Alaves-Villarreal 30.4.2022

Alaves-Villarreal 30.4.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje La Ligaan

UCL-kiireistä kärsivä Villarreal vaikeuksissa Alavesin vieraana. 

Alavesille tarvitsee voittoja

Alaves on valahtanut sarjajumboksi asti. Sillä on matkaa säilymseen oikeuttaville sijoituksille kuusi pistettä, joten täydelle pistepotille olisi erittäin suuri tarve. Sen putoaminen ei kuitenkaan ole vielä missään nimessä kiveen hakattu asia, sillä sen loppukauden otteluohjelma ei ole sieltä vaikeimmasta päästä. Sen viiteen jäljellä olevan ottelun joukkoon mahtuu ottelut päävastustajia Levantea ja Cadizia vastaan. Kahdessa muussa ottelussa se kohtaa Celtan ja Espanyolin, jotka molemmat lukeutuvat niiden joukkueiden joukkoon, joilla ei hirveästi panosta loppukauden otteluissa ole.

Vaikka Alaves sarjajumbona onkin, niin huonompiakin joukkueita voi väittää sarjasta löytyvän. Se on vaihtanut valmentajaa kahteen otteeseen tällä kaudella, mutta kummankaan valmentajavaihdoksen ei voi sanoa tuoneen massiivista buustia joukkueen tekemiseen. Viime kierroksella se kärsi Mallorcan vieraana tappion ihan kelvollisen esityksen jälkeen. Hieman suosiollisempien VAR-tuomioiden avulla se olisi voinut voitostakin taistella. 

Villarrealin paukut UCL-välierissä

Tämä ottelu tulee Villarrealille pahaan väliin. Se pelaa ottelua edeltävänä keskiviikkona Englannissa Liverpoolin vieraana Mestareiden liigan välierän. Toinen osaottelu pelataan Ceramicalla jo seuraavan viikon tiistaina, joten Unai Emery lepuuttaa avainpelaajiaan melko varmasti tässä ottelussa. Villarrealin Mestareiden liigan puolivälierä-otteluiden välissä Villarreal pelasi kotonaan Athletic Bilbaota vastaan ja Emery lepuutti siinä ottelussa jokaista Bayern-ottelun avauksessa ollutta pelaajaansa. Noin reilua kierrätystä ei uskalla varmana asiana arviossa pitää, mutta ainakin itse yllätyn suuresti, jos Villarreal parhaillaan avaa.

Villarrealilla on viime aikoina ollut vaikeuksia La Ligan vierasotteluissa. Se on hävinnyt eurokiireiden keskeellä Cadizille ja Levantelle, jotka molemmat lukeutuvat sarjan heikoimpien joukkueiden joukkoon. Villarrealilla voi olla syttymisvaikuksia tämänkin ottelun kanssa, koska eihän lauantai-iltapäivän ottelu La Ligan häntäpään joukkueen vieraana ole mitään verrattuna UCL-semifinaaleihin.

Alavesissa reilua etua 

Mielestäni kyseessä on ottelu, jossa voi olettaa Villarrealin kierrättävän vähintäänkin avainpelaajiaan. Myös Athletic-ottelun tapainen jokaisen Liverpoolissa avanneen kierrättäminen on mahdollista. Koska Villarrealin kokoonpano sisältää niin paljon kysymysmerkkejä, on tarkan arvion tekeminen hankalaa. Parhaassa tapauksessa kyseessä on vielä nykyistä arviota maukkaampi kohde. Villarreal toki on toki suosikki, mutta ei ottelu kaukana tasabookista ole, jos Villarrealin kierrätys on maksimitasolla. 

Vetomuodoista parhaiten maistuu Alavesin suora voitto, koska se hakee todennäköisesti hieman riskilläkin voittoa, jos ottelu on loppuhetkillä tasan. Kyseessä on mielestäni poikkeuksellisen maukas vetokohde, joten myös panostaso kohoaa kerroin huomioon ottaen suureksi. Muissakin vetomuodoissa on toki etua tarjolla, jos haluaa kohteensa osuvan suuremmalla todennäköisyydellä.

Vedonlyöntivihje

Alaves -0.5, kerroin 4.05(Veikkaus). Arvio 32%, panos 3/5.  

Kommentit (0)