Sporting Gijon-Cartagena 26.3.2022

Sporting Gijon-Cartagena 26.3.2022

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Putoamistaistoon ajautunut Sporting Gijon haastaa Cartagenan kotikentällään.

Onni ei ole ollut Gijonin puolella

Sporting Gijon on ajautunut ongelmiin. Se jopa johti sarjaa kun sitä oli pelattu 11 kierrosta, mutta siitä eteenpäin se on tippunut sarjataulukossa kuin kivi. Tällä hetkellä se on viimeisellä sarjassa säilymiseen oikeuttavalla sijalla eli kahdeksantenatoista. Gijon kuuluu niiden harvalukuisten espanjalaisten joukkueiden joukkoon, jotka eivät ikinä ole pelannut Segundaa alemmalla sarjatasolla, joten putoamista voisi pitää melkoisena katastrofina.

Gijon on pelannut uuden valmentajan Jose Luis Martin alaisuudessa nyt neljä ottelua, joista saldona on vain yksi piste. Peliesitykset eivät kuitenkaan ole olleet kovin huonoja ja enemmän otteluista Gijon olisi ansainnut. Edellisellä kierroksella se pelasi hyvä esityksen jälkeen 1-1 tasapelin Leganesin vieraana. Isossa kuvassa Gijon on ollut kovin epäonninen tällä kaudella, sillä peliesitysten perusteella sen kuuluisi olla keskikastissa. 

Tätä ottelua ajatellen Gijonille tuo ongelmia maaottelut, joihin se menettää Panamalaisen Jose Luis Rodriguezin. Hyvä uutinen on tosin se, että joukkueen selvä ykköskärki Uros Djurdjevic pelaa Montenegron maajoukkueessa ainoastaan yhden ottelun tostaina ja palaa sitten takaisin Gijonin vahvuuteen. Rosas, Marino sekä Villalba ovat kaikki epävarmoja osallistujia, Pablo Garcia on pelikiellossa. Etenkin Villalban pelaaminen olisi erinomainen uutinen Gijonin kannalta. Rosas on ollut jo pidempään sivussa, Marino on maalivahti ja Garcia pääosin vaihtomies, joten kovin suurta miinusta poissaoloista ei tule. 

Cartagena ylisuorittanut

Cartagena voi pitää kauttaan onnistuneena jo tässä vaiheessa. Se oli vähällä tippua sarjasta viime kaudella mutta on tällä kaudella onnistunut nousemaan taisteluun play-off paikoista, joten selvästi ylöspäin on käyrä osoittanut. Cartagenalla on kuitenkin ollut reilusti tuuria matkassa eikä se omissa papereissani noin ylhäällä sarjataulukossa ansaitsisi olla. Viime viikonloppuna siltä nähtiin hyvä esitys kotiottelussa Zaragozaa vastaan, sitä edellisellä kierroksella hävittiin ansaitusti Mirandesin vieraana.

Cartagena on läpi kauden ollut yksi Segundan vaikeimmin arvioitavista joukkueista. Sen peliesitysten taso vaihtelee todella paljon, etenkin koti- ja vierasotteluiden välillä. Sen aktiivinen ja hyökkäävä pelityyli ei tunnu millään toimivan vieraissa, eikä siltä montaa ehjää ja laadukasta vieraspeliä olla nähty. Vastaavasti kotipeleissä siltä ollaan nähty ajoittain erittäin hyviä esityksiä. Tästä ottelusta Cartagenalta on sivussa laadukas Alex Gallar, minkä lisäksi Alberto De La Bella on epävarma osallistuja.

Sarjataulukko antaa vääristyneen kuvan voimasuhteista

Vaikka tämän kauden toteutuneista tuloksista voisikin muuta päätellä, on Sporting Gijon ollut jo vuosia suuren kotivoiman joukkue. Kun soppaan lisää myös sen faktan, että Cartagena on ollut kauden vieraspeleissään onneton, voi Gijonille laskea normaalia enemmän kotietua. Vaikka vireystila ei olekaan optimaalisin, on Gijon silti Cartagenaa edellä pelivoimassa. Gijonin edellisen kierroksen ottelu oli jo lupauksia herättelevä, kun ennakkoon hieman vahvempana pidettyä Leganesia vastaan saatiin pelinkuva hyvinkin tasaiseksi. Vaikka Gijon saakin miinusta poissaoloista, voittaa se ottelun mielestäni hieman alle 50% todennäköisyydellä.  

Vedonlyöntivihje

Sporting Gijon -0.5, kerroin 2.20. Arvio 48%, panos 1.5/5.   

Kommentit (0)