Las Palmas-Leganes 28.3.2022

Las Palmas-Leganes 28.3.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Las Palmas vahvoilla kahden laadukkaan joukkueen kohtaamisessa. 

Las Palmasin pelissä näkyvissä piristymisen merkkejä

Las Palmas teki viime kierroksella ison tempun hakemalla Real Valladolidilta 0-1 vierasvoiton. Valladolid on yhdessä Almerian kanssa Segundan paras joukkue, joten melko isosta yllätyksestä voidaan puhua. Positiivisin asia voitossa oli se, ettei Las Palmas ollut ennakko-odotusten mukaisesti pelillisesti alakynnessä. Myös Valladolid-matsia edeltävästä kotiottelusta laadukasta Gironaa vastaan saatiin positiivisia singnaaleja, vaikka se 1-3 tappion päättyikin. Las Palmas johti ottelua ja oli selvästi niskan päällä ensimmäisen puoliajan loppupuolella tapahtuneeseen Rafa Mujican ulosajoon asti.

Leganes alisuorittaa

Leganesin kausi on ollut ennakko-odotuksiin nähden huono. Se lähti kauteen tavoitteenaan vähintään play-off vaiheeseen oikeuttava TOP 6-sijoitus, mutta se ei ole missään vaiheessa kautta edes käynyt TOP 10-sijoilla. Päävalmentaja Asier Garitanon saatua potkut lokakuun lopulla tilalle palkattiin Mehdi Nafti, jonka alaisuudessa pelillistä kehitystä ei ole tapahtunut. Naftilla ei juuri meriittejä ole ja hänen palkkaamistaan pidettiinkin hieman omituisena valintana.

Leganesin pelaajamateriaali on tasaisen laadukas ja joukkueen voi sanoa alisuorittaneen isosti tällä kaudella. Siltä kuitenkin puuttuu erityisen laadukkaat yksilöt, joita esimerkiksi Las Palmasista löytyy Jesen ja Jonathan Vieran muodossa. Tällä hetkellä Leganes porskuttaa kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa. Viime kierroksella se pelasi kotonaan tasapelin Sporting Gijonia vastaan, mitä edelsi tasapeli samoin 1-1 lukemin Ibizan vieraana. Esityksissä ei ollut mitään erityistä, Leganesille ominaista tiivistä puolustamista mutta nihkeää hyökkäyspeliä nähtiin. Leganes onkin omissa papereissani sarjan vähämaalisin joukkue.

Maaottelut sekoittavat pakkaa

Segundassa pelit jatkuvat maaottelutauosta huolimatta. Se aiheuttaa monelle joukkueelle ongelmia, sillä sarjasta löytyy useita maajoukkuepelaajia. Las Palmasin uudeksi Pedriksikin tituleerattu Alberto Moleiro on Espanjan alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Leganesin leiristä maajoukkuetehtävissä sen sijaan ovat Nigerialainen Omeruo, Japanilainen Shibasaki sekä Panamalainen Barcenas. Yksikään edellä mainituista pelaajista ei ole selvä avainpelaaja, mutta jokainen heistä kuuluu joukkueidensa vakiokasvoihin.

Tähän otteluun Las Palmas saattaa saada takaisin Pejinon, joka on ollut pitkään loukkaantuneena. Hän ehti pelata kauden alussa 13 ottelua, joissa syntyi viisi maalia. Ainoa varma poissaolija Moleiron lisäksi on maaliskuun alussa loukkaantunut Loiodice. Leganesin loukkantumislista on pidempi, sillä poissa ovat maajoukkuemiesten lisäksi Sergi Palencia, Bruno Gonzalez sekä Fede Vico. Xavi Quintillan pelaaminen on epävarmaa. Leganesilla on kuitenkin poikkeuksellisen laaja rinki, joten aivan massiivista miinusta poissaoloista ei kärsitä.

Pieni sijoitus Las Palmasin puolesta

Las Palmas on joukkueista hieman laadukkaampi ja myös pelivoimaltaan parempi. Kun palettiin lisätään vielä poissaolot, Las Palmasin perinteisesti korkea kotietu sekä viime aikojen hyvät otteet, nousee Las Palmas itselläni vedonlyöntimarkkinan arviota suuremmaksi suosikiksi otteluun.

Vedonylöntivihje

Las Palmas -0.5, kerroin 2.10. Arvio 51%, panos 2/5.

Kommentit (0)