SM-liigan piste-ennuste - pudotuspelijoukkueet jo selvillä?

SM-liigan piste-ennuste - pudotuspelijoukkueet jo selvillä?

JussiQ blogi

Comments: 0

SM-liigan runkosarjan piste-ennuste

SM-liigan runkosarja on noin puolivälissään ja nyt onkin hyvä hetki arvioida tulevaa. Kärpät näyttää olevan matkalla runkosarjan voittoon, mutta miten käy muiden joukkueiden?

Alla taulukossa on ennuste runkosarjan lopullisista sijoituksista pisteineen. Vieressä näkyy tilanne tällä hetkellä ja aivan oikealla arvio joukkueen loppukauden pisteistä per ottelu.

Mikäli tämä ennuste olisi edes vähän siellä päin, niin sen mukaan kymmenen kärki olisi selvillä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että viivan läheisyydessä ylä- ja alapuolella olevien joukkueiden keskinäiset ottelut saattavat nopeastikin muuttaa asetelmaa.

Ennuste lupaa sijoille 6-10 melkoista ruuhkaa, joten käytännössä kaikki on siinä mahdollista. Kärkiviisikko näyttäisi ennusteen mukaan kuitenkin olevan selvillä. Alla kommentteja joukkuekohtaisesti.

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Piste-ennuste - kommentit joukkueista

1. Kärpät 124 p. (2,25 p/ott alkukaudella - ennuste loppukauden peleistä 1,86 p/ott)
Kärpät on ollut kauden alkupuoliskon ylivoimaisesti paras joukkue. Se saa myös loppukaudelle isoimman ennusteen pistemäärästä. Alkukauden huima tahti tuskin aivan säilyy, sillä yleensä kaikille joukkueille tulee kauden mittaan jossain vaiheessa ainakin pieni suvantovaihe. Mahdollisessa selvässä sarjajohdossakin katseita käännetään loppukaudella jo pudotuspelien suuntaan.

2. Tappara 112 p. (1,90 / 1,83)
Tappara oli kauteen lähdettäessä selvä suosikki, mutta joukkue ei ole pystynyt lunastamaan aivan kaikkia odotuksia. Kaikesta huolimatta pistesaldo on tässä vaiheessa varsin hyvä ja luultavasti se pysyy loppukauden ajan kutakuinkin samalla tasolla. Tapparalta vaadittaisiin rajua venymistä, jotta se pystyisi nappaamaan runkosarjan voiton itselleen. Pisteitä pitäisi napata 2,25 p/ott tahtia, jos oletetaan Kärppien päätyvän 124 pisteeseen.

3. TPS 110 p. (1,91 / 1,75)
TPS on pelannut pisteiden valossa jopa hieman odotuksia paremmin. Joukkue on pystynyt ylivoimiensa avulla kääntämään pelejä, vaikka tasakentällisin turkulaisten pelaaminen ei ole ollut aivan muiden kärkijoukkueiden tasolla. Tällä hetkellä joukkue näyttäisi sijoittuvan lopulta sijoille 2-3.

4. JYP 105 p. (1,67 / 1,83)
JYP on pelannut välillä todella hyvin, mutta mukaan mahtuu paljon omituisia romahtamisia. Joukkueen pelaajamateriaali on SM-liigan parhaimmistoa ja onkin oletettavaa, että pistetahti hieman parantuu loppukauden aikana lähemmäs muita kärkijoukkueita. Tällä hetkellä JYP on vaivoin kuuden joukossa, mutta lopulta JYPin pitäisi kohtuullisen helposti raivavan tiensä sijoille 2-5.

5. HIFK 104 p. (1,71 / 1,76)
Pisteiden valossa HIFK:n aivan alkukausi oli vaisu, mutta pelillisesti joukkue on ollut koko kauden varsin hyvä. Viime aikoina pisteitäkin on alkanut ropista, ja joukkueen materiaali on sitä tasoa, että tahti luultavasti jopa paranee loppukauden aikana. Pieniä saumoja on aina kakkossijalle asti.

6. Pelicans 91 p. (1,47 / 1,57)
Pelicansin kuntokäyrä on pahasti laskeva. Yksi iso syy suvantovaiheelle alkukauden jälkeen oli valtava loukkaantumissuma, joka pakostikin näkyi pistesaldossa. Nyt sairastupaa on saatu tyhjäksi ja pelikin näyttää hyvältä. Tämä ennuste kampeaa Pelicansin juuri ja juuri kuudenneksi, mutta käytännössä lopullinen sijoitus voi aivan hyvin olla vaikka kymmenes.

Kiinnostavatko voittavat vedonlyöntivihjeet? Tutustu Ylikerroin.comin foorumiin!

7. KalPa 91 p. (1,55 / 1,48)
KalPan kuntokäyrä on vastaavasti todella nouseva. Vaisun alkukauden jälkeen kurssi on kääntynyt rajusti. Jopa niin rajusti, että herää epäilys, että säilyykö tahti samana loppukaudella? Yhtä kaikki, mitään romahdusta ei ole näköpiirissä ja KalPan loppukauden piste-ennuste saattaa olla tässä jopa hieman alakanttiin arvioitu. Mikäli positiivinen kierre jatkuu, niin KalPa saattaa olla se vahvin kortti kuudennelle sijalle.

