Maaottelutauon Valioliiga-katsaus

Maaottelutauon Valioliiga-katsaus

Betsari Pro blogi

Comments: 0

Euroopan jalkapallosarjat ovat jälleen pienellä maaottelutauolla, joten nyt on hyvä aika tehdä jälleen pieni katsaus taaksepäin Valioliigan osalta. Blogin edellisessä osassa kävimme läpi kauden kuutta ensimmäistä pelikierrosta ja tässä osassa keskitymme enemmän niitä seuranneeseen viiteen kierrokseen.

Isossa kuvassa mitään mullistavaa käännettä ei minkään Valioliiga-joukkueen esityksissä tapahtunut, mutta seuraavassa on listattuna muutamia joukkueita, joiden suunta on ollut ylös- tai alaspäin nimenomaan peliesitysten osalta. Peliesitykset antavat kuitenkin tuloksia paremmin viitteitä siitä, mihin suuntaan joukkueen voi tulevaisuudessa odottaa menevän.

Top3-nousijat

Chelsea

Chelsea ei pelannut missään mielessä huono alkukautta, mutta otteita värittivät monesti epävarma puolustuspelaaminen ja puhtaasti huono tuurikin. Esimerkiksi Swanseasta jäivät kaikki kolme pistettä hakematta varsin kyseenalaisen tuomariratkaisun jälkeen, ja Arsenalia ja Liverpoolia vastaan siniset jäivät kakkoseksi.

Sittemmin Antonio Conte on saanut ajettua taktisia kuvioitaan entistä paremmin sisään ja tuloksetkin ovat seuranneet perässä. Viidessä edellisessä liigaottelussa Chelsea ei ole päästänyt maalin maalia, vaikka Hullin jälkeen vastassa onkin ollut ainoastaan keskimääräistä parempia joukkueita! Chelsea on tällä hetkellä pisteen Liverpoolia perässä ja sarjakakkosena. Näillä otteilla se tulee olemaan todellinen uhka kenelle tahansa mestaruudesta taistelevalle joukkueelle. Vielä viime blogin julkaisun aikaan Manchester City oli vedonlyöntimarkkinoilla selkeä mestarisuosikki - vaan eipä ole enää. Tällä hetkellä kisa vaikuttaa kolmen kaupalta, johon Arsenalillakin voi olla vielä sanansa sanottavana.

AFC Bournemouth

AFC Bournemouthin kauden aloitus oli värikäs, mutta nyt otteisiin on tullut mukaan aimo annos järkeä. Kahdesta edellisestä ottelusta on toki alla tappiot, mutta niistä ei kannata hämääntyä liikaa. Erityisesti Sunderland-tappio oli pahastikin epäonninen, kun Sunderland teki voittomaalinsa rankkarista miesvajaalla. Eikä edellinen Middlesbrough-esityskään ollut heikko. Sitä ennen alla olikin jo neljä tappiotonta ottelua, joiden aikana se nollasi Evertonin ja Tottenhamin. Ei hassumpi suoritus.

AFC Bournemouth ei ole niin laadukas joukkue, että se todennäköisesti tulisi ottamaan mitään pitkää voittoputkea, mutta peliesitykset ovat parantuneet aivan alkukaudesta jo niin paljon, että suurin vaara esimerkiksi sarjapaikan säilyttämisestä näyttäisi olevan ohitse. Tulevina viikkoina se tulee kohtaamaan monta kärkipään joukkuetta ja näillä peliesityksillä AFC Bournemouth ei kyllä taatusti tule kaikkia häviämään.

Swansea

Swanseassa ehdittiin jo painamaan syksyllä paniikkinappulaa, kun italialaismanageri Francesco Guidolin sai kenkää lokakuun alussa. Sen jälkeen puikkoihin astui jenkki Bob Bradley. Tulokset eivät ole vielä olleet kovinkaan mairittelevia - kolme tappiota ja yksi maaliton tasapeli, joten sen puolesta Swansean nostaminen nousija-listalle voi kuullostaa järjettömälle. Mutta pientä valoa tunnelin päässä on jo nähtävissä. Peliesitykset eivät ole olleet enää niin huonoja, mitä ne pahimillaan olivat.

