Ennakko ja pelivihjeet Liiga pe 23.11.2018

Ennakko ja pelivihjeet Liiga pe 23.11.2018

JussiQ blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihjeet Liigaan

HPK - SaiPa 56 20 24, o/u 5,5 43-57
HPK:n huippuvire se vain jatkuu. Tänään on sivussa Jesper Lindgren, josta pientä miinusta. Muuten materiaali on hyvällä tasolla. SaiPan kokoonpano näyttää myös mainiolta. Peliesityksissä on myös nousevaa käyrää havaittavissa.

Puhtaassa materiaalivertailussa joukkueet ovat yllättävänkin lähellä toisiaan, mutta kaukalossa HPK on näyttänyt niin paljon paremmalta, että se on iso suosikki tänään. Tähän otteluun ei ole riittävän hyvää pelattavaa tarjolla.

KalPa - Sport 42 22 36, o/u 5,5 42-58
Kuopiolaiset eivät edelleenkään pääse parhaalla mahdollisella kokoonpanolla pelaamaan, vaikka tänään muun muassa Jaakko Rissanen palaa kokoonpanoon. KalPan peliotteissakaan ei vielä ole ehkä sitä odotettua selkeämpää petrausta näkynyt.

Sport saa tänään tärkeän Joel Kivirannan takaisin kokoonpanoon. Puhtaasti materiaalien vertailussa vaasalaiset jäävät KalPan taakse, mutta Sport on ollut tällä kaudella jopa yllättävänkin hyvä pelillisesti, joten itse näen tällä hetkellä Sportin joukkueista vahvempana. Näin ollen KalPa on kotonaan vain marginaalinen suosikki.

Tähän saadaan hyvä veto Pinnaclelle Sport +0,5-tasoituksella kertoimella 1,80, kerroinraja sille on 1,72. Muualtakin löytyy pelattavaa.

Kärpät - HIFK 61 20 19, o/u 5,5 37-63
Kärpät on kaikilla mittareilla HIFK:ta edellä. Materiaali on omassa luokassaan, vaikka aivan parhaalla miehistöllä joukkue ei tänään edes pelaa. Peliotteet ovat jo pitkään pysyneet myös vahvalla tasolla ja itseluottamus riittää, vaikka se joutuisi ottelussa tappioasemaan.

HIFK:ta on ehkä liikaakin mollattu yleisessä keskustelussa viime aikoina. Joukkueella on ollut pahoja poissaoloja, mitkä ovat luonnollisesti sotkeneet peliä. Onhan joukkueen peliesityksissäkin ollut viime aikoina rutkasti parannettavaa, mutta nyt kun kaukaloon palaavat muun muassa Erik Thorell ja Atte Engren, niin petrausta on luvassa.

Prosenteissa Kärpät on silti reippaasti edellä, mutta kertoimissa HIFK:n suuntaan on ilmaa tarjolla. Osuvin valinta lienee Pinnaclen HIFK +1,5-tasoituksella ja kertoimella 1,862. Kerroinraja tuohon on 1,82.

Lukko - Ässät 58 20 22, o/u 5,5 46-54
Lukko on ollut itselle jo tovin selkeä ideakohde. Joukkue on pelannut varsin hyvin, mutta pistesaldo ei ole kohentunut esitysten tahtiin. Viime aikoina on kuitenkin pisteitäkin alkanut ropista ja samalla joukkueen itseluottamus on parantunut. Tärkeimpänä seikkana maalivahti Oskari Setänen on löytänyt pelinsä.

Ässät on piristynyt ainakin hetkellisesti uudesta valmentajasta, mutta pelillisesti itse en ole vielä vakuuttunut joukkueesta. Tämän lisäksi materiaali on edelleen todella kapealla pohjalla ja esimerkiksi Sakari Salmisen otteet eivät ole lähelläkään sitä tasoa, mihin hän parhaimmillaan pystyisi.

Lukko nousee tässä jopa hämmästyttävän isoksi suosikiksi, mutta erot materiaalissa ja peliesityksissä ovat tällä hetkellä vaan niin suurta. Markkinoilla Lukon kertoimet ovat romahtaneet aika lailla, joten kunnon peliä ei ole enää tarjolla. Lukon voiton kerroinraja on 1,72 ja sillä voi jostain löytyä pientä pelattavaa.

Pelicans - KooKoo 52 21 27, o/u 5,5 47-53
Pelicansilta puuttuu edelleen Jesse Mankinen kokoonpanosta. Materiaalin suhteen Pelicans on kuitenkin selvästi KooKoota edellä näilläkin pelaajilla. KooKoon hyökkäyksen kärki on ollut todella vakuuttava tällä kaudella ja se pystyy ratkomaan otteluita mitä vastustajaa vastaan tahansa.

Kokonaisuudessaan Pelicans on siis joukkueista vahvempi, mutta en ehkä saa joukkueiden välille niin suurta eroa, mitä markkinoilla. Tähän nousee pelattavaksi Veikkauksen suoran voiton tarjous KooKoolle 3,85. Kerroinraja tuohon on 3,70. Suosittelen varmistamaan tasapelillä omat pois Pinnaclelta kertoimella 4,70.

Tappara - JYP 48 22 30, o/u 5,5 41-59
Mielenkiintoinen ottelu, jossa kaksi varsin nousuvireistä joukkuetta kohtaavat. Tappara on materiaaliltaan aavistuksen edellä, kuten myös maalipaikkojen mukaisissa joukkueiden peliotteissa. Ero on omissa papereissa kuitenkin kohtuullisen pieni, joten saan tässä kotijoukkueen markkinoita pienemmäksi suosikiksi.

JYPin suorasta voitosta saa pelattavaa esimerkiksi Nordicbetiltä kertoimen 3,50 tai Veikkaukselta 3,45. Kerroinraja JYPin voitolle on 3,33.

TPS - Ilves 48 22 30, o/u 5,5 39-61
TPS:n otteet eivät ole vakuuttaneet viime aikoina. Joukkue on itse asiassa ollut pitkin kautta aavistuksen vaikeuksissa pelin hallinnassa tasakentällisin ja nyt tuo on realisoitunut neljänä peräkkäisenä tappiona. Ilveksellä on myös ollut hankalaa ja alla on kolmen suoran tappion putki.

Pelkästään viimeisiin otteluihin tuijottaminen on vedonlyönnissä vaarallista, joten tässä, kuten muissakin otteluissa on hyvä pitäytyä koko kauden tilastoissa, painottaen toki viimeisiä tuloksia aavistuksen vanhempia enemmän.

Koko kauden mittakaavalla saan joukkueet miltei samalle viivalle. Maalipaikkatilastoissa Ilves on jopa TPS:ää edellä. Mutta kun huomioidaan lisäksi vielä maalivahtien peliotteet, niin TPS nousee sen avulla niukasti Ilveksen edelle. Materiaalin suhteen TPS on myös niukasti edellä, mutta Ilkka Heikkisen poissaolo tasoittaa puntteja aavistuksen verran.

Näin ollen TPS on omasta mielestä siis aavistuksen edellä Ilvestä, joten kotietu huomioiden saan sen noin 48% suosikiksi. Markkinoilla TPS:aa arvostetaan selvästi enemmän, joten saan tässä Ilvekselle peliä sisään. Ilveksen suorasta voitosta saa peliä lähes joka paikasta kerroinrajalla 3,33. Pinnaclella myös Ilves +0,5-tasoituksella riittää peliin kerroinrajan ollessa 1,92.

JussiQ:n vihjeet SM-liigaan ovat olleet voitollisia monen vuoden otoksella (seurantoja tästä ja tästä), mutta pelipäätöksen tekeminen jää kuitenkin lukijalle itselleen. Ennakoita ja arvioita kannattaa joka tapauksessa käyttää apuna omille pohdinnoille ja parantaa näin omaa pelimenestystään.

Kommentit (0)