Granada - Athletic Bilbao

Granada - Athletic Bilbao

CroCop blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihje La Liga 2022

La Ligassa aloitellaan tiistaina uusi kierros, joka on kauden kolmanneksi viimeinen. Mestaruus poislukien loppukauden aikana on vielä edessä isoja otteluita europaikoista, sekä sarjapaikkojen säilyttämisistä. Niukasti putoamisviivan yllä oleva Granada yrittää Los Cármenesilla nipistää pisteitä Eurooppa-liigan paikasta taistelevalta Athletic Clubilta. 

Kummallakin ryhmällä vielä runsaasti panosta!

Granadan kausi on ollut kamala pannukakku. Kahdella edelliskaudellaan La Ligassa ylempänä keskikastiin sijoittuneet andalusialaiset ovat olleet koko kauden melkoisessa vuoristoradassa. Kauden ensimmäiseen voittoon sillä meni kahdeksan kierrosta, josta alkoi mainio putki joulutaukoon asti. Tuossa vaiheessa näytti että kohtalaisen materiaalin omaava jengi kykenisi pysymään ulkona putoamiskamppailusta. 

Talvi oli kuitenkin raskas, ja joulun jälkeen mentiin voitotta aina maaliskuun loppupuolelle asti. Kauden loppua kohden on kuitenkin alkanut tilanne parantua, kun ex-pelaaja Aitor Karankan tultua puikkoihin on Atletico Madridia sekä Celta Vigoa vastaan taisteltu tasapelipisteet, jonka lisäksi viime kierros toi täyden potin. Elintärkeä Mallorca-ottelu oli menestys, sillä se latoi vieraskentällä saarelaisten verkkoon peräti 6 maalia, ja voitto nosti sen putoamisviivan ylle.

Athleticin kausi sen sijaan on ollut hyvinkin tuttua tekemistä. Tuttuun tapaansa baskiseura on sarjan keskikastin tuntumilla, sijalla 8. Puolustuspäässä tekeminen on ollut totutun rautaista, kun ainoastaan mestaruuden varmistanut Real Madrid sekä Sevilla ovat päästäneet vähemmän osumia. 

Baskit pelaavat viimeiset kolme kierrosta isoista pisteistä, kun sillä on vielä mahdollisuus taistella itsensä Eurooppa-liigaan. Kuudetta sijaa hallussaan pitävä Real Sociedad on neljän pisteen päässä, ja se joutuu vielä kohtaamaan mm. Atletico Madridin sekä seiskasijan Villarrealin joka kärkkyy samoja paikkoja. Myös raitapaidat ovat mainiossa iskussa, kun Cadiz sekä Atletico kaadettiin 2-3 sekä 2-0, ja Valencia-tasuri oli jokseenkin kohtuullinen tulos. 

Molemmat joukkueet tarvitsevat tästä pisteitä!

Ottelun alla tilanne on mielenkiintoinen. Granadalla on kahden pisteen ero Mallorcaan, joka kohtaa torstaina Sevillan. Periaatteessa tappiokaan ei tästä olisi mikään katastrofi, kun viime matsin keskinäinen voitto toi valtavan edun surkeaa loppukautta pelaavaan kilpailijaan, joka tuskin pisteitä raapii seuraavasta ottelustaan. 

Athleticilla sen sijaan on edessä ns. pakkovoitto, kun se on europaikkoja havittelevista joukkueista kehnoimmassa paikassa, ja Granadaa vastaan jokatapauksessa ei odoteta pistemenetyksiä. 

Ei voi sanoa etteivätkö isännät tässä parastaan antaisi, mutta vieraiden rutiinin luulisi riittävän. Kotijoukkueen puolustus on edelleen melko hutera, kuten huhtikuun Levante- sekä Sevilla-ottelut osoittivat.

 

Vihje:

Athletic voittaa @2.12, 1/5u

Kommentit (0)