Malaga-Eibar 23.4.2022

Malaga-Eibar 23.4.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Otteitaan parantanut Malaga haastaa sarjakärki Eibarin.

Malaga haluaa varmistaa sarjassa säilymisen

Pitkään peliesitystensä kanssa syvissä vesissä tarponut Malaga vaikuttaa saaneen jälleen juonen päästä kiinni. Joitain viikkoja sitten sen pelillinen taso oli vielä suoraan sanottuna surkeaa ja sen kannattajat saivat pelätä tosissaan putoamisen puolesta. Nyt sillä on kuitenkin alla muutamia selvästi parempia esityksiä, jotka ovat varmasti olleet omiaan nostamaan pelaajien itseluottamusta. Viime kierroksella se kaatoi Leganesin vieraissa 0-3 lukemin. Kyseessä oli tämän kauden osalta ensimmäinen ottelu, jossa Malaga onnistui tekemään yli kaksi maalia. Leganes-matsia edeltävässä kotiottelussa se venyi tasapeliin vahvaa Valladolidia vastaan, mitä edelsi vierastappio Gironalle ihan hyvän esityksen jälkeen.

Malagan tekeminen on sen verran vakuuttavalla tasolla, että sen jatkaessa samaan malliin ei putoamisen pitäisi olla reaalistinen skenaario. Vielä se ei kuitenkaan turvassa ole, sillä eroa ensimmäisen putoajan paikalla olevaan Amorebietaan on seitsemän pistettä. Löysäilyä siis tuskin nähdään, varsinkaan kun kyseessä on kotona pelattava ottelu yhtä sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Malaga on yksi isoimpia kannattajamääriä stadionilleen keräävistä joukkueista Segundassa ja lauantaina La Rosaledan tunnelma onkin varmasti kohdillaan. 

Baskimaassa alkaa puntti tutista

Eibar jatkaa edelleen sarjan kärjessä, vaikka edistykset eivät ole olleet sieltä vakuuttavimmasta päästä viime aikoina. Niskaan hengittävät Almeria ja Valladolid, jotka ovat yhden ja kaksi pistettä Eibaria perässä. Eibar on itseasiassa ollut koko kauden otannalla hieman onnekas, sillä omien xPTS tilastojeni mukaan se ansaitsisi olla sarjassa vasta kolmantena. Tällä kierroksella Eibarin yli kymmenen kierrosta kestänyt sarjajohto saattaa tulla päätökseen, sillä Almeria ja Valladolid voittavat omat ottelunsa selvästi todennäköisemmin kuin Eibar. Eibarin edellisten viiden ottelun saldona on ainoastaan yksi voitto, joka tuli kotiottelussa heikkoa Lugoa vastaan. Toki noista otteluista kolmesta se on saanut tasapelin, mutta niillä ei suoraa nousua napata.

Viime kierroksella Eibar pelasi tasapelin kotonaan Las Palmasia vastaan. Esitys ei ollut missään nimessä huono, mutta tasapelin voi sanoa olleen reilu lopputulos. Eibarin kokoonpanotilanne on hyvä, sillä lähes kaikki avainpelaajat ovat kunnossa. Rotaatiotoppari Etxeita on pelikiellossa, minkä lisäksi loukkaantuneiden listalta löytyy Rober Correa sekä lähes koko kauden sivussa ollut Franchu. Kapteeni Anaitz Arbillan pelaaminen on epävarmaa.  

Hypätään jälleen altavastaajan kelkkaan

Molemmilla joukkueilla pitäisi motivaation olla kunnossa. Vaikka Eibar taisteleekin suorasta noususta ja Malaga putoamista vastaan, ei tasoero valtava ole. Eibar on kuitenkin sen verran parempi, että se saa papereissani marginaalisen suosikinaseman. Eibar voittaa ottelun mielestäni harvemmin kuin neljä kertaa kymmenestä, joten ykyisillä kertoimilla edut löytyvät Malagan puolelta. Se pystyi horjuttamaan edellisessä kotiottelussa selvästi Eibaria kovempaa Valladolidiakin, joten Malagalla on kaikki saumat napata täysi pistepotti lauantai-illan taistossa.

Vedonlyöntivihje

Malaga +0, kerroin 2.27. Arvio 47%, panos 1.5/5.

Kommentit (0)