Ibiza-Lugo 8.5.2022

Ibiza-Lugo 8.5.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Laadukkaampi Ibiza vahvoilla Lugoa vastaan.

Ibizan tekeminen laadukasta

Ibizan seurahistorian ensimmäinen Segundakausi lähenee loppuaan. Se on jo varmistanut säilymisensä sarjassa ja tullee sijoittumaan sarjan keskikastiin. Seuran johtoportaassa ainakin pitäsi olla tyytyväistä porukkaa, sillä lähtökohtaisesti nousijajoukkueen sijoittuminen sarjataulukon paremmalle puoliskolle on upea suoritus.

Viime kierroksella Ibiza kaatoi vieraskentällä Sporting Gijonin. Se on ollut etenkin kotiotteluissaan vahva viime aikoina, sillä edellisessä kotiottelussa se pelasi tasan Las Palmasin kanssa ja sitä edeltävässä voitti Eibarin. Pelilliset suoritutukset olivat molemmissa otteluissa mainioita, vaikka Eibaria vastaan tasapeli olisi saattanut olla reilumpi tulos. Las Palmasia vastaan sen sijaan Ibiza loi reilusti paikkoja ja olisi ansainnut ottelusta voitton. Las Palmas ja Eibarhan ovat molemmat sarjan vahvimpien joukkueiden joukossa, joten lähtökohtaisesti selvästi heikomman Lugon pitäisi olla selvästi alakynnessä Ibizan vieraana. Ibizan kokoonpanotilanne on hyvä, sillä ainoastaan tammikuussa polvensa loukannut Mateusz Bogusz on ottelusta sivussa. Hyökkääjä Sergio Castelin pelaaminen on epävarmaa.

Lugo ei vakuuta

Piskuisesta Lugosta tulee ensi kaudella pisimmässä Segunda-kausien putkessa oleva seura aiemmin titteliä hallussaan pitäneen Alcorconin tippuessa. Se on pelannut Segundassa vuodesta 2012 eteenpäin sijoittuen vain kerran kymmenen parhaan joukkoon. Tälläkin kaudella se on esittänyt klassista altavastaajapalloa, joka on toiminut riittävän hyvin. Materiaaliltaanhan Lugo on helposti sarjan heikoimpia ja joukkueen suoritustason voi sanoa olevan pelaajamateriaaliin nähden erittäin hyvää.

Lugo on pelannut pari edellistä otteluaan kotikentällä häviten viime kierroksella Tenerifelle 0-2 lukemin ja tasattuaan sitä edeltävässä ottelussa pisteet Leganesin kanssa. Molempia lopputuloksia voi pitää otteluiden pelinkuvaan nähden reiluina. Lugo suoritti parhaimmillaan tällä kaudella kohtalaisen kovalla tasolla, mutta näin loppukaudesta tekemisen taso on heikentynyt. Esimerkiksi edeltävän kymmenen kierroksen ajalta ainoastaan Fuenlabrada olisi omien tilastojeni mukaan ansainnut Lugoa vähemmän pisteitä. Lugon loukkaantuneiden pelaajien listalta löytyy Alex Perez, Juan Ros, David Mayoral sekä Joselu Moreno, joista suurin osa on ollut jo pidempään sivussa.  

Ibiza selvä pelikohde

Kummallakaan joukkueella ei yksittäisiä sijoituksia suurempaa panosta ottelussa ole, joten joukkueet voivat lähestyä ottelua vapautuneessa tilassa. Ottelun pelikuva on mielestäni selvä. Ibiza yrittää rakennella tilanteita pallonhallinnan kautta Lugon puolustaessa syvällä ja keskittyen nopeisiin vastahyökkäyksiin. Toki lähes panoksettomassa ottelussa on mahdollista, että Lugo lähtisi kokeilemaan aktiivisempaakin pelikirjaa, mikä saattaisi luoda maistuvia mahdollisuuksia livevedonlyöjille etenkin overien puolesta.

Ibiza on melko selvästi Lugoa laadukkaampi joukkue ja voittaa ottelun mielestäni selvästi yli 50% todennäköisyydellä. Kun tarjolla on yli kahden kertoimia, valikoituu Ibiza helposti pelikohteeksi.

Vedonlyöntivihje

Ibiza -0.5, kerroin 2.06. Arvio 54%, panos 3.5/5.

Kommentit (0)