Girona-Real Sociedad B 18.4.2022

Girona-Real Sociedad B 18.4.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Putoamista vastaan taisteleva Real Sociedad B kiusaa Gironaa.

Gironan kone yskii

Girona taistelee jälleen noususta, mutta vaikuttaisi siltä, että se joutuu jälleen hakemaan sitä play-off vaiheen kautta. Seurahan on kahtena kautena putkeen ollut play-offien finaalin häviävänä osapuolena. Gironalla on matkaa suoraan nousuun oikeuttavaan sijoitukseen kahdeksan pistettä ja play-offeista ulos jääntiin viisi pistettä, joten melko suurella todennäköisyydellä se jälleen play-off vaiheessa nähdään. Girona aloitti kauden huonosti, sillä se oli putoamisviivan alapuolella vielä yli kymmenen kierroksen jälkeenkin. Seura kuitenkin luotti Micheliin, joka sai kelkan käännettyä. Gironan suoritustaso oli pitkään yksi sarjan parhaista, mutta parin viime oottelun otteet ovat olleet hieman heikompia. 

Viime kierroksella Girona kärsi Zaragozan vieraana ansaitun 0-1 tappion. Sitä edeltävän kierroksen esitys Malagaa vastaan kotikentällä jätti sekin toivomisen varaa, vaikka 1-0 voitto onnistuttiinkin nappaamaan. Hieman vaikeuksia joukkueella on siis ollut, minkä lisäksi jonkinasteista pelin ulkopuolista turbulenssiakin on ollut havaittavissa. Ottelussa Malagaa vastaan Samu Saiz menetti hermonsa valmentaja Michelin otettua hänet vaihtoon jo 30 peliminuutin jälkeen. Saiz haukkui valmentajaansa pelleksi ja heitti paitansa katsomoon juostessaan kentältä suoraan pukukoppiin. Viime ottelussa Saiz kuitenkin tuli vaihdosta kentälle, joten välikohtaus on ilmeisesti saatu sovittua.

Girona pääsee otteluun hyvässä kokoonpanotilanteessa. Loukkaantuneiden listalta löytyy Kebe, Sarmiento sekä Terrats, joista jokainen on toiminut enemmän tai vähemmän vaihtomiehen roolissa tällä kaudella. Pelikieltojakaan ei ole, joten lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla Gironan pitäisi otteluun päästä. 

Sarjan ainut B-joukkue ollut hyvä mutta epäonninen

Real Sociedad B tulee todennäköisesti putoamaan Espanajan kolmanneksi ylimmälle sarjatasolle Primera RFEF:ään, sillä piste-ero ensimmäisen säilyjän paikalla majailevaan Malagaan on jo seitsemän pistettä. Ei sen kautta mielestäni huonona voi kuitenkaan pitää. Sen kohtaloksi voisi sanoa koituneen kauden puoliväli, jolloin Real Sociedadin ykkösjoukkueella oli eurokiireitä ja paljon loukkaantumisia. B-joukkueen avainpelaajia oli tuolloin paljon ykkösjoukkueen mukana, mikä laski joukkueen suoritustasoa. Se on kuitenkin ollut koko kauden otannalla epäonninen ja ansaitsisikin omien tilastointeni mukaan olla selvästi putoamisviivan yläpuolella. Parhaimmillaan Real Sociedad B:n suoritustaso on mainiota ja peli erittäin mukavaa katsottavaa. Joukkuettahan valmentaa legenda Xabi Alonso, joka lähivuosina tulee todennäköisesti nousemaan isompiin ympyröihin.

Viime kierroksella Real Sociedad B pelasi ihan hyvän ottelun kotonaan Tenerifeä vastaan, mutta lopputuloksena oli kuitenkin 1-2 tappio. Se on pelannut viisi ottelua voitoitta, mutta yksikään peliesityksistä ei ole ollut huono. Mm. Tenerife-ottelua edeltänyt kohtaaminen Alcorconin kanssa kaatui kahteen ensimmäisen puoliajan punaiseen korttiin. Tähän otteluun palaa tuossa ottelussa toisen punaisista napannut Alex Sola. Tästä ottelusta ei pitäisi olla sivussa muita kuin pelikiellossa oleva maalivahti Andoni Zubiaurre.

Real Sociedad B:n yllätys kokeiluun

Girona lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Kotietu ei ole ottelussa aivan normaalilla tasolla, koska Real Sociedad B:n peliesitysten taso ei suuresti koti- ja vierasotteluiden välillä vaihtele, mikä on B-joukkueille ominaista. Tämä on näkynyt myös toteutuneissa tuloksissa, sillä se on napsinut vieraissa enemmän pisteitä kuin kotikentällä. Girona voittaa ottelun mielestäni 57% todennäköisyydellä. Isommat tasoitukset eivät ole niin maistuvia, koska ottelussa on selvää repeämispotentiaalia jos Girona johtaa ottelua toisella puoliajalla. Real Sociedad B:tä otetaan peleille +0.5 tasoituksella, joka osuu harvemmin mutta palauttaa reilummin.

Vedonlyöntivihje

Real Sociedad B +0.5, kerroin 2.50. Arvio 43%, panos 1.5/5.

Kommentit (0)