Kommentti: Savinainen hintansa arvoinen hankinta Tapparalle

Kommentti: Savinainen hintansa arvoinen hankinta Tapparalle

JussiQ blogi

Comments: 0

Viime kaudesta heikentynyt Tapparan laitahyökkääjäosasto sai lauantaina kovan vahvistuksen, kun Veli-Matti Savinaisen sopimus Tapparaan julkistettiin. Savinainen saapuu paikkaamaan muun muassa Olli Palolan ja Pekka Jormakan jättämiä aukkoja. Yksi yhteen Savinainen ei tietenkään kumpaakaan korvaa, mutta kokonaisuuden kannalta hän pystyy auttamaan Tapparaa paljon.

Joissain kommenteissa Savinaisen hankintaa Tapparaan on hieman kyseenalaistettu. Mikäli pelkästään viime kauden tilastoja katsoo, niin väitteille voisi jopa löytyä perusteita. Pitää kuitenkin huomioida, että viime kaudella KHL:ssä Savinainen joutui ajoittain pelaamaan jopa väärällä pelipaikalla.

Hänen taitonsa ovat kuitenkin kiistattomat, eikä yhden kauden pieni notkahdus niitä muuta mihinkään. Maajoukkueessa ja Ässien paidassa Savinainen on pelannut useamman kauden luotettavasti roolinsa mukaan. Maalinteko onnistuu ja lisäksi Savinainen hoitaa takuuvarmasti myös puolustustehtävät.

Savinaisen hankinta kirpaisi ainakin porilaiskannattajia, jotka tietysti toivoivat miehen palaavan patapaitaan. Savinaisen hintalappu (arvio 200.000 € kaudesta) lienee se suurin syy, ettei mies Ässiin palannut. Lisäksi Tapparassa varmasti houkutti vanha tutkapari Stephen Dixon.

Keskustelupalstoilla tuota arvioitua 200k kausipalkkaa on myös pidetty liian suurena Savinaiselle, mutta sitä se todellakaan ei ole. Laatupelaajista on maksettava asiallinen korvaus ja mestaruutta tavoittelevan joukkueen ei ole syytä olla liian pihi avainpelaajien kohdalla. Tappara nousee tällä hankinnalla taas mukaan keskusteluihin, kun pohditaan tulevan kauden mahdollista mestarijoukkuetta.

 

Optibetiltä 100% vedonlyöntibonus MAX 100€!

 

Kommentit (0)