Euroviisujen maa-arviot - toinen osa

Euroviisujen maa-arviot - toinen osa

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Loput maa-arviot ja aivan lopussa muutama vihje.

AUSTRALIA

Seuraavaksi onkin vuorossa Australia joka on suursuosikki Venäjän ainoa todellinen uhka voitolle. Dami on kisojen paras laulaja ja pienikokoisesta mimmistä lähtee aivan huima ja monipuolien ääni ja vaikeimmatkin kohdat osuvat aina täysin nappiin. Lavastus on simppeli, sillä hän istuskelee ison graniittikuution päällä elegantissa kimaltelevassa mekossa, josta kappaleen loppuosasssa hänet nostetaan alas niin ettei se näy kamerakuvissa. Taustoissa ei ole liikoja kikkailuita käytetty vaan homma on koko tasolla todella tyylikäs. Venäjällä on jo lähtökohtaisesti selvä etu kun noita ”kaveriääniä” on pohjalla automaattisesti iso nippu toisin kuin tällä kaukaisella vieraalla, jos lähdettäisiin ”samalta viivalta” olisi tämä ykkössuosikki. Ammattitaito on tässä teoksessa parasta koko näissä viisuissa ja on keskitytty oleelliseen ilman kikkakerhoa ja tämähän on valmis radiohitti tälläisenään. Lisäksi vielä loppuun on pakko vielä kerran nostaa esiin Damin häikäisevä lauluääni ja ääniala.

KYPROS

Kyproksen Minus Onen lavastus rautahäkkineen, bändin habitus ja muutenkin meininki antaa ensiksi ymmärtää, että saattaisi tulla raskasta rokkia/heviä, mutta biisi on pikemminkin rock-poppia, jossa kertosäe menee enemmänkin popin puolelelle, mutta on melko tarttuva sellainen. Kappaleessa on kohtia, jotka ovat sitten sitä rokimpaa kamaa, kuten ulvontaa ja skittarevittelyä. Ennen kuin biisi alkaa ja näkee jengin saattaa tosiaan odottaa vähän rankempaa matskua, mutta tämä on oikein kelpo setti ja saattaa oll yksi illan positiivisiä yllättäjiä. Kympin joukkoon tuskin asiaa, mutta ehkä sijat 11-15 on aivankin realistinen arvio.

LIETTUA 

Seuraavaksi vuorossa on Liettuan Danny joka on yksi kisojen energisimpiä esiintyjiä. Semifinaaleissa hän veti mainion setin ja esitykseen kuuluu mm. puolivoltti trampoliinilta. Tämä oli valitettavasti tuomariston edessä vähän mennyt reisille ja sotkenut kappaleen loppuosaa. Taustat ovat juuri sopivan räiskyvät Dannyn energian kanssa. Mikäli joku asia häiritsee on se Dannyn permis, joka on aika oisko aika kokeilla jotain muuta näkönen pesäke. Harmi nuo ongelmat tuomareiden edessä, kovin sympattisen oloinen kaverikin. Nyt vaikea uskoa kuin 11-15 sijaan, kun pojoja pitää tulla yleisöäänestyksessä paremmin onnistuneeseen semifinaaliin nähden.

KROATIA

Kroatian kohdalla kaikki huomio kiinnittyy ihme häkkyräasuun tai oikeastaan kahteenkin, jotka ei ole edes hienoja vaan vievät vaan huomion, eli itse en ainakaan pidä asuideasta. Semfinaalissa Nina veti erinomaiseseti ja näytti laulutaitonsa, mutta tuomarien edessä finaaliesitykseen hän oli pahasti sössinyt, eli tuskin loppusijoitus on kummoinen vaan melkeen voisi veikata että loppusija on lähelle kahdenkymmenen.