Nyt maaottelutauon aikana Bradleyllä on mahdollisuus - ja jossain määrin jopa velvollisuus - nostaa Swansean peli sellaiselle tasolle, että voittojakin alkaa tulla. Kaksi seuraavaa kotipeliä Crystal Palacea ja Sunderlandia vastaan tulevat olemaan koko kauden kannalta todella tärkeitä. Pistemenetyksiin ei olisi varaa. Kaksi voittoakaan ei kuullosta mitenkään mahdottomalta ajatukselta.

Top3-putoajat

Arsenal

Tätä et ehkä ole lukenut vielä muualta, mutta Gunners-leirissä alkaa kasaantua synkkiä pilviä taivaanrantaan. Kauden ainoa tappio tuli jo avauskierroksella, mutta viime aikojen otteet peliesitysten osalta ovat jättäneet paljon toivomisen varaa. Heikkoa Ludogoretsia vastaan oli jo käydä kylmät Mestarien liigassa, eikä alkukauden maalitykki Alexis Sanchezin loukkaantuminen taatusti helpota tilannetta.

Tähän kun lisätään parin viikon takaa kotitasapeli Middlesbroughia vastaan ja lisäksi Southamptonia ja Burnleytä vastaan voitot kaavittiin vasta aivan viime sekunneilla, niin älä ylläty vaikka lähiviikkoina Arsenal kokisi yllättäviäkin pistemenetyksiä. Loppuvuoden otteluohjelmakaan ei ole sieltä helpoimmasta päästä.

Everton

Ronald Koemanin Everton oli yksi alkukauden piristävimmistä yllätyksistä. Loppusyksyn aikana Romelu Lukakun maalintekotahti ei ole hyytynyt, mutta muutoin arki on palannut sinisten otteisiin. Seitsemään edelliseen otteluun saldona on vain yksi voitto ja erityisesti Chelseaa vastaan Everton oli viime viikonloppuna täysi vastaantulija. Chelsea on tietysti tällä hetkellä erinomaisessa iskussa, joten liikaa yhteen otteluun ei saa tuijottaa, mutta kaiken kaikkiaan Evertonista välittyy nyt viesti, että keskikastin paikka tulee sementoitua nopeasti. Alkukauden toiveet kärkikastin haastamisesta olivat lopulta pahasti ylimitoitettuja.

Sunderland

Sunderlandin lisääminen putoajalistalle erityisesti kauden avausvoiton jälkeen saattaa kuullostaa hassulle, mutta totta se on. Tuon ottelun voitto oli hyvin onnekas tapahtuma, eikä peliesityksissä ole tapahtunut kauden mittaan mitään kehittymistä. Oikeastaan päinvastoin. Peliesitykset ovat olleet koko ajan vain entistä murheellisempia. Avausvoitto toki helpottaa henkistä puolta ja ensi viikonlopun vastus - vähintään yhtä syvissä vesissä uiva - Hull ei voisi juuri parempaan paikkaan osua.

Sen jälkeen loppuvuoden otteluohjelma sitten näyttääkin jälleen hyvin vaikealle, joten paljon saa tapahtua jotta Sunderland ei olisi jo lähestulkoon varma putoaja vuodenvaihteessa. Täällä päässä usko Moyesin kykyihin on enää hyvin heikko. Tarvittava olisi tehty jo, jos puutteet olisivat managerin korjattavissa. Ainoa toivo lienee tammikuun siirtoikkuna, jossa pitäisi saada haalittua joukkueeseen paljon lisää taitoa. Yksi Jermaine Defoe ei Valioliigassa vielä riitä.

Kommentit (0)