8. SaiPa 90 p. (1,59 / 1,39)
SaiPa on ollut kauden alkupuoliskon yksi suurimmista yllättäjistä. Peli on näyttänyt materiaaliin suhteutettuna todella hyvältä ja maalilla Frans Tuohimaa on pelannut loistavasti. Joukkueen pelaajamateriaali ei kuitenkaan ole aivan samalla tasolla suhteessa vaikkapa Lukkoon ja Pelicansiin. Näin ollen ennusteen mukaan pistetahti hieman hiipuisi alkukaudesta. Siitä huolimatta kaikki sijat välillä 6-10 vaikuttaisivat mahdollisilta.

9. Ässät 89 p. (1,56 / 1,39)
Ässien peli ei ole varsinaisesti loistanut oikein missään vaiheessa, mutta joukkue on onnistunut kuitenkin raapimaan pisteitä hyvin kasaan. Joukkue on vaikea ennustettava loppukaudelle, sillä teoriassa materiaali riittää, kun Sakari Salminen palaa kaukaloon, mutta joukkueen pelissä on paljon kysymysmerkkejä. Mikäli Ässät saa pelinsä rullaamaan, niin sillä on saumoja kuuden joukkoon, mutta yhtä hyvin tuloksena voi olla 10. sija.

10. Lukko 88 p. (1,47 / 1,46)
Lukko nappasi aivan alkukaudesta pisteitä kovaan tahtiin Kaapo Kähkösen torjuntojen siivittämänä. Pelillisesti Lukko ei ole tasakentällisin vakuuttanut oikeastaan missään vaiheessa kautta. Viime aikoina tämä on näkynyt pistesaldon hitaana karttumisena. Toki kärkipelaajien loukkaantumiset ovat myös vaikuttaneet heikkoihin tuloksiin. Joukkueen materiaali on kuitenkin riittävä, joten eiköhän loppukaudesta pisteitä tule kertymään samaan tahtiin kuin alkukaudella. Tämä riittää pitämään Lukon kympin sakissa, mutta suorassa pudotuspelipaikassa riittää tehtävää.

11. KooKoo 78 p. (1,35 / 1,24)
KooKoo:ta ennustettiin kauden alla aivan häntäpään taisteluun. Siihen nähden sen pistesaldo on varsin mukava tällä hetkellä. KooKoon pelaajamateriaali on kuitenkin varsin rajallinen, vaikka useat pelaajat ovatkin onnistuneet löytämään tällä kaudella todella hyvän pelivireen. Ennuste uskoo, että joukkueen tahti näin ollen hieman laskisi alkukaudesta. Se tietäisi sitä, että kymmenes sija jäisi saavuttamatta. Mikäli oletetaan kymmenenteen sijaan vaadittavan noin 88 pistettä, niin KooKoon pitäisi napsi loppukaudella pisteitä 1,59 per ottelu tahtia. Ei välttämättä mahdotonta, mutta vaatii todella rautaista suoritusta. Toki parina viime kautena kymmenenteen sijaan on riittänyt hieman pienempikin pistesaldo.

12. Ilves 72 p. (1,06 / 1,34)
Ilveksen kausi on ollut toistaiseksi iso pettymys. Joukkue ei ole aivan niin huono, mitä pisteistä voisi päätellä. Joukkueen maalivahtipeli on ollut pitkin kautta kehnoa ja se on syönyt isolla kädellä pisteitä. Toki puolustuspelaaminen kokonaisuudessaankin on ollut heikkoa. Loppukauden osalta pistetahti parantunee, mutta siitä huolimatta lopputulos tullee olemaan tamperelaisittain karu. Kymmenenteen sijaan vaadittaisiin huikeaa loppuvetoa tyyliin 1,8-1,9 pistettä per ottelu.

13. HPK 69 p. (1,09 / 1,21)
HPK on ollut kauden alkupuoliskon suurin pettymys. Ennen kautta joukkueelta odotettiin sijoitusta jopa kuuden joukosta, mutta kaudesta on tullut pannukakku. Joukkueen pistesaldoa ei voida pitää edes mitenkään hirveän epäonnisena, sillä pelillisesti se on ollut yksi kauden heikoimmista joukkueista. Loppukaudella pistetahti parantunee hieman, mutta pudotuspeleihin vaadittaisiin samanlaista pistetahtia tyyliin 1,8-1,9 p/ott kuten Ilvekselläkin.

14. Sport 67 p. (1,00 / 1,25)
Sportin odotettiin taistelevan tasapäisesti kympin sakkiin pääsystä, mutta tämä kausi ei toistaiseksi jätä varaa selittelyille. Toki pistesaldo on hieman alakanttiin siihen nähden, millaisia ottelutapahtumat ovat olleet. Joukkue on monesti hävinnyt pelejä, vaikka on hallinnut niitä. Tappiokierre on kuitenkin jatkunut pitkin kautta, ja se on painanut itseluottamusta alas, ja yksi helppo maali omiin on monesti katkaissut selkärangan. Joukkue haluaa varmasti pestä kasvojaan loppukauden aikana, mutta pudotuspeleihin pääsy olisi melkoinen yllätys.

15. Jukurit 60 p. (0,90 / 1,10)
Jukurit ennustettiin kauden alla häntäpäähän ja siellä joukkue on tukevasti koko kauden ollutkin. Joukkueen hyökkäyspelaaminen oli etenkin alkukaudesta olematonta, joten paikkaa viimeisenä voidaan pitää perusteltuna. Viime aikoina peli on kulkenut hieman parempaan tahtiin, joten pisteitä kertynee loppukaudesta hieman tiheämmin. Sillä on mahdollisuus nousta taulukossa parikin sijaa, mutta todennäköisimmin kausi päättyy sarjan viimeisenä.

Kommentit (0)