VENÄJÄ

Vuorossa on seuraavaksi kisojen selvä suosikki Venäjä ja Sergey Lazarev. Venäjän esitys päinvastoin kuin Australian on hyvinkin visuaalinen, Toiset sanovat, että 3 minuutissa tapahtuu liikaakin, mutta itse en ole samaa mieltä, sillä nykyajan trendi mm. musavideoissa ja toimintaleffoissa on että ruudulla tapahtuu kokoajan valtavasti kaikkea jännää, joka aiheuttaa monelle WAU-elämyksen. Lazarev hallitee myös hyvin laulun, eli tämä ei ole niitä jossa kaikella muulla on koitettu peittää heikko esitys. Myös kappale on hyvin muistiin jäävä, eli Venäjä on tämä vuonna lähtenyt todella laskelmoiden vain kisan voitto mielessä. Sudenkuoppana tälläisessä on se, kun niin paljon tapahtuu ja kaikki pitää olla juuri oikein ajoitettuja niin jos homma mokattaisiin ja esityksestä tulisi sekasotku. Lazarev on kuitenkin hyvin kokenut esiintyjä, että riski tähän on pieni.

ESPANJA

Espanjan itse kappale on ihan ok kuulonen eikä laulussakaan mikään mättää. Kappaleen esityksestä on haluttu tehdä todella energinen, mutta esimerkiksi kun vertaa Liettuaan niin näyttää se väkisin väännetyltä hölmön näköisten tanssikuvion kanssa sekä lopun katsomon villitys yrityksineen. Vaikea sanoa näkevätkö muut asia millä tapaa koska muutenhan kappale ja esitys oli aivan hyvä. Sanoisin että loppusijoitus on jossain siinä 20. sijan nurkilla.

LATVIA 

Seuraavana vuorossa on Latvian Justs – Heartbeat, joka tulee sijoittumaan lähes varmuudella 10 joukkoon. Huikean ammattitaitoinen veto, jossa ei tule hetkeekään mieleen, että yritettäisiin liioitella meininkiä vaan esitys on kaikin puoli uskottava, josta löytyy hyvää energiaa, hyvä laulaja jolla hyvä asenne. Kappale on erittäin amattattitaitoisesti tehty, sillä se käy missään vaiheessa tylsäksi ja taustoja on käytetty juuri oikeanlaisesti tämän tyylin vetoon. Yksi hieman isompi visuaalinen tehoste kappaleessa on käytetty, mutta se vielä menee hyvin, kun ei olla liikaa lähetty kikkailemaan vaan tässä itse biisi on se ykkösasia. Latvian kaveri on naulannut nappiin joka ainoan harjoituksen ja semifinaalinkin, joten ammattitaitoa ja varmuutta löytyy ja toki rokahtavalla jäbällä kuuluu olla rikkinäiset farkutkin. Tämä voi lopulta olla hyvinkin korkealla. Voittoon asti ei riitä, mutta sijat viidestä eteenpäin ovat aivan mahdollisia.

UKRAINA

Ukrainan Jamala oli tämän vuoden hypebiisi, joka kävi välillä jopa selvänä kakkossuosikkina, mutta semifinaalin vedon jälkeen on nyt kolmossuoikki selkeällä erolla kahteen suurimpaan suosikkiin Venäjään ja Australiaan. Tänä on mielettömän vaikea arvioitava, koska on sellainen biisi josta tykkää tai ei. Tästä ei ole juuri kuulunut sanottavan, että olihan se ihan ok. Toiset ovat ylistäneet kylmissä väreissään, kun toiset eivät ole lainkaan ymmärtäneet mikä tässä nyt on niin erikoista. Itse kuulun ryhmään joka ei ole milloinkaan tajunnut sitä hurjaa hehkutusta. Jamala kyllä vetää biisin hyvin ja ennen kaikkea helvetinmoisella tunnelatauksella, mutta tuo itse kappale on mielestäni hyvinkin keskiverto eikä Jamalan ääni ole tasoltaan lähimainkaan esimerkiksi Australian Damin ääntä. Itselleni kappale on lähinnä synkkä ja tylsä eikä aiheuta mitään silmäkulman kostumisia vaikka Jamala pistääkin 100% itsestään peliin. On tämä varmaan korkealla, mutta en itse ole lainkaan varma, että tämä olisi kolmen joukossa kuten monet pitävät asiaa lähes varmana.

MALTA

Maltan kappale on hyvin korkealla myös ennakkokaavuiluissa monella ja kyllähän Ira hyvin vetää, sitä ei voi kieltää. Kuitenkin itse kappale on hieman vaisu vaan ainoastaan sellainen perushyvä ilman mitään kunnon koukkua tai melenkiintoisia osioita. Samaten taustat on kyllä kivat, mutta ei enempää, eli liikaa keskinkertaisuutta kappaleessa ja taustoissa. Ira kuitenkin vetää tämän niin hyvin, että paikka lähellä 10 sijaa on selvä, mutta uskon että sija jää 11-15 väliin.

GEORGIA

Georgia pääsi ainakin itseni yllättämään finaalipaikalla. Se kyllä tosiaan erottuu joukosta, mutta omaa korvaan on vain meluisaa settiä kolme minuuttia, jossa välillä valot vilkkuu niin että meinaa sokaistua. Hienoa toki, että on uskallettu tehdä erilaista, mutta ei se oikein pitäisi olla olla menestyksen avain pelkästään, vaan kappaleenkin pitäisi olla myös hyvä. Tämä mielestäni kohnohko kappale, melua ilman melodiaa. Esiintyjät kylläkin ovat ihan ammattitaitosia ja tämä aivan varmasti jakaa mielipiteet todella rajusti ja itse kuulun sille puolelle, joka lähinnä pitää tätä biisiä meluhaittana. Hieman vaikea siis arvioida sijoitusta, mutta vaikea uskoa, että tämä sijoittuisi 20 paremmalle puolelle.

ITÄVALTA

Itävalllan Zoë oli semifinaalissa postiivinen yllätys. Kovin karkkimainen lavastus, mutta biisi oli lopulta melkoisenkin koukuttava ja Zoë veti sen hyvin ja esityksestä paistoi hyvin vahvasti posititiivinen ja iloinen meininki. Tämä voi olla finaalissakin hyvältä paikalta ja samoilla aseilla jälleen positiivinen yllättäjä. Kymppisakkiin en uskaltaisi sijottaa mutta siihen 15 sijan ympäristöön on kaikki mahkut, jos samanlainen iloisuus myös finaalissa irtoaa.

ISO-BRITANNIA

Iso-Britannialla on myös pirteä biisi, mutta se on kappaleena paljon latteampi kuin Itävallan ja paikka Itävallan jälkeen voi olla ongelma. Joe ja Jake vetävät kylläkin hyvällä energialla, mutta keskinkertaisella laululla, joten voi hyvinkin olla, että tälle ei löydy äänestäjiä.

ARMENIA

Viisujen viimeisenä esiintyjänä on kestomenestyjä Armenian Iveta, joka kerää jo hyvät pohjat ”kaveripisteillä”. Itse kappaleessa oli hyviä kohtia ja tyylikkäitä pyroja, mutta itse lauluosuudet jäi jotenkin tasapaksuksi junnaamiseksi. Tältä paikalta sekä hyvällä laululla ja niillä extrapojoilla muiden lisäksi luulisi sijoituksen 10 joukossa olevan melko varma. Mielellään tätä katseleekin.

 

VEDOT

BULGARIA TOP 10 2.64 50% (Betfair) 4u

ITALIA TOP 10 2.54 55% (Betfair) 5u

 

REKKA VEIKKAUS

Alankomaat - Belgia 1 1.55

Australia - Ruotsi 1 1.27

Israel - Bulgaria 2 1.84

Serbia - Kroatia 1 1.19

yht. 4.31 (Veikkaus) 1.5u 

Kommentit (0)