Ennakko ja pelivihjeet Liiga to 29.11.2018

Ennakko ja pelivihjeet Liiga to 29.11.2018

JussiQ blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihjeet Liigaan

Käyn tänään otteluita läpi joukkueiden maaliodottomien kautta, kuten eilisissä vihjeissäkin.

Pelicans - Tappara 43 23 34, o/u 5,5 40-60
Pelicans on pelannut kotonaan selvästi paremmin kuin vieraissa, jos katsotaan niin maalipaikkatilastoja kuin toteutuneita maaleja. Tämä on johtanut maalimäärissäkin siihen, että kotikaukalossa Pelicans on ollut xG-tilaston valossa runsasmaalisempi. Kotona joukkue on luonut rutkasti enemmän maaliodottamaa kuin vieraissa. Toisaalta luonnollisesti omiin on kotona tullut vähemmän paikkoja kuin vieraissa. Pelicansin maalimääräranking kotona on itsellä 5,18.

Tapparaa käsiteltiinkin jo keskiviikon jutussa. Tapparan maalimääräranking vieraissa on itsellä 4,98. Eli joukkue on vieraissa hieman runsasmaalisempi.

Tähän otteluun maaliodotusarvo on 5,08 ja yli 5,5 maalin vedon kerroinraja on 2,50. Tällä hetkellä siihen ei aivan saa peliä, sillä isoin tarjolla oleva kerroin on juuri tuo 2,50.

Pelicansin voitosta Coolbetillä tarjotaan kerrointa 2,40. Kerroinraja siihen on 2,33.

SaiPa - Sport 48 21 31, o/u 5,5 47-53
SaiPan kotipeleissä on tällä kaudella nähty selvästi vähemmän maalitilanteita kuin vieraspeleissä. SaiPa on ollut xG:n mukaan jopa todella huono vieraissa ja omiin on tullut valtavasti tilanteita. Vastaavasti kotona oma pää on pitänyt paremmin, mikä on johtanut vähempiin päästettyihin maaleihin. SaiPan maalimääräranking kotona on itsellä 5,15.

Sport on selvästi over-joukkue. Joukkue luo kohtuullisesti paikkoja niin kotona kuin vieraissa, mutta etenkin vieraspeleissä puolustuspeli on ollut heikkoa. Joukkueen toteutuneet maalimäärät, niin tehdyt kuin päästetyt, ovat vielä korkeammalla tasolla kuin maalipaikkojen mukaan lasketut. Uskon kuitenkin, että xG:n valossa nuo toteutuneet lukemat tulevat kauden edetessä muuttumaan hieman vähämaalisempaan suuntaan. Sportin maalimääräranking vieraissa on itsellä 5,55.

Tähän otteluun saan maaliodotusarvoksi 5,45 ja alle 5,5 vedon kerroinraja on näin ollen 1,89. Veikkaus tarjoilee tuohon kerrointa 1,90, joten se olisi todella niukasti pelattavissa.

SaiPan voitosta +0-tasoituksella Pinnaclella on tarjolla kerroin 1,714, joka kelpaa hyvin peliin. Kerroinraja siihen on 1,65.

JussiQ:n vihjeet SM-liigaan ovat olleet voitollisia monen vuoden otoksella (seurantoja tästä ja tästä), mutta pelipäätöksen tekeminen jää kuitenkin lukijalle itselleen. Ennakoita ja arvioita kannattaa joka tapauksessa käyttää apuna omille pohdinnoille ja parantaa näin omaa pelimenestystään.

Kommentit (0)