Zaragoza-Almeria 4.3.2022 22.00

Zaragoza-Almeria 4.3.2022 22.00

Betsimies blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje Espanjan jalkapalloon

Almerian vahva formi sekä Zaragozan poissaolo-ongelmat luovat pohjan maistuvalle peli-idealle.

Zaragoza jatkaa tarpomistaan

Aiemmin La Ligan vakiokävijänä tunnettu Zaragoza ei ole seurahistoriansa aikana koskaan ennen ollut näin pitkää aikaa pois Espanjan pääsarjasta. Seurassa on turbulenssia riittänyt, ja kannattajat ovatkin osoittaneet tyytymättömyyttään nykyistä johtoa kohtaan erilaisten protestien avulla, mm. saapumalla otteluihin myöhässä. Seuran myynnistä on ollut puhetta jo pitkään. Tällä hetkellä todennäköisimmältä ostajalta vaikuttaa Inter Miamin omistava Jorge Mas.

Pelillisesti Zaragoza ei ole suuremmin vakuuttanut oikein missään vaiheessa kautta. Kyseessä on Segundalle perinteinen keskikastin joukkue, joka saa ottelut kovempia vastustajia vastaan usein tasaisiksi, mutta ottelut ennalta heikompia vastustajia vastaan eivät ole helppoja. Tämän seurauksena on se, että yli puolet Zaragozan tämän kauden sarjaotteluista on päättynyt tasapeliin.

Tähän otteluun Zaragoza pääsee kahden ottelun voittoputkessa. Viime viikonlopun kierroksella voitto haettiin Gijonista, kun sitä edeltävässä kotiottelussa kaatui Las Palmas. Kummassakaan ottelussa ei kuitenkaan pelillisesti erityisen vakuuttavaa tekemistä nähty. Molemmat voitot ovat paperilla kovia tuloksia, mutta otteluiden tarkempi tarkastelu osoittaa, että tuuriakin oli matkassa. Tasapelin voisi sanoa olleen reilumpi tulos molempien otteluiden osalta.

Almeria hakee suoraa nousua

Almeria on kahdella edellisellä kaudella saavuttanut kolmannen sarjanousijan ratkaisevan play-off vaiheen, mutta himoittu nousu Laligaan on kuitenkin jäänyt saavuttamatta. Tällä kaudella nousu vaikuttaa kuitenkin todennäköiseltä, sillä joukkueen tekeminen on erittäin kovalla tasolla tällä hetkellä.

Almerian tammikuu oli erittäin haastava. Joukkue ehti johtaa sarjaa parhaimmillaan yhdeksän pisteen erolla, mutta tuo johto suli tammikuun viidessä matsissa, joista hävittiin neljä ja yksi päättyi tasan. Almerian joukkue kärsi tuolloin koronaviruksesta, minkä lisäksi joukkueen tärkein pelaaja Umar Sadiq oli Nigerian maajoukkueen mukana Afrikan mestaruusturnauksessa.

Helmikuun aikana kelkka on saatu käännettyä, ja tuloksena on neljän ottelun voittoputki. Esitykset etenkin kahdessa edellisessä ottelussa Mirandesia ja Fuenlabradaa vastaan ovat olleet hyvin vakuuttavia. Afconista palannut Sadiq on ollut erinomaisessa iskussa tehden viisi maalia neljään edeltävään otteluun.

Kokoonpanoissa toivomisen varaa

Molemmilla on rostereissaan jonkin verran poissaoloja, joista miinusta joutuu laskemaan reilummin Zaragozalle. Tärkein yksittäinen poissaolo on lähes jokaisen minuutin tällä kaudella pelannut puolustuksen johtohahmo Jair, joka on pelikiellossa. 

Myös Almerialla on muutamia poissaoloja, mutta korvaajien korkean laadun vuoksi niistä ei kovin suurta miinusta tarvitse laskea. Esimerkiksi loukkaantumisesta kärsivää Robertonea viime ottelussa korvannut Puigmal teki maalin ja syötti kaksi Fuenlabradaa vastaan. 

Almeriassa ideaa

Omissa papereissani tämän hetkinen tasoero on Almerian vireystilan sekä Zaragozan poissaolojen vuoksi on markkinan arviota suurempi. Voi olla, että kertoimiin vaikuttavat Zaragozan voitot Gijonista ja Las Palmasista, mutta itse en noille suurta painoarvoa anna.

Almeria vie täyden pistepotin Andalusiaan mielestäni noin 46% todennäköisyydellä joten myös suorassa voitossa etua on tarjolla. Pelivalinnaksi valikoituu kuitenkin aasialainen tasoitus -0.25, jolla panoksesta hävitään vain puolet ottelun päättyessä tasan. 

Vedonlyöntivihje

Almeria -0.25, kerroin 2.00. Arvio 54.5%, panos 2.5/5.

Kommentit (0)