Super Bowl -juhlassa Denverin matkassa

Super Bowl -juhlassa Denverin matkassa

Betsari Pro blogi

Comments: 0

Järjestyksessään 50. Super Bowl pelataan sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä San Franciscossa. Ottelussa ovat vastakkain jossain määrin odotetustikin koko runkosarjan parhaan 15-1 voittosaldon kerännyt Carolina Panthers ja Denver Broncos (12-4), joka oli jaetulla ykkössijalla omassa konferenssissaan. Ottelu näkyy Neloselta suorana kello 01 alkaen. Ottelua katsellessa pieni veto toisen joukkueen puolesta varmasti edesauttaa hereillä pysymistä. Jos laji on vieras, niin tässä hieman näkemystä otteluun.

Konferenssifinaaleissa pari viikkoa sitten Carolina suorastaan murskasi Arizonan lukemin 49-15. Se on aiheuttanut tämän ottelun kertoimissa melkoista liikehdintää. Ennen kuin Carolina oli lopullisesti varmistanut finaalipaikkaansa, se joutui antamaan vain kolmisen pistettä tasoitusta Denverille vedonvälittäjien finaalin avauskertoimissa. Murskavoiton myötä tasoitus painui jo parhaimmillaan 5,5 pisteeseen, mistä se on nyt tullut hieman takaisin. Muutos on hyvin merkittävä, kun ottaa huomioon että varsin iso osa otteluista päättyy kolmen tai neljän pisteen voittoon. Carolina oli toki selkeästi parempi konferenssifinaalissa ja ansaitsi voittonsa, mutta tulos sinänsä on jo paljon ymmärrettävämpi, kun katsotaan pallonmenetystilastoa. Se meni Arizonan tappioksi peräti 7-1 ja sellaisella saldolla ei otteluja tällä tasolla voiteta.

Denver ei kuitenkaan ollut omassa konferenssifinaalissaan paljoa huonompi. Tältä kaudelta tuttuun tapaan puolustus oli ajoittain dominoiva, vaikka vastassa oli New Englandin yksi liigan kovimmista ja kokeneimmista hyökkäyksistä. Denverin hyökkäyspelaamista on kritisoitu kauden aikana osin aiheestakin, mutta veteraanipelinrakentaja Manning ei silti ole hävinnyt tällä kaudella kuin yhden aloittamansa ottelun. Loppukauden muut tappiot tulivat hänen ollessa loukkaantuneena. Koko kauden mittapuulla Denverin puolustus on ollut koko sarjan kovin, kun joukkueet laitetaan järjestykseen vastustajalle annettujen jaardien suhteen. Tämä on luotettavampi tapa mitata puolustuksen tasoa kuin pelkät päästetyt pisteet.

Super Bowl tapahtumana on nykyaikana enää yksi harvoista vedonlyöntikohteista, joissa ns. kansan tyhmä raha vielä vaikuttaa vahvasti kertoimiin. Kuten kerroinmuutoksetkin osoittavat tässä kohtaa on reagoitu aivan liikaa yhteen yksittäiseen tulokseen ja tämän ottelun parhaat pelikohteet löytyvätkin Denverin puolelta.

Pelivalinta: Denver +4,5 1,98 @ Pinnacle

Kommentit (0)