Alkupuhe

Alkupuhe

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Aloitetaampa uusi blogi, kun ihan etusivulle semmosta saa raapustaa. Eli aluksi vähän taustaa tämän blogin tarkoituksesta. Kuten foorumin maksullisella puolella kerroin ei maksulliseen pakettiin sisälly enään kuin total arviot ja vihjeet ja tässä blogissa olisi tarkoitus kauden alkaessa lähes päivittäin kirjoitella side puolen vihjeitä. Olen muuttanut hieman lähestymistapaa side arvioiden teossa. Niiden rungon muodostaa luonnollisesti voimalukuranking, mutta ei niin vahvasti kuin aikasemmin jolloin spread arvio tuli suoraan samoista luvuista kuin totalit. Totaleissa tämä on toiminut hienosti, mutta sideissa ei. Tulevalla kaudella side arviot teen enemmän ottelukohtasesti niin että voimaluvut ovat vaan pohjana, mutta koitan sisällyttää lopulliseen arvioon enemmän ottelukohtaisesti arvioitavia erikoistekijöitä kuten esimerkiksi, matchupit, rasitukset, joukkueiden pelityylit ja niistä mahdollisesti löytyvä extra edut jne. jne. Arviot rakentuvat näin ollen enemmän mutupohjalta, kun taas totalsit ovat hyvin pitkälti tilastoista johdettuja arvioita kokoonpanotiedot ja rasitustekijät huomioiden. 

 

Tarkoituksenani on perustella lähes jokainen vihje ja perustelun pointtina on pyrkiä kertomaan ne tekijät jotka mielestäni ovat johtaneet siihen että markkinat ovat väärässä. Pyrin välttämään itseestäänselvyyksiä tyyliin ”Lakers on paljon parempi joukkue kuin Minnesota”. Myöskin vihjeiden pönkittämisen turhilla adjektiiveillä, huutomerkeillä, sanonnoilla, turhalla xtra tiedoilla on aikaa vievää joten myöskin tälläiset ”Lakers vie ja Minnesota vikisee tänään sillä Kobe ”Black Mamba” Bryant ja Phil ”Zen Master” Jackson lyövät susille luun kurkkuun!!!!” pyrin sivuttamaan kokonaan. Kirjoitusten elävöittämisessä ei toki ole mitään väärää ja muissa kirjoituksissa varmasti myös itsekin tätä teen, mutta nuo vihjeiden perustelut koitan pitää lyhyinä ja kertoa ainoastaan sen miksi kohde on minusta pelattava, niin näin aikaa säästyy, mutta ehkä joku lajia seuraava hyötyy perustelusta tai ne jotka seuraavat ottelua voivat katsoa että olinko aivan hakoteillä.

 

Kauden alkuun on viellä useita viikkoja ja koitan blogiin myös kirjoitella joukkue-ennakoita viimekautiseen tapaan. Vaikea vielä sanoa kuinka monesta joukkueesta tälläisen kerkiän tekeen, kun ne viä tälläiseltä hitaalta kirjoittajalta jolta ajatus jatkuvasti karkailee aika paljon aikaa. Pyrin laajemmat ennakot ainakin parhaista joukkueista saamaan aikaiseksi. Olisi ihan kiva myös tietää että lukeeko niitä moni, kun onhan NBA marginaalilaji suomessa, että kuinka paljon palstalta löytyy jenkkikoriksen ystäviä ja samalla myös muistutuksena heille, että Canal+ alkaa näyttää useita otteluita viikossa sekä viikkokoosteen, että tuotakin kautta voi päästä hienon sarjan pariin.

 

Tavoite olisi tällä kertaa pitää tätä blogia aktiivisemmin kuin foorumin puolella ollutta johon en vain yksinkertaisesti keksinyt kirjoitettavaa, kun kaikki arviot olivat maksullisia ja minun on aika vaikea kirjoittaa off-topic rupattelua, kun mielestäni se mitä minulle muualla kuin vedonlyöntirintamalla on tapahtunut kiinnostaisi ketään paskanka vertaa. Sellaisen ajatuksen tuossa sain, kun tuumailin että jonkunlainen esittely itsestäni olisi paikallaan, kun olen kummiskin viime ajat viettänyt palstalla aika hiljaiseloa, että kirjoittaisin muutamassa osassa ennen kauden alkua oman ns. vedonlyöntielämänkerran eli mistä kaikki alkoi, mitä lajeja olen pelannut, miksi juuri nämä lajit valitsin, mitä opin mistäkin lajista jne.

 

Seuraan mielelläni muiden blogeja ja juuri kaikki ”turhat” ja ”ylimääräset” jutut ovat itsestäni niitä hauskinta lukemista ja oikeassa suhteessa asiaa ja viihdettä on toimiva konsepti jonka myöskin itse haluaisin oppia kirjoitustyylissä joten kokeillaan loppuun turhat höpinät/loppukevennys osuutta ja kun kaikki top-listat ovat itsestäni mukavia niin laitampa tähän listaukset asioista mistä olen juuri tällä hetkellä tyytyväinen ja mitkä asiat pännivät ja jos joku muu haluaa vastaavan tehdä niin ei muuta kun listaamaan.

 

Asiat mistä olen juuri nyt tyytyväinen:

 

1) Tulevan NBA-kauden esivalmistelut ovat edellä aikataulua, jotka ovat seurausta parista ahkerasta jaksosa loppukesästä sekä siittä, että aikaa vievä datan kerääminen helpottui osaavan henkilön kautta, tattista Markus.

 

2) Toukokuisen muuttoni jälkeen minulla on ensimmäistä kertaa oikea työhuone, työpöytä sekä mukava työtuoli. Vanhassa asunnossa ”toimistotilan” muodosti yksiöni keskellä ollut vanha televisiotaso jonka alle ei jalkoja saanut vaan istuin jalat sivuttain ja työtuolina toimi vanha puinen keittiön tuoli jossa ei ollut minkäälaisia pehmusteita.

 

3) Olen viime ajat kärsinyt univaikeuksista, mutta tänään sain lääkäriltä kunnon unilääkereseptin. Eihän lääkkeiden käyttö tietenkään hyvä juttu ole, mutta jos se takaa kunnon yöunet jolloin on virkeä ja pystyy keskittymään ja tekemääkin jotain niin mielummin niin kun pyöriä 5 tuntia sängyssä ennen kuin pari tuntia saa jonkinlaista unta.

 

4) Uuden asunnon paremman keittiön ansiosta olen jaksanut tehdä useammin itse ruokaa ja toivottavasti tämä jatkuisi myös kauden aluttua, kun viime kausilla on ollut paha tapa että ruokailu on liian usein unohtunut työn tohinassa ja sitten kun nälkä on tullut kovaksi niin se on taltutettu sipseillä, hampurilaisilla ja muulla roskamuonalla.

 

5) C.S.I. Miamin uudet jaksat alkoivat eilen, on se Horatio kova jätkä! YEEAAAAAHH!!!

 

 

Asiat mihin en ole juuri nyt tyytyväinen:

 

1) Perisynti johon olen jo useampana syksynä sortunu. Helteiden mentyä ohi tekemisen puute vaivannu ja olen jälleen läiskinyt tennikseen vetoja, varsinkin USOpeniin ja perinteiseen tapaan taas on vedoille käyny Markun lailla eli kaivoon ovat roposet menneet. Rahallisesti ei puhuta suurista summista, mutta miksi sitä ei voi vaan olla näitä pelaamatta kun tulos on aina sama ja varsinkin tenniksen livevetojen saldo on ollut karsea.

 

2) Elisan internet-yhteys; Toukukuussa otin kaapeliviihteen, aluksi se toimitettiin vanhaan osotteeseen ja sitten kun sen sai tänne niin hetkeekää se ei ole toiminut. Meileihin turha odotella vastausta, asiakaspalvelunroon soittaessa odotusaika vuosia ja ElisaShopissa vastauksena oli, että luultavasti asennuskoodiin tullu vahingossa o nollan sijasta joten eiköhän toimi kun näppäillään uudestaan, ja paskan marjat.

 

3) Sadekelit ja auton puute, kesällä kyllä tuo polkupyörä on mukava, mutta sateilla ei sit tarvi mihkään lähteä, busseihin en mene kun en pidä paikoista jossa on paljon vieraita ihmisiä ja taksit on suomessa aivan ylihintaisia.

 

4) Aattelin tuossa äskön kunnostaa vaatekaappia ja silittää valkoisen kauluspaidan, mutta silitysraudasta jäi kauheat mustat tahrat, kun en muistanut että olin samaisella raudalla silittänyt viiden euron seteleitä, jonka teen syystä että harvoin käytän lompakkoa ja maksan lähes aina ostokset käteisellä ja sullon vaihtorahat taskuun ryppyseen myttyyn enkä kehtaa niillä maksaa ellen silitä niitä ensiksi sileiksi.

 

5) Kämpässäni on varmaan 500 tyhjää tölkkiä ja pulloa ja ne pitäisi palauttaa ja lisäksi minulla on tapana pestä hanan alla jokainen tölkki sillä niiissä on aina pohjalla pienet jämät ja jos pakkaan ne sellaisenaan muovikasseihin niin pohjat valuvat pussiin ja tuloksena pussin pohjimmaiset tölkit ovat ällön tahmaisia.

 

Mr. Ylikertoimelta terkkuja että etusivun kirjoituksia voi kommentoida foorumin blogiosiossa ”Etusivun blogit” osoitteessa:  http://www.ylikerroin.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=30940

Kommentit (0)