Earlyjen vihjaus ja muiden vihjeiden kopioiminen

Earlyjen vihjaus ja muiden vihjeiden kopioiminen

S.Sukkela blogi

Comments: 1

Viikko on vierähtänyt mukavasti NBA:n pelaaja huhuja seuratessa, sekä mahdollisten asiakkaiden kysymyksiin vastaillessa. Muutamaan asiaan haluaisin antaa parempaa valaistusta ihan yleisestikin, kun en tiedä ovatko nämä minun mielestäni vääränlaiset olettamukset yhden henkilön huoli vai ajatteleeko moni muukin samaan tapaan.

 

Olen hieman harmissani etten pysty noudattamaan viime kaudelta tuttua hyvin tarkkaa arvioiden/vihjeiden lähetysaikataulua. Tämä on mielestäni niin selvä heikkous suhteessa viime kauteen, että tämän seurauksena hinnan alennus oli ainoa oikea ratkaisu. Nyt olen kuitenkin saanut palautetta, että mikäli lähes aina hereillä ollessani pakerran arvioiden parissa niin, eikö palvelun arvoa asiakkaalle voisi nostaa lähettämällä vihje aina kun arvion valmiiksi saan. Asiakas kerkiäisi näin toimittuna parhaimpiin kertoimiin sillä olettamuksella, että markkinat ovat tehokkaimmillaan mitä lähempänä otteluiden alkamisajankohtaa ollaan.

 

Tämä olisikin oikea tapa, mikäli panosrajoituksia ei olisi ja kohde olisi kaikkialla auki, mutta näin asian laita ei ole. Mikäli esimerkiksi edellisenä yönä tai aamusta lähettäisin vihjeen, niin tähän kerkiäisi mahdollisesti pari asiakasta joista ensimmäinen saisi pelin sisään vihjeen kertoimella ja seuraava tätä heikommalla, mutta ylikertoimella kuitenkin, mutta tämän jälkeen kohde ei olisi enää pelikelpoinen eikä olisi mitään takuita, että se myöskään nousisi pelikelpoiseksi. Itsekään en pelaa näitä aikaisia kohteita siitä syystä, että siinä menisi hukkaan potentiaalinen vihjekohde enkä saisi panostettua edes itse haluamaani määrää alhaisten panosrajoitusten vuoksi. Tässä tietenkin on olemassa riski, että panosrajoitusten poistuessa kohde ei enää ole pelikelpoinen, mutta useimmiten näin ei käy ja välillä kerroin/linja se kehittyy myös vedolle suotuisaan suuntaan.

 

Oletetaan, että minulla on esimerkiksi 30 asiakasta, niin kumpi olisi parempi malli keskimäärin asiakkaan kannalta, vihjeeseen kerkiää kaksi nopeinta vai että vihjeen pelikelpoisena saa jokainen asiakas vaikka se ei olisi aivan yhtä hyvä kuin mihin yksi henkilö olisi kerinnyt? Luonnollisesti kertoimet laskevat myös silloin, kun ylimääräiset panosrajoitukset ovat poistuneet, mutta kuitenkin reilusti vähemmän samasta panoksesta.  Tässä vaiheessa kohde on saatavilla myös lähes jokaiselta toimistolta, eli mikäli vihjeen kerroin olisi 1.952, niin suunnilleen 1.9 tasolta jokainen useimmiten kohteen vähintään saa. Vaikka kerroin olisi earlyna ollut parempi kuin 1.952 niin siltikään asiakkaan etu tämän vihjaaminen ei olisi sillä vaikka ensimmäinen vetäjä saisi kertoimen 2.0 ja seuraava 1.9 niin luultavimmin tämän jälkeen kerroin olisi jo 1.8 tasolla. Lisäksi tulee huomioida, että suurin osa asiakkaista ostavat arvioni puhtaasti sijoitusmielessä, käyvät päivisin töissä, nukkuvat öisin ja monilla on myös perhe joten heillä ei ole aikaa eikä mahdollisuutta kukkua koneen ääressä 16 tuntia vuorokaudesta kuten minulla. Eli asiakkaan etua aikatauluilla ajatellaan, helpointa se olisi vihjaajalle heitellä arvioita ja vihjeitä milloin sattuu ilman suurempia sitoumuksia minkäänlaisiin aikatauluihin. 

 

Toinen asia jonka haluan tuoda esille, on kysymys koskien muiden vihjeiden kopioimista. Kaikki vihjeeni ja arvioni perustuvat täysin minun omaan analyysiin. Käytännössä en lainkaan edes seuraa muita koripalloa vihjaavia palstoja lukuun ottamatta tietenkin ylikerroin.comia. Tähän on yksinkertainen syy, en tiedä ainuttakaan suomalaista tai ulkomaalaista vihjepalstaa, joka antaisi minulle minkäänlaista lisäarvoa. Aikoinaan, kun hieman muita vihjepalstoja seurasin, niin perusteluissa oli monesti kokoonpanomuutos, rasitustekijä jne, jonka jo itsekin tiesin, ja vaikka minulla olisi sama pelikohde samasta syystä, niin se olisi joka tapauksessa olin lukenut kyseisen vihjeen tai en. Toinen ääripää on sitten varsinkin jenkkipalstoilla käytetyt perustelut, jotka menevät lähinnä huumoriosastolle, kuten perustelut tyyliin, ”pelikohde joukkue x, sillä joukkue x on 12 kertaa peräkkäin voittanut Joulupäivän ottelunsa mikäli se on pelattu ennen klo. 18”. Eli muiden vihjeitä en kopioi, enkä muita vedonlyöntipalstoja arvioissani hyödynnä. Kuitenkin ison hyödyn löydän normaaleista NBA-keskustelupalstoista joissa ei vedonlyöntiä sotkea mukaan, sillä kenellä muulla olisi parempaa tietoa pelaajista tai joukkueesta kuin kyseisen joukkueen kovimmilla kannattajilla ja näistä kun osaa kerätä tiedonjyväsiä vahvan suodattaminen läpi niin saadaan todella hyödyllistä tietoa jonka sitten voi itse muuttaa arvioissa käytettävään muotoon.

 

Jännityksellä jo odotan alkavaa kautta, sillä alkukaudesta on mahdollisuus hyvällä analyysillä löytää harvinaisen paljon hyvää pelattavaa, luonnollisesti heikolla analyysillä vastaava riski on myös normaalikautta isompi. Lyhyemmät harjoitusleirit, uusien valmentajien käyttämät pelityylit, pelaajien mahdollinen kehitys viime kaudesta, tulokkaiden taso, pelaajien kunto lakon jäljiltä ovat kaikki tekijöitä joiden arvioiminen on huomattavasti vaikeampaa kuin normaalikaudella jolloin hyvän kuvan pystyy muodostamaan harjoituspelien pohjilta. Tällä kaudella jokainen joukkue tulee pelaamaan ainoastaan kaksi harjoitusottelua ja vieläpä samaa joukkuetta vastaan joten analyysin teko joukkueista on huomattavasti normaalia vaikeampaa, mutta parhaani teen ja toivottavasti se tulee näkymään niin omalla kuin asiakkaidenkin pelitileillä.

Kommentit (1)

Mukava taas saada simsu

Mukava taas saada simsu blogin ääreen. Näitä analyysejä ja pohdintoja koriksesta lukee mielellään ja voi jopa sanoa että innolla odottaa uutta blogi postausta.