SM-liigan parhaat maalivahdit 2017-18

SM-liigan parhaat maalivahdit 2017-18

JussiQ blogi

Comments: 0

SM-liigan Top10 -maalivahdit

SM-liigan parhaat maalivahdit kaudelle 2017-18 on nyt listattu. Pelaajat on järjestetty "Game Score" -menetelmän avulla, jonka perusteet käytiin aiemmassa jutussa läpi. Alla on linkit muiden pelipaikkojen pelaajien listauksiin.

SM-liigan parhaat puolustajat 2017-18
SM-liigan parhaat hyökkääjät 2017-18

Listassa näkyy maalivahdin Game Score -lukema, joka on muutettu vastaamaan voittojen määrää (mikäli pelaisi kauden kaikki pelit), jonka pelaajan on ennustettu hankkivan joukkueelleen tulevalla kaudella (verrattuna yleisesti saatavilla olevaan niin sanottuun peruspelaajaan).

Päivitys 3.9.2017: Laskukaavaa säädetty, koska torjuntamäärät olivat ylipainotettuna suhteessa päästettyihin maaleihin. Esimerkiksi Frans Tuohimaa ja Kaapo Kähkönen nousivat tämän takia suhteettoman korkealle.

1.
Hrachovina Dominik
Tappara 3,7
2.
Rynnäs Jussi
Kärpät 3,4
3.
Bernard Andreas
Ässät 2,6
4.
Engren Atte
HIFK 2,4
5.
Laurikainen Eetu
JYP 2,2
6.
Olkinuora Juho
JYP 2,0
6.
Rajaniemi Sami
Jukurit 2,0
8.
Lankinen Kevin
HIFK 1,9
8.
Lehtonen Antti
Ilves 1,9
8.
Setänen Oskari
TPS 1,9

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Tulkintoja lukemista

Maalivahtien osalta Game Score -laskenta oli aavistuksen hankalampaa, sillä ottelumäärissä oli suuriakin heittoja ja tilastojen muuntaminen muista sarjoista aiheutti päänvaivaa. Esimerkiksi Eetu Laurikainen on SM-liigassa pelatessaan torjunut todella loistavasti, mutta pelimäärä on pieni. Pohjois-Amerikassa pelit eivät hänellä tilastojen mukaan sujuneet nappiin, joten lopullisen Game Score -lukeman määrittäminen hänelle oli aavistuksen hankalaa.

Tämän menetelmän mukaiset sarjan kaksi parasta maalivahtia erottuivat kuitenkin kohtuullisen selvästi muista. Tapparan Dominik Hrachovina on muidenkin mittarien mukaan vakuuttanut (torjutut maalit yli odotusten), joten hänen ykkössijaansa voidaan pitää ansaittuna. Hän on ollut ykkösvahtina tosin vain yhden kauden, joten pientä epävarmuutta hänenkin lukemissaan on. Jussi Rynnäksellä tilastot ovat todella tasaiset viime kausilta huomioiden SM-liigan, KHL:n ja AHL:n ottelut.

Viime kauden läpimurtomaalivahdit Juho Olkinuora ja Antti Lehtonen pääsevät tällä kaudella näyttämään tosissaan taitonsa, että he todella kuuluvat tälle listalle. Vastaavasti Juha Järvenpäällä (päivityksen jälkeen hän tippui juuri ja juuri listalta lukemalla 1,80) on alla pitkä loukkaantuminen, joten jää nähtäväksi, että pystyykö hän pelaamaan jälleen normaalilla tasollaan.

Kommentit (0)