Ennakko ja pelivihjeet: Liiga to 14.3.2019

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga to 14.3.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Torstain otteluiden ennakot:

HIFK - Ässät
HIFK varmistaisi voitolla pääsyn kuuden sakkiin, joten panosta ottelussa riittää. HIFK:lla on pari poissaoloa, mutta tasoero on tässä niin suuri Ässiin nähden, että muun muassa Iikka Kangasniemen puuttuminen ei suuresti arviossa näy. Voimaluvut otteluun ovat HIFK:lle lukemin 55% vs. 28%. Helsinkiläisten voiton todennäköisyys kiipeää liki 80% tienoille. HIFK -1,5 tasoituksen kerroinraja on 1,49.

HPK - Tappara
Tapparalle ottelu on merkityksetön, joten jää nähtäväksi miten aktiivisesti se lähtee ottelua pelaamaan. Motivaatiosta tulee siis reipas lisä HPK:lle, joka pystyy yhdelläkin pisteellä varmistamaan paikan kuuden sakissa. Emil Larmi tekee paluun HPK:n maalille. Tapparalta sivussa on muun muassa Antti Erkinjuntti. Viime pelistä poissa ollut Jarkko Malinen on kokoonpanossa. Voimaluvuissa HPK on edellä lukemin 60% vs. 58%. Motivaatiotekijöistä johtuen HPK nousee tässä kuitenkin noin 51% suosikiksi.

Ilves - Lukko
Lukko tarvitsee ottelusta niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Voittokaan ei välttämättä riitä, sillä HIFK ja HPK voivat voitoillaan viedä Lukon mahdollisuudet kuuden joukkoon. Ilves vastaavasti jahtaa taulukossa Lukkoa ja se tarvitsee tästä kolmen pisteen voiton. Ottelun lopussa voidaankin nähdä mielenkiintoinen tilanne, jossa tasatilanteessa kumpikin saattaisi olla pakotettuja ottamaan maalivahtia pois. Tasapelin todennäköisyys onkin tässä kamppailussa normaalia matalampi. Ilves on otteluun selkeähkö suosikki. Voimaluvut menevät tamperelaisten nimiin lukemin 54% vs. 53% ja todennäköisyysarvio otteluun on luokkaa 48% 20% 32%.

Jukurit - KooKoo
Sinänsä panokseton ottelu, mutta KooKoo voi kolmen pisteen voitolla havitella vielä KalPan ohittamista taulukossa. Toisaalta Jukurit syttynee kauden viimeiseen kotiotteluun. Voimaluvuissa KooKoo on edellä lukemin 42% vs. 34% ja ottelu on etukäteen hyvin lähellä 50-50-tilannetta arvion suhteen. KooKoolle pientä panosta tuo se, että Malte Strömwallille varmasti haluttaisiin pelata pistepörssin voittoa.

KalPa - Kärpät
Panos tässäkin ottelussa on kosmeettinen. KalPa varmasti haluaisi päättää kehnon kauden voittoon Liigan parasta joukkuetta vastaan. Kuopiolaisten kokoonpanosta uupuu muun muassa tärkeä Jaakko Rissanen. Kärppien poissaolot ovat kuitenkin vielä isommat. Kuten viime kierroksen ennakossa ounastelin, niin tämä ottelu on oululaisille hyvä paikka hieman kierrättää ja lepuuttaa joitain pelaajia. Sivussa ovat muun muassa molemmat maalivahdit (Veini Vehviläinen kakkosena), Shaun Heshka, Jani Hakanpää, Lasse Kukkonen, Nicklas Lasu ja Michal Kristof. Kärppien materiaali on siltikin todella vahva, joten voimaluvuissa ero jää edelleen todella selvästi Kärppien hyväksi lukemin 63% vs. 42%. Tämä tarkoittaa Kärppien suosikkiasemaa noin 54% arviolla. Kärppien Ville Leskinen puolustaa ykkössijalla runkosarjan pistepörssin voittoa.

Pelicans - Sport
Pelicansilla on otteluun optimaalinen kokoonpano. Puolustuksessa paluun tekevät tärkeät Mikko Kousa ja Casimir Jürgens. Voitolla Pelicans varmistaisi sarjan kolmannen sijan. Sportille ottelulla on isompi panos, sillä se tarvitsee tästä ottelusta kaksi pistettä, jotta se nousisi kympin sakkiin. Motivaatiosta on siis syytä antaa Sportille plussaa. Lähtökohta otteluun on kuitenkin voimasuhteiden osalta selvä. Pelicans on voimaluvuissa selvästi edellä lukemin 61% vs. 46%. Sportin motivaatioetukin huomioiden Pelicans nousee itsellä 58% suosikiksi. Sportin voiton arvio jatkoaika ja voittolaukaukset huomioiden on noin 32%. Maaliodotusarvo on korkea ja yli 5,5 maalin todennäköisyys on 54%.

TPS - SaiPa
Turkulaisilla ei ole tässä mitään superpanosta, mutta voitolla sillä olisi mahdollisuus kivuta vielä Pelicansin edelle (olettaen että Pelicans häviää). SaiPalle ottelu on täysin merkityksetön, koska sen paikka 9. sijalla on selvä. Lappeenrantalaiset ovatkin kääntäneet katseen jo lauantaina alkaviin pudotuspeleihin ja joukkue huilauttaa useita tärkeitä pelaajiaan tässä ottelussa. Tämä tarkoittaa voimaluvuissa TPS:lle murskaavaa etua lukemin 53% vs. 33% (SaiPa normaalisti 45%). TPS:n voiton todennäköisyys on 70%. 

Kommentit (0)