NBA 10.12.-16.12.2012

NBA 10.12.-16.12.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 4

NBA 10.12.2012

 

Portland Blazers - Toronto Raptors, Toronto +3.5 1.901 55% (Pinnacle) 2yks

Portland Blazersista sivussa tänään on ainakin Nicolas Batum sekä mahdollisesti myös Wesley Matthews. Matthews saattaa pelata ottelun pitääkseen elossa ”teräsmies” putkensa, kun hän ei ole koko urallaan missannut ainuttakaan ottelua, eli vaikka hän pelaisikin, niin 100% pelikunto ei ole lähimainkaan. Portlandilla on sarjan heikoin vaihtomiehistö ja nyt mikäli joukkueen kaksi tärkeää avausviisikon miestä on sivussa, niin on heidän paikkaamisensa hyvin vaikeaa ja joukkueen peli hyökkäyspäässä tulee olemaan hyvin pitkälti Lillardin ja Aldridgen varassa. Toronton alkukausi on ollut selkeä pettymys. Joukkue usein on peleissä hyvin mukana, mutta ei meinaa millään onnistua kääntämään otteluita edukseen lopussa. Luonnollisesti tähän on syitä, kuten mm. kokemuksen puute, valmennus, tähtipelaajan puute jne. mutta osasyy menee huonon tuurinkin piikkiin. 

 

NBA 11.12.2012

 

Brooklyn Nets - New York Knicks, New York -3 1.909 60% (Pinnacