Liigan piste-ennuste - päivitetty 25.11.2018

Liigan piste-ennuste - päivitetty 25.11.2018

JussiQ blogi

Comments: 0

Liigan runkosarjan piste-ennuste

Päivitetään tähän uutiseen runkosarjan piste-ennustetta joka viikko. Jutun lopussa on 14.11. ennuste, joka saa olla siellä myöhempää vertailua varten. Myös alla olevat tekstit ovat aiemmin kirjoitettuja ja nekin voivat jäädä myöhempää varten. Tähän kärkeen päivitetään piste-ennustetta säännöllisesti.

Piste-ennuste 25.11.2018. Muutoksesta (pistemäärä) näkee mihin suuntaan joukkue on matkalla. Muutos on nyt suhteessa 19.11. ennusteen pisteisiin.

Kommentit joukkueista - kirjoitettu 11.11.2018

Kärpät: Vakuuttava alkukausi - loppukaudella pistetahti hieman tasoittunee, mutta runkosarjan voitto näyttää todennäköiseltä. Kakkossijalle putoaminen tosin on vielä mahdollista, mutta tuskin enää sitä alemmas.

TPS: Pisteitä on tullut alkukauden ajan mukavasti, mutta ajoittain pelin hallinta ei ole ollut ihan sen veroista, miten pisteitä on tullut. On silti erittäin vahvasti menossa runkosarjan toiselle sijalle.

Tappara: Aavistuksen vaisu alkukausi, pistetahti pysynee samana tai hieman paranee. Kolmas sija on haarukassa, mutta sarjan tasaisuutta kuvaa se, että myös sijoitus suoran pudotuspelipaikan ulkopuolella on vallan mahdollista.

HIFK: Pistetahtiin on odotettavissa petrausta kauden mittaan. Materiaali riittää siihen, kunhan sairaslista antaisi hieman myöden. Taistelee kotiedusta. Edit. Viimeisin päivitys tiputti helsinkiläiset ennusteessa ulos kuuden sakista.

Ilves, Pelicans, HPK: Pisteiden ja peliotteiden suhteen joka joukkue on ollut vahva alkukaudella. Luultavasti kaikilla tahti aavistuksen hiipunee, tai pysyy ennallaan. Jokaisella joukkueella on saumat napata vaikka kolmas sija, mutta toisaalta suora pudotuspelipaikkakin vaatii ehjää suoritusta.

SaiPa: Kerännyt alkukaudella aika paljon enemmän pisteitä, miltä peli on maalitilanteiden valossa näyttänyt. Tahti hiipunee sen verran, että ei ole mukana tiukimmassa kamppailussa kuuden joukkoon pääsystä (mahdollisuudet siihen kuitenkin on). Kohtuullisen tukevasti kuitenkin kympin sakissa.

Ennusteessa sijoilla 9-14. olevat joukkueet ovat todella tiiviissä nipussa. Näistä todennäköisesti vain kaksi pääsee jatkoon ja neljälle edessä on kesälomat. Toki ylempänä olevistakin esimerkiksi SaiPa saattaa vielä vajota tähän taisteluun mukaan, tai jopa joku nelikosta HIFK, Ilves, Pelicans, HPK.

Lukko: Raumalaisten peliesitykset ovat olleet pistesaldoa parempia. Materiaali on kuitenkin aavistuksen rajallinen, joten jo nousu kympin sakkiin olisi hyvä suoritus. Kuuden joukkoon nousu ei ole realismia.

KooKoo: Joukkueella on kaikki mahdollisuudet pitää alkukauden tahtia yllä. Tämä pitäisi KooKoon vahvasti taistelemassa pudotuspelipaikasta.

Sport: Pistesaldo on jonkun verran yläkanttiin peliesityksiin nähden. Taistelee kuitenkin pudotuspelipaikasta kynsin hampain.

JYP: Alkukauden pistesaldo on järkyttävän huono. Takamatka on jo nyt iso. Joukkue ei ole vakuuttanut, mutta on sillä huonoa tuuriakin ollut. Pistetahti noussee lähemmäs materiaalin vastaamaa tasoa loppukauden aikana, mutta siltikin joukkue on altavastaajana taistelussa pudotuspelipaikasta.

Jukurit: Odotuksiin nähden alkukausi on ollut mallikas. Sama pistetahti tuskin ihan jatkuu, sillä materiaali on aavistuksen rajallinen muihin nähden ja joukkueella on tuuriakin ollut hieman matkassa. Pudotuspelipaikka ei kuitenkaan olisi iso yllätys, sillä plakkarissa jo olevat 28 pistettä antavat hyvän pohjan.

KalPa: Pahat loukkaantumiset ovat verottaneet alkukauden pistesaldoa. Tahti paranee loppukauden aikana, mutta silti KalPalla tekee tiukkaa pudotuspeleihin pääsy, mahdollista se toki vielä on.

Ässät: Tuskin on loppukauden ajan enää samanlainen pisteautomaatti, kuin alkukaudella, mutta pudotuspelipaikka vaatisi älytöntä nappionnistumista. Noin 1,66 piste/ottelu tahti (nousisi 83 pisteeseen) ei ole joukkueelta realismia, mutta toki teoriassa pieni mahdollisuus sille on annettava.

EDIT. Piste-ennuste on päivitetty ke 14.11.2018 tulosten jälkeen. Aiemmasta ennusteesta uupui muutamien uusien pelaajien vaikutus, kuten Kärppien Oskar Osalan.

Kommentit (0)