Ennakko ja pelivihjeet: Liiga la 23.2.2019

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga la 23.2.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Lauantain otteluiden ennakot:

Käyn alla läpi asetelmia otteluihin. Päivitän juttuun uudet voimaluvut ja arviot sekä mahdolliset pelivalinnat kokoonpanojen jälkeen. Kokoonpanojen muutokset päivitetty lihavoidulla juttuun.

HPK - JYP
Kummallakin riittää peliin panosta, mutta JYPin tilanne kympin sakkiin pääsyssä helpotti perjantaina merkittävästi. HPK on peliotteiden puolesta ollut JYPiä edellä pitkin kautta ja se näkyy tämän hetken voimaluvuissakin. HPK 57% ja JYP 51% (kp-päivityksen jälkeen 49%). HPK vie tämän matsin kotonaan hieman useammin kuin kerran kahdesta (kp-päivityksen jälkeen 52-53%).

KooKoo - Kärpät
Kouvolalaiset olivat melkoisen aseettomia JYPin vieraana perjantaina, vaikka hävisivätkin niukasti vain maalilla. Kärpät näytti kovan tasonsa SaiPan vieraana ja vei ansaitun ja selkeän voiton hitaan alun jälkeen. Tasoero on näistä lähtökohdista merkittävä Kärppien eduksi. Kuten SaiPa-peli osoitti, niin Kärppien peliotteista löytyy virtaa, vaikka runkosarjan voitto on jo selviö. KooKoon alustava voimaluku tälle päivälle on 33% ja Kärppien voimaluku lienee lähellä 70%, riippuen toki hieman kokoonpanosta (kp-päivitetty 71%).

Kärpät on vieraissakin todella selvä päälle 70% suosikki (kp-päivitys ~74%, tällä hetkellä ei vetoja). Kokoonpanojen selvittyä tähän voi tosin löytyä vetoa jopa KooKoon puolesta, sillä sen verran korkealle on markkinoillakin Kärppien arviota viilattu. Tässä vaiheessa kautta on tosin syytä suhtautua varauksella sellaisten joukkueiden pelaamiseen, joiden kausi on jo paketissa. Etenkin, jos peliotteet eivät anna viitteitä paremmasta (kuten KooKoolla, Ässät sentään on taistellut).

Tappara - SaiPa
Tappara on vireessä ja joukkue jahtaa edelleen runkosarjan kakkossijaa, vaikka matkaa TPS:ään onkin jonkin verran. Tamperelaiset pelaavat hyvällä kokoonpanolla ja maalivahdeista paremmin pelanneelle Niklas Bäckströmille on annettu vastuuta. Jääkin nähtäväksi saako Bäckström jatkaa tänään maalilla. Normaalisti lienee viisasta vaihtaa b2b-peleissä maalivahtia, mutta Heljangon pelitaso on ollut niin alhaalla, että tässä tilanteessa voisi olla fiksua jatkaa Bäckströmillä ja testata miehen pelikunnon kestävyyttä kolmen ottelun viikolla pudotuspelejä ajatellen.

SaiPa jäi lopulta Kärppien jyrän alle perjantaina ja tänäänkin joukkue on selvä altavastaaja Tapparan vieraana. Voimaluvuissa Tappara on alustavasti edellä lukemin 61% (kp-päivitetty 60%) vs. 47% (kp-päivitetty 48%). SaiPa saa pientä etua siitä, että tämän päivän ottelu on sille vasta toinen tällä viikolla. Tappara on kuitenkin lähemmäs 60% suosikki (kp-päivitetty ~58%) tänään alustavilla tiedoilla.

TPS - KalPa
Turkulaiset saivat huilata perjantaina, kun KalPa pelaa taas kolmatta peliään neljään päivään. Lepoetu on tänään siis todella merkittävä TPS:n suuntaan. KalPa pelasi perjantaina ihan siedettävän ottelun Lukkoa vastaan ja joukkueella oli avaimet pistää peli pakettiin jo avauserässä useiden läpiajojen avulla. Maalivahtipelissä oli kuitenkin ratkaiseva etu Lukon hyväksi ja KalPan oli jälleen tyydyttävä tappioon. Riittääkö virta ja usko tekemiseen tänään? Voimaluvuissa TPS on alustavasti edellä lukemin 56% (kp-päivitetty 58%) vs. 47%. Tähän kun lisätään turkulaisten lepoetu, niin TPS:n prosentit pyörivät alustavasti liki 60% paikkeilla (kp-päivitetty ~62%). TPS on painettu markkinoilla kuitenkin niin alas, että sieltä suunnasta peliä tuskin tulee löytymään (riippuu toki tarkoista kokoonpanoista).

Jukurit - Pelicans
Mikkeliläiset olivat perjantaina melkoisen vaisuja HIFK:ta vastaan, mutta kotona virtaa voi löytyä enemmän. Pelicansillakin oli hankaluutensa Ässiä vastaan, mutta voitto oli maalipaikkojen mukaan ihan ansaittu. Jukureille peli on kolmas neljään päivään, mutta Pelicansilla vasta toinen. Tästä lahtelaiset saavat pientä lisäetua. Lähtökohtaiset voimaluvut tälle päivälle ovat Jukureille 36% ja Pelicansille 55%. Lähtökohtaisesti Pelicans on reilu 52% suosikki voittamaan tänään.  

Ässät - HIFK
Porilaiset pelasivat perjantaina jälleen varsin kohtuullisella tasolla suhteessa joukkueen materiaaliin, mutta lopullinen kunnon kiri jäi kuitenkin ottamatta. Jälleen kerran joukkueen valmentaja Pasi Kaukoranta pihtasi käsittämättömästi maalivahdin poisottoa pari minuuttia liian pitkään. Lopulta maalivahti lähti kesken hyökkäyksen toivottomassa tilanteessa pois. Tällainen jatkuva toiminta valmentajan osalta oikein alleviivaa Ässien alavireistä kautta. HIFK pelasi varsin positiivisen ottelun Jukureita vastaan ja voitto oli ansaittu. Toki ehkä aavistuksen reilumpaakin voittoa olisi voinut heikkoa Jukureita vastaan odottaa. Alustavat voimaluvut lauantain otteluun ovat Ässille 27% ja HIFK:lle 57% (kp-päivitetty 58%). Helsinkiläisten voiton todennäköisyys pyörii 63% paikkeilla.

Kommentit (0)