Ennakko ja pelivihjeet: Liiga la 2.3.2019

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga la 2.3.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Lauantain otteluiden ennakot:

Käyn alla läpi asetelmia päivän otteluihin. Päivitän juttuun uudet voimaluvut ja arviot sekä mahdolliset pelivalinnat kokoonpanojen jälkeen. Kokoonpanojen muutokset päivitetty lihavoidulla juttuun.

HIFK - Ilves
Huippuottelu luvassa, jossa panosta riittää. Ilves on noussut mukaan taisteluun paikasta kuuden joukkoon ja voitto tästä olisi todellinen ryöstö. HIFK pelasi odotetun hyvin Lukkoa vastaan, vaikka tasapelikin olisi siitä pelistä voinut olla pelitapahtumien mukaan oikea tulos. Ilvekselle peli on tänään kolmas neljään päivään. Voimaluvuissa lähtökohtaisesti HIFK on edellä lukemin 61% (KP-päivitetty 58%) vs. 53% (KP-päivitetty 51%). Helsinkiläiset nousevat 53% suosikiksi.

KalPa - TPS
Kuopiolaisten vierailu perjantaina Tampereelle sujui tutuissa merkeissä. Joukkue oli maalipaikkojen mukaan jopa aavistuksen edellä, mutta viimeistely ja maalivahtipeli koitui kohtaloksi. Mielestäni on varsin kummallista, jos Denis Godla saa edelleen jatkaa maalissa. Hän on selvästi menettänyt itseluottamuksensa, kuten Ilveksen ensimmäinen maali osoitti. TPS haki lopulta ihan ansaitut pari pistettä Mikkelistä, vaikka koville joukkue joutui. Tänään TPS on voimaluvuissa edellä lukemin 58% (KP-päivitetty 59%) vs. 45%. TPS:llä on tähän otteluun enemmän pelattavaa, joten turkulaiset nousevat noin 49% suosikiksi (KP-päivitetty 50%).

Pelicans - JYP
Pelicans huilasi ja JYP pelasi eilen. Tuosta Pelicansille tulee selvää plussaa. Molemmilla riittää vielä panosta omilla viivoillaan, vaikka JYPin pleijaripaikka käytännössä ratkesi perjantain tulosten perusteella. Voimaluvuissa Pelicans on alustavasti edellä lukemin 57% vs. 52% (KP-päivitetty 51%). Saan Pelicansin tässä noin 53% suosikiksi (KP-päivitetty 54%).

Tappara - Jukurit
Tapparalle ottelu on kolmas neljään päivään. Jukurit on piinannut varsin hyvin ylempänä olevia joukkueita, tosin tämä on tapahtunut ennemmin kotikaukalossa. Tamperelaiset ovat olleet pelillisesti hyviä, mutta onko joukkue sittenkään supermotivoitunut taistelussa kakkossijasta? Luulisi joukkueen kuitenkin olevan tänään valmis, kun edellisessä kotipelissä Sport haki pisteet Tampereelta. Voimaluvuissa Tappara on musertavasti edellä lukemin 61% vs. 38%. Tappara on lähtökohtaisesti noin 68% suosikki.

Kärpät - SaiPa
Kärpillä on massiivinen etu peliohjelmasta. SaiPa pelasi eilen ja lisäksi ottelu on sille kolmas neljään päivään. SaiPa oli pelitapahtumien perusteella pahasti alakynnessä Sportia vastaan, mutta onnistui kuin onnistuikin raapimaan kolmen pisteen voiton. Kärpät on tässä todella selvästi edellä kaikin mittarein. Alustavasti oululaiset ovat voimaluvuissa edellä lukemin 68% vs. 44% (KP-päivitetty 42%). Kärppien lepoetu huomioiden tässä puhutaan 73% suosikista (KP-päivitetty 75%).

HPK - KooKoo
HPK:lla on tässä vastaava etu otteluohjelman perusteella kuin Kärpilläkin. KooKoolla on kolme voittoa putkeen alla, vaikka pelillisesti joukkueella on edelleen petrattavaa. HPK saa alustavien tietojen mukaan takaisin kokoonpanoon muun muassa Teemu Turusen ja Markus Nenosen. Kaksikon vaikutus HPK:n iskukykyyn on valtaisa. Voimaluvuissa se tarkoittaa etua HPK:lle lukemin 60% vs. 40%. HPK on tässä alustavasti 70% suosikki.

Ässät - Lukko
Tämä ottelu jos mikä sytyttää Ässät. Voitto paikallisvastustajasta varmasti lämmittäisi. Toki tässä tulee realiteetit vastaan joukkueiden tämän hetken materiaalien suhteen. Lukko koki eilen valtavan menetyksen, kun Vili Sopanen loukkaantui HIFK:ta vastaan. Hän tuskin pelaa tänään, mutta varmistus sille saadaan puolen päivän jälkeen. Alustavasti Lukko on edellä voimaluvuissa lukemin 53% (KP-päivitetty 56%) vs. 27%. Lukko on näin ollen noin 60% vierassuosikki (KP-päivitetty 63%).

Kommentit (0)