Veikkausvihjeet: NHL to 28.3.2019

Veikkausvihjeet: NHL to 28.3.2019

Betsari Pro blogi

Comments: 0

NHL-ennakko: Carolina - Washington

Carolina on vankasti kiinni pudotuspelipaikassa ja kymmenen vuoden kuiva kausi on päättymässä, mutta pisteitä on vielä otettava paikan varmistamiseen. Washingtonilla on taas omissa näpeissä Metropolitan divisioonan piikkipaikka. Mielenkiintoiseksi tämän ottelun tekee se, että joukkueet saattavat hyvinkin kohdata heti pudotuspelien 1. kierroksella. Joukkueet kohtasivat pari yötä sitten Washingtonissa ja kotijoukkue nappasi kolmannen erän maaleilla 4-1-voiton. Pelitapahtumien mukaan kamppailu oli kuitenkin varsin tasainen.

Joukkueiden pelaajamateriaaleissa ei kokonaisuutena ole suurta eroa, mutta Washingtonin hyökkäyspäästä löytyy selvästi enemmän maalintekotaitoa Aleksandr Ovetskinin johdolla. Carolinalla on ollut kauden aikana suuria ongelmia hyödyntää maalipaikkoja edes siedettävällä prosentilla, mutta viime aikoina myös tehokkuus on ollut nousussa, vaikka suomalaisittain Sebastian Aholla on ruuti ollut hieman märkää edellisten kierrosten aikana.

Tästä päästäänkin joukkueiden pelillisiin otteisiin. Washingtonin pistesaldo on melkoisen korkea suhteessa siihen, että joukkue on läpi kauden ollut ottavana osapuolena maalipaikkatilastoissa. Joukkue on ottanut myös jäähyjä selvästi enemmän, mitä pääsee itse ylivoimaa pelaamaan. Washingtonin pelillinen trendi on kuitenkin nousussa ja vastaavasti Carolinan yliluonnolliset maalipaikkatilastot ovat hieman tasaantuneet. Kokonaisuutena Carolina on kuitenkin edellä xG-mittarein katsottuna.  

Maalivahtivertailussa tämän kauden tilastot näyttävät Carolinan Curtis McElhinneyn olevan Washingtonin Braden Holtbytä hieman edellä. McElhinney pelaa nyt uransa parhaalla tasolla ja onkin syytä olla hieman varauksellinen hänen torjuntataidoistaan, koska tällä kaudella otteluita on torjuttuna vasta 29 kappaletta. Kun huomioidaan molemmilta maalivahdeilta reilummin pelejä alle, niin Holbty nousee siinä vertailussa edelle. Kaiken kaikkiaan kummankaan joukkueen maalivahtipelissä ei tällä hetkellä ole murheita.

Kokoonpanorintamalla Carolinalla ei ole ongelmia ja Washingtonillakin on lähes paras miehistö käytettävissä. Sivussa on ainoastaan puolustaja Michal Kempny (25 pistettä tällä kaudella).

Pelivalinta: Carolina lähtee kotiotteluun noin 58% suosikkina (raja 1,72) ml-muodossa ja Pinnaclen kerroin 1,74 on pelattavissa. Vielä parempi valinta lienee nykykertoimilla kuitenkin Carolinan voitto varsinaisella peliajalla kertoimella 2,26. Kerroinraja tuolle on 2,14.

Kommentit (0)