pärjäämään. Leijonien ykköstavoite onkin varmasti maalimäärien pitäminen pienenä ja sen onnistumista voi pitää hyvinkin mahdollisena.

Pelivalinta: USA-Suomi alle 5,5 maalia 1,84 @Pinnacle

Kommentit (0)