Real Valladolid-Almeria 16.4.2022

Real Valladolid-Almeria 16.4.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Valladolid ja Almeria kohtaavat erittäin tärkeässä ottelussa lauantai-iltana.

Valladolidilla reilusti poissaoloja

Valladolidilta nähtiin viime kierroksella hieman edeltäviä otteluita parempaa peli-ilmettä, kun se onnistui nousemaan kahden maalin tappioasemasta tasapeliin Malagan vieraana. Se loi ison kasan maalipaikkoja etenkin ollessaan tappiolla, mutta puolustuspeli ei missään nimessä vakuuttanut. Hyökkäyspelinsä kanssa tuskaillut Malaga on tällä kaudella luonut vain yhdessä ottelussa enemmän maaliodottamaa, kuin ottelussa ottelussaan Valladolidia vastaan. Ongelmia voi siis olla luvassa, kun vastaan tulee yksi sarjan parhaista hyökkäyksistä. 

Tämän ottelun osalta Valladoldin kokoonpanotilanne on pahimmillaan surkea. Ottelusta ovat varmasti sivussa Sergio Leon, Oscar Plano, sekä Hugo Vallejo. Epävarmoja osallistujiakin on pitkä lista, johon kuuluu Shon Weissmann, Monchu, Javi Sanchez sekä Jawad El Yamiq. Kyseiset pelaajat eivät ole missään nimessä vain rivimiehiä, vaan lähes kaikki heistä ovat joukkueen tärkeitä palasia. Malaga-ottelussa loukkaantunut Weissmann on joukkueen selvä ykköskärki, joka on iskenyt 16 maalia tällä kaudella. Loukkaantumisesta tekee vielä ikävämmän se, että Weissmannin korvaaja Sergio Leon asetettiin neljän ottelun pelikieltoon syksyllä pelatun Gijon-vieraspelin jälkeen tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. El Yamiq ja Sanchez sen sijaan ovat molemmat toppareita, joista ainakin toisen Pacheta haluaisi varmasti avaukseen. Muutaman edellisen pelin pelannut Joaquin Fernandez ei ole toppareista sieltä luotettavimmasta päästä ja esimerkiksi viime kierroksella Malagan molemmat maalit menivät enemmän tai vähemmän hänen piikkiinsä.

Almerian formi sarjan paras

Almeria otti rutiininomaisen 3-0 voiton Ponferradinasta kotikentällään maanantaina. Sen tekeminen on isossa kuvassa kovalla tasolla, vaikka Ponferradina-voittoa edelsikin pari pistemenetystä. Huescaa vastaan nähtiin jonkinasteinen ohipeli, mitä ennen Gironalle hävittiin kotona massiivisen huonon onnen jälkeen. Pistemenetyksistä huolimatta Almeria on ollut sarjan paras suorittaja viime aikoina. 

Almeriankaan kokoonpanotilanne ei täysin optimaalinen ole, vaikka se huomattavasti Valladolin tilannetta parempi onkin. Pidempään poissa pelikentiltä olleet Martos, Nieto ja Chumi jatkavat sivussa. Martos ja Chumi ovat molemmat toppareita, joita korvanneet Ely ja Babic ovat nyt pelanneet neljä 90 minuuttista yhdessä. Hyökkääjä Umar Sadiqin varamies Dyego Sousa on epävarma osallistuja, mutta hänen tilanteensa ei arvioon vaikuta.

Almerialla iskun paikka

Ottelussa on vastakkain Segundan kaksi parasta joukkuetta. Sarjan piikkipaikalla on kuitenkin Eibar, pisteen Almeriaa ja kaksi pistettä Valladolidia edellä. Eibar pelaa jo perjantaina ennakkoon hankalan ottelu Las Palmasia vastaan, josta voitto ei missään nimessä ole selviö. Tämän ottelun voittajalle voi siis olla sarjataulukon piikkipaikkaakin tarjolla, eli panosta ei tästä kahden laadukkaan joukkueen kohtaamisesta puutu. Ottelun odotusarvo on viihdyttävään päin kallellaan, sillä molemmat joukkueet ovat pohjanneet menestyksensä hyvään hyökkäyspeliin.

Joukkueiden tämänhetkiset tasot ovat mielestäni todella lähellä toisiaan. Jos joukkueita tarkastelee koko kauden otannalla, on Valladolid ollut hieman parempi, mutta esimerkiksi edeltävän 10 kierroksen ajanjakson Almeria on ollut hienoisesti edellä. Valladolidia joudutaan rokottamaan poissaoloista reilusti, sillä siltä puuttuu ottelusta todennäköisesti useampikin avauksen pelaaja. Näistä lähtökohdista arvioin Almerian menestymismahdollisuudet hieman paremmiksi kuin markkina. Myös tasapeli toteutuu mielestäni hieman markkinan arviota useammin, joten tasapelin sisältävät tasoitukset maistuvat parhaiten. Kohteeksi valikoituu +0.25, joka tuo voittoa puolella panoksesta pelin päättyessä tasan. 

Vedonlyöntivihje

Almeria +0.25, kerroin 2.00. Arvio 53%, panos 2/5.

Kommentit (0)