Käyttötesti: The Handicapper - NBA ja MLB

Käyttötesti: The Handicapper - NBA ja MLB

JussiQ blogi

Comments: 0

The Handicapper - järkivedonlyöjän hyvä kaveri

Laadukkaita vedonlyöntisovelluksia ei todellakaan ole liikaa tarjolla. Näin ollen The Handicapper on todella mielenkiintoinen tuttavuus ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Kävin aiemmin läpi The Handicapperia NHL-vedonlyönnin kannalta. Nyt onkin aika tutkia, miten helposti sillä saa laskettua arvioita NBA- ja MLB-otteluihin.

Ohjelmiston lataus ja asennus hoitui helpolla. Lataa se tästä. Datapaketin ostaminen ja lataaminen oli myös yksinkertaista ja suoraviivaista. Muista ostaa datapaketti tästä Ylikertoimen linkin kautta, jolloin saat sen hintaan 19€ (normaalihinta 25€).

NBA:n ja MLB:n testaaminen

Itsellehän NHL-puoli on selvästi tutumpaa, kun olen jääkiekkoa arvioinut jo pitkään. NBA ja MLB ovat taas melko vieraita arvioiden teon kannalta, joten käyn tässä jutussa puhtaasti vain läpi ohjelman peruskäyttöä. Arvioihin en osaa siis ottaa suoraan kantaa.

Asetuksia vaikka muille jakaa

NBA- ja MLB-puolelta löytyy jälleen kerran valtavasti eri asetuksia, joita voi halutessaan säätää. Jokainen säätö vaikuttaa arvioihin, joten kun itsellä ei sen tarkempaa tuntumaa sarjasta, niin pitäydyn melko perusasetuksissa.

"Exponential smoothing" ja "Moving average"-valinnoilla pääsee mukavasti säätämään laskentaa sen mukaan miten paljon haluaa painottaa viimeisimpiä tilastoja suhteessa aiempiin. Tämä on sama kuin NHL-puolella ja jos jotain, niin näitä arvoja voi halutessaan kyllä säätää, vaikka itse lajeista ei niin tarkkaan tietäisikään.Otteluiden arvioiden laskeminen helppoa

MLB-laskentaa en nyt päässyt käytännössä kokeilemaan, sillä sarja ei ole tällä hetkellä käynnissä ja tuleva kausi käynnistyy maaliskuussa. NBA:ssa itse otteluiden laskeminen on yhtä kätevää kuin NHL:n puolella. Calculate-napin painamisen jälkeen kone suorittaa laskentansa ja tarjolla on todennäköisyysarviot moneen eri pelimuotoon.

Joukkueiden kokoonpanot ja loukkaantuneet pelaajat päivittyvät automaattisesti jokaisen datapäivityksen yhteydessä. NBA:ssa ja MLB:ssä sovellus myös tarkistaa eri lähteistä alkavien otteluiden kokoonpanoja ja lataa ne käyttöön heti, kun ne ovat julkaistu. Tämä on todella hyödyllinen lisä ohjelman käyttöön. Kokoonpanoja pystyy itse myös säätämään tarpeen mukaan.

Olinkin jo laskenut valmiiksi 8.11.2018 pelattavien NBA-otteluiden arviot The Handicapperilla. Kahteen otteluun sovellus ei löytänyt merkittävää pelattavaa, mutta kahteen löytyi senkin edestä. Oklahoma - Houston -otteluun kotijoukkueen voiton kerroinraja oli 1,96 ja tarjolla tuohon oli Pinnaclella tuona päivänä kertoimia 2,44-2,85 välillä. Oklahoma veikin pelin selvästi, eli tällä kertaa tuo ottelu olisi sujunut varsin mukavasti. Toinen selvä pelivalinta kohdistui Golden Stateen, jonka tasoituslinja oli sovelluksen mukaan -12, kun taas markkinoilla linja oli -5,5. Näin ollen Golden State kelpasi helposti peliin, mutta tällä kertaa tuloksena oli tappio.Kahdesta ottelusta ei tietenkään voi suuria päätellä, joten yksi tapa tutkia arvioiden hyvyyttä on suorittaa niin sanottua back-testausta. Tämän mahdollisuus on mukana sovelluksen uusimmassa päivityksessä NBA:n osalta. Voit lukea aiheesta lisää Ylikertoimen foorumilta ja alla on kuvana back-testauksen tulos NBA:sta.


Mainio apuri vedonlyöjälle

NBA:han (ja MLB:hen) käy siis hyvin samat sanat kuin NHL:ään. Sovelluksen käyttö on varsin mutkatonta ja helppoa. Lisäksi ohjelmassa on paljon mahdollisuuksia, joilla käyttäjä voi itse säätää laskentaa. Automaattisesti päivittyvät kokoonpanot ovat käyttäjälle todella mukava lisä. Kuukausihintaan saa siis käyttöönsä valtavan määrän dataa ja arvioita, joita voi hyödyntää omien vetojen suunnittelussa.

Sovellus on ehdottomasti kokeilun arvoinen jo pelkästään NHL:n takia, mutta helppokäyttöisiin NBA- ja MLB-laskentoihin kannattaa myös tutustua. MLB:tä pääsee tosiaan testailemaan vasta maaliskuussa, kun kausi starttaa, mutta sillä välin onkin tosiaan aikaa tutkia NHL:ää ja NBA:ta.

Käyttötestausta varten ohjelman kehittäjä antoi kuukauden datapäivitykset testaajalle ilmaiseksi käyttöön.

Lataa sovellus tästä. Päivityspaketin voit hankkia klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Tästä voit lukea perusesittelyn sovelluksen toiminnasta: The Handicapper - kattava sovellus vedonlyöjän tueksi!

Kommentit (0)