Ennakko ja pelivihjeet: Liiga la 9.3.2019

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga la 9.3.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Lauantain otteluiden ennakot:

Käyn alla läpi asetelmia päivän otteluihin. Päivitän juttuun uudet voimaluvut ja arviot sekä mahdolliset pelivalinnat kokoonpanojen jälkeen. Kokoonpanojen (ja muiden pienten säätöjen) muutokset päivitetty lihavoidulla juttuun.

HIFK - TPS
Turkulaisilla on tässä lepoetu, kun tämä matsi on HIFK:lle kolmas neljään päivään ja joukkue tosiaan pelasi eilenkin. Toisaalta keskiviikon peli oli TPS:lle neljäs kuuteen päivään, että ei TPS:n ohjelmakaan täysin optimaalinen tähän alle ole. HIFK oli täysin aseeton HPK:n vieraana ja nyt helsinkiläiset ovat vajonneet taas kuuden sakin ulkopuolelle. HIFK:lla on tässä selvä motivaatioetu, vaikka TPS:kin vielä voi teoriassa Tapparan ohittaa. Suora pudotuspelipaikka on kuitenkin isompi motivaattori kuin kakkossija. Alustavasti voimaluvuissa tilanne on melko tasaväkinen, kun kumpikin on 55% paikkeilla (KP-päivitetty HIFK 56% ja TPS 54%). Kaikki seikat huomioiden HIFK on vajaa 44% suosikki (KP-päivitetty 46%), mutta tässä on kokoonpanot syytä katsoa tarkkaan.

Ilves - HPK
Ilves käytännössä menetti mahdollisuudet kuuden joukkoon perjantain tappiolla. HPK taas tarvitsee edelleen pisteitä. Voimaluvuissa HPK on alustavasti edellä lukemin 57% (KP-päivitetty 58%) vs. 52% (KP-päivitetty 50%). Ottelu on hyvin lähellä tasabookkia ja suosikkiasema selvinnee vasta tarkkojen kokoonpanojen jälkeen (KP-päivitysten jälkeen HPK 41,5%).

Jukurit - Kärpät
Ottelussa ei ole panosta. Kärpät on ollut erittäin hyvä loppukaudella, vaikka panosta ei ole ollut (Edit. kuten foorumilla jäsen Jii lisäsi, niin Kärpillä tosiaan riittänee intoa napata runkosarjan piste-ennätys). Lähtökohtaisesti ei ole siis syytä oululaisia rokottaa motivaation puutteesta. Voimaluvuissa etu on Kärpillä selvästi lukemin 67% vs. 36% (KP-päivitetty 35%). Kärppien voiton todennäköisyys nousee alustavasti päälle 62 prosentin (KP-päivitetty 63%).

KalPa - Pelicans
Motivaatioetu on lahtelaisilla. Lepoetu taas KalPalla. Voimaluvuissa kovavireinen Pelicans on selvästi niskan päällä lukemin 57% (KP-päivitetty 59%) vs. 45% (KP-päivitetty 44%). Ottelurasituksesta huolimatta Pelicansin voittomahdollisuudet nousevat päälle 43 prosentin (KP-päivitetty 46%).

SaiPa - JYP
Kehnovireinen JYP joutuu pahassa paikassa Lappeenrantaan. Sport on noussut hätyyttelemään sitä ja tästä olisi JYPin tärkeä napata voitto. Helppoa se ei tule olemaan. JYPin valmentaja Risto Dufvan erikoiset peluuttamiset jatkuivat tappio-ottelussa Kärppiä vastaan. Kiekollinen ja pisteisiin pystyvä puolustaja Jake Newton oli seiskapakkina eikä pelannut sekuntiaakaan! Sen sijaan Nolan Yonkman jatkoi pelaamista esimerkiksi ylivoimalla, vaikka hänen mahdolliset taitonsa eivät todellakaan liity kyseisen erikoistilanteen pelaamiseen. SaiPalla on tähän peliin lisäksi selkeä lepoetu, kun ottelu on JYPille kolmas neljään päivään. Voimaluvuissa JYP on edellä lukemin 48% (KP-päivitetty 47%) vs. 44% (KP-päivitetty 43%). Huilietu huomioiden SaiPan prosentit nousevat tässä hieman yli 45% paikkeille (KP-päivitetty SaiPa 44,5%).

Ässät - Sport
Ässät piinasi Sportia lähes koko pelin perjantaina Vaasassa. Sport ei esittänyt parastaan, mutta onnistui kuitenkin nappaamaan tärkeät kolme pistettä plakkariin. Tässä pelissä motivaatioetu kasvaa entisestään vaasalaisten eduksi, kun JYP hävisi perjantain pelinsä. Sport on tässä voimaluvuissa edellä lukemin 43% vs. 28% ja vaasalaiset ovat reiluja 52% suosikkeja voittamaan (Lopullinen ~53%).

Lukko - KooKoo
KooKoolla saattaa olla vaikeuksia syttyä tähän peliin. Lukolla on myös etua siitä, että KooKoo pelasi perjantaina Tapparaa vastaan. Lukolle ottelu on äärimmäisen tärkeä ja motivaatiosta raumalaiset saavatkin reipasta etua. Alustavissa voimaluvuissa Lukko on edellä lukemin 56% vs. 38% (KP-päivitetty 39%). Lukko onkin lähes 70% suosikki voittamaan ottelun (KP-päivitetty 68%).

Kommentit (0)