Ennakko ja pelivihjeet: Liiga välierät

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga välierät

JussiQ blogi

Comments: 0

Liigan välierät

Sarjaennakot kumpaankin välieräpariin jatkoonpääsyprosentteineen löytyvät Coolbetin blogistani: Juha Koivulan Vedonlyöntiblogi: Liigan välierät

Torstai 11.4.2019

HPK - Tappara 37 26 37

Tiistai 9.4.2019

Tappara - HPK 46 26 28

Maanantai 8.4.2019

HIFK - Kärpät 31,8 26,2 42

Lauantai 6.4.2019

HPK - Tappara 41 26 33
Avauspeli oli varsin taktista kiekkoa. Sellaista peliä nähdään, kun molemmat joukkueet ovat hyvin valmennettuja ja kummallakin on melko tarkkaan tiedossa toisten heikkoudet ja vahvuudet. Tappara oli kokonaisuutena erittäin vakuuttava. Se piti HPK:n koko pelin mittakaavassa todella vähissä maalipaikoissa, mutta onnistui itse kuitenkin tasaisesti luomaan sen verran maalipaikkoja, että yksi upposi sisäänkin. Avausottelusta onkin syytä tehdä pieni säätö voimaluvuissa Tapparan suuntaan. Yhden ottelun perusteella ei kuitenkaan kannata radikaaleja säätöjä tehdä, varsinkin kuin loppupeleissä ottelun kuva oli aika odotettu.

Kärpät - HIFK 56 23 21 -> KP-päivitys 60 22 18
Avausottelu oli pelillisesti todella tasainen. HIFK pelasi päätöserässä todella hyvin ja Kärpillä ei ollut kunnon paikkaa maalintekoon kuin aivan ottelun lopussa ja siitähän tasoitus sitten tuli. Ei olisi sinänsä mikään vääryys ollut, jos tuo peli olisi mennyt HIFK:n nimiin.

Helsingin ottelussa käsikirjoitus oli mielenkiintoinen. Kärpillä oli loistavia tilanteita siirtyä avauserässä ylivoimalla jo 2-0-johtoon, mutta HIFK:n maalilla Atte Engren selvitti tilanteet. Tämän jälkeen HIFK:llä ei ihan älyttömästi ollut maalipaikkoja, mutta niistä joukkue onnistui iskemään kolme osumaa hyvällä tehokkuudella. Johtoasemassa HIFK onnistui jäädyttämään peliä kohtuullisesti, mutta Kärppien loppukiri oli kuitenkin väkevä ja tilanteisiin nähden tasuri olisi ehkä voinut olla oululaisille ansaittu.

Yhteenvetona kaksi ottelua ovat osoittaneet, että HIFK pysyy Kärppien kyydissä varsin hyvin mukana ja alkuarvioita on syytä hieman tasoittaa. Lisäksi Atte Engren on näyttänyt vahvalta HIFK:n maalilla. Avauspeliin verrattuna Kärppien kokoonpanossa on nyt mukana Oskar Osala. Siitä syystä Kärppien arvio on voimalukujen säädöstä huolimatta aika samaa luokkaa kuin keskiviikkona. Lopulliseen arvioon vaikuttaa vielä ottelun kokoonpanot ja esimerkiksi Rasmus Kuparin pelaaminen. Vaikka Kupari on ollut pimennossa pudotuspeleissä, niin häneltä kyllä reservistä löytyy tehoja.

Perjantai 5.4.2019

HIFK - Kärpät 32 25,5 42,5

HIFK:lta on sivussa Tommi Santala ja Kärpiltä Rasmus Kupari odotettuihin pelaajiin nähden.

Torstai 4.4.2019

Tappara - HPK 46,5 25 28,5

Tähänkin otteluun löytyy pientä pelattavaa tasapelistä. Kerroinraja on 4,00 ja tarjolla on parhaimmillaan noin 4,10-tason kertoimia. Kokoonpanoissa ei ole kummankaan joukkueen osalta yllätyksiä.

Keskiviikko 3.4.2019

Kärpät - HIFK 56,5 22,5 21

Paras pelivalinta löytyy tasapelistä, josta löytyy monesta paikkaa etua kerroinrajalla 4,44. Kokoonpanot tämän päivän otteluun ovat odotetut. Kärpiltä on vielä tänään sivussa pelikiellon takia Oskar Osala. Muuten joukkueet ovat lähes parhaimmilla kokoonpanoillaan.

Kommentit (0)