Ennakko ja pelivihjeet SM-liiga ke 10.10.2018

Ennakko ja pelivihjeet SM-liiga ke 10.10.2018

JussiQ blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihjeet SM-liigaan

HPK - Sport 55 20 25, o/u 5,5 44-56
HPK nappasi KalPasta ansaitun voiton lauantaina ja vähitellen joukkueen hyvät peliotteet alkavat näkyä myös pistesarakkeen kasvamisena. KalPaa vastaan HPK loi valtavasti maalipaikkoja, eikä avauserän johtoaseman jälkeenkään sortunut liian passiiviseen peliin.

Sport ei ole tällä kaudella pelannut huonosti, mutta jossain määrin joukkueella on ollut onneakin, että sillä on vasta yksi varsinaisen peliajan tappio plakkarissa. Esimerkiksi viime ottelussa Pelicansin vieraana joukkue käytti todella kovalla prosentilla maalipaikkansa hyväksi ja onnistui lopulta nappaamaan kaksi pistettä. Sport saa mahdollisesti tähän peliin jo vahvistusta puolustukseensa, kun AHL-tasolla vahvasti pelannut Colby Robak liittyy joukkueeseen.

Pidän HPK:ta edelleen eräänlaisena ideajoukkueena, joten tähän saadaan vetoa Coolbetille kertoimella 1,87 tai Veikkaukselle kertoimella 1,85. Kerroinraja HPK:n voitolle on 1,82.

Ilves - Jukurit 56 20 24, o/u 5,5 42-58
Ilvekseltä on sivussa loukkaantunut hyökkääjä Eemeli Suomi, joka on merkittävä poissaolo, mutta toisaalta Ilveksen hyökkäys on yllättävänkin laaja, joten menetys ei ole mahdoton. Tamperelaiset ovat olleet pelillisesti selvästi parempia kuin Jukurit, joka on onnistunut viimeistelyssään uskomattoman hyvin. Tähän päälle kun lasketaan perustasoero ja kotietu, niin puhutaan reippaasta kotisuosikista.

Kertoimet ovat markkinoilla kohtuullisen oikein asetettuja. Pienen vedon voi laittaa @Coolbet Ilves -0,5 1,81 kerroinrajalla 1,79.  

KalPa - SaiPa 45 23 32, o/u 5,5 37-63
KalPalla on edelleen pahoja poissaoloja. SaiPallakaan ei ole parasta mahdollista kokoonpanoa käytettävissä, mutta Anssi Löfman palaa sentään kaukaloon. SaiPa ei ole vakuuttanut pelillisesti (maalipaikat joukkue häviää ottelusta toiseen). Lauantaina Raumallakin joukkue oli alakynnessä, mutta onnistui Frans Tuohimaan torjunnoilla nappaamaan niukan voiton. Mutta pidän tämän illan kokoonpanoilla SaiPaa jopa vahvempana joukkueena, joten lopulta KalPa ei ole kotonaan tuota isompi suosikki.

SaiPalle on tarjolla pientä etua esimerkiksi @Unibet SaiPa ml 2,38, kerroinraja 2,33 tai @Bet365 SaiPa -0,5 3,20, kerroinraja 3,13.

KooKoo - Lukko 40 22 38, o/u 5,5 47-53
Juha-Pekka Haataja puuttuu KooKoon kokoonpanosta, mutta kouvolalaisilla on hänenkin lisäksi löytynyt tehomiehiä ryhmästä. Lukko kierrättää puolustajia, ja kotiin ovat jääneet huilaamaan Janne Niskala ja Simo-Pekka Riikola. Vaikka Niskala ei ole vakuuttanut tällä kaudella, niin omasta mielestä tuo kyllä aavistuksen heikentää Lukkoa. Toisaalta Tarmo Reunanen on pelannut hyvin, mutta vastaavasti Mark Auk on ollut melkoisen riskialtis omassa päässä, vaikka kiekollisena hän onkin taitava.

KooKoon maalilla pelaa Samu Perhonen, joka on ollut alkukauden muutamissa peleissä todella heikko. Viime kaudella hän oli kuitenkin hyvä ja rankkasin itse hänet tämän kauden top10-vahtien joukkoon. Lukon maalilla pelivuorossa on Oskari Setänen, jonka otteet eivät ole alkukaudella vakuuttaneet. Hän ei omissa papereissa kuulu Liigan kärkivahtien joukkoon, mutta tuskinpa hän ihan niin huono on, mitä alkukauden otteluissa on näyttänyt.

Omien maalipaikkatilastojen pohjalta Lukko on pelannut joukkueista aivan aavistuksen verran paremmin. Lisäksi materiaalin perusteella Lukko on edellä, joten kotietu huomioiden KooKoo on niukka suosikki.

Paras veto otteluun on Lukko -0,5 2,75 @Coolbet ja @Veikkaus. Kerroinraja Lukon voitolle on 2,63. Lukko ml kerroinrajalla 2,04 saa myös peliä.

Ässät - Pelicans 40 22 38, o/u 5,5 43-57
Pelicans joutuu otteluun ilman puolustajia Mikko Kousaa (pelikielto) ja Henrik Nilssonia (loukkaantuminen 6-8 viikkoa). Lisäksi Nico Maneliuksen kausi on ohi. Poissaolot ovat merkittävä, koska joukkueen puolustuksessa ei suuremmin syvyyttä löydy. Ässät saa vastaavasti tärkeän Peter Tiivolan takaisin kokoonpanoon. Lisäksi mukaan tulee hyökkääjä Mikko Salmio ja Lukosta siirtynyt puolustaja Jyri Marttinen.

Näiden kokoonpanotietojen pohjalta Ässät näyttää paperilla jopa vahvemmalta kuin Pelicans. Alkukauden pelillisistä otteista Pelicans saa kuitenkin niin vahvaa etua, että saan tässä kotiedun huomioiden porilaiset vain niukaksi suosikiksi.

Paras pelivalinta tähän kohteeseen on joko Ässien ml-veto @Unibet kertoimella 2,02, kerroinraja 1,96 tai Ässien suora voitto samasta paikkaa kertoimella 2,60, kerroinraja 2,50.

JussiQ:n vihjeet SM-liigaan ovat olleet voitollisia monen vuoden otoksella (seurantoja tästä ja tästä), mutta pelipäätöksen tekeminen jää kuitenkin lukijalle itselleen. Ennakoita ja arvioita kannattaa joka tapauksessa käyttää apuna omille pohdinnoille ja parantaa näin omaa pelimenestystään.

Kommentit (0)