NHL 2018-19: Ranking, piste-ennusteet ja pelivalinnat

NHL 2018-19: Ranking, piste-ennusteet ja pelivalinnat

JussiQ blogi

Comments: 0

NHL 2018-19 ranking ja veikkausvihjeet

Tulevan NHL-kauden joukkueiden piste-ennusteet ovat valmistuneet. Ennusteessa on huomioitu joukkueen pelaajamateriaali muun muassa Game Score -menetelmää käyttäen sekä joukkuekohtaisia tilastoja aiemmilta kausilta (esimerkiksi xG-tilastot). Runkosarjan piste-ennusteiden pohjalta voidaan lyödä vetoa monenlaisista asioista. Esimerkiksi yli/alle pistemäärät, divisioonan voittaja tai h2h-kohteet runkosarjassa joukkueiden välillä. Ennusteesta voit katsoa myös tämän hetken todennäköisimmät pudotuspelijoukkueet. Vertailun vuoksi listauksessa on mukana myös Pinnaclen yli/alle pistelinjat (kertoimet voivat vaihdella).

Kommentteja:

Metropolien divisioonassa kärkinelikko eroaa muista ja kaikilla näillä pudotuspeleihin pääsy on varsin todennäköistä. Suomalaisittain mielenkiintoinen Carolina on jälleen hilkulla päästä pudotuspeleihin, mutta joukkue tarvitsisi tulevalla kaudella vihdoin apua myös maalivahdeiltaan, jotta jatkopeleihin pääsy helpottuisi. Villillä kortilla jatkopaikka on hyvin mahdollisuuksien rajoissa, sillä ennusteen mukaan Atlannin divisioonasta viimeisenä jatkoon pääsevä Florida olisi vain muutaman pisteen päässä. Pudotuspelipaikasta taistelee lisäksi vielä New Jersey Devils. New York Islandersin tai Rangersin jatkopaikka olisi yllätys.

Atlannin divisioonan kärkikolmikko on helpomman divisioonan turvin menossa hyvin vahvasti jatkoon. Puhutaan noin 90% tai suuremmista todennäköisyyksistä. Ottawa ja Detroit ovat tulevan NHL-kauden heikoimmat joukkueet ja heidän pudotuspelipaikan arvio on vain muutamia prosentteja. Buffalo ja Montreal tulevat petraamaan ennusteen mukaan viime kaudesta, mutta jatkopaikkaan vaadittaisiin valtavaa venymistä.

Keskisessä divisioonassa Nashville ja Winnipeg ovat omaa luokkaansa. Muuten divisioonassa on lähes kaikki auki. Kaikilla joukkueilla on realistiset mahdollisuudet selvitä pudotuspeleihin. St. Louis, Dallas ja Minnesota ovat kaikki tyrkyllä suoraan jatkoon ja kolmannelle sijalle. Toisaalta Villi Kortti -paikaltakaan ei voi olla varma jatkosta, sillä myös Tyynenmeren divisioonasta on monta haastajaa kärkkymässä pudotuspelipaikkaa.

Tyynenmeren divisioona on kärjen osalta tasainen. Erik Karlssonilla vahvistunut San Jose on arvioitu ykköseksi, mutta viiden kärki on ennusteen mukaan vain kuuden pisteen sisällä. Näiden lisäksi Edmonton ja Arizona voivat vielä nousta sekoittamaan pakkaa. Vancouver voidaan tässä vaiheessa laskea ulos jatkosta (noin 95% todennäköisyys, ettei pääse pudotuspeleihin). Tyynenmeren divisioonan mielenkiintoisin joukkue lienee Vegas, joka ei edelleenkään ole paperilla parhaiden joukkueiden veroinen, mutta viime kauden hyviä otteita ei voi jättää huomioimatta, joten pistearvio on eräänlainen kompromissi eri seikkojen yhteisvaikutuksesta.

Pelivalinnat

Carolina yli 84,5 pistettä 1,86 @Nordicbet (ennuste 91 p.)
New York Rangers yli 74,5 pistettä 1,86 @Nordicbet (80 p.)
Montreal yli 77,5 pistettä 1,641 @Pinnacle (82 p.)
Arizona yli 81,5 pistettä 1,729 @Pinnacle (86 p.)
Columbus yli 96,5 pistettä 1,90 @Bet365 (100 p.)
Detroit yli 73,5 pistettä 2,00 @Bet365 (76 p.)
Edmonton alle 92,5 pistettä 1,83 @Bet365 (88 p.)
Toronto alle 107,5 pistettä 1,67 @Nordicbet (103 p.)
Buffalo yli 79,5 pistettä 1,86 @Nordicbet (83 p.)

Jos pelaa pelkästään esimerkiksi Pinnaclelle, niin kannattaa sieltä katsoa myös tarjolla olevat rajat kertoimineen kaikkiin kohteisiin.

Runkosarjan H2H @Nordicbet

Philadelphia - Columbus 2 1,98 (piste-ennusteet 96-100)
Carolina - Calgary 1 2,45 (piste-ennusteet 91-93)
Florida - Colorado 1 1,70 (piste-ennusteet 94-87)
Vancouver - Arizona 2 1,70 (piste-ennusteet 77-86)
Calgary - Edmonton 1 1,77 (piste-ennusteet 93-88)

Kommentit (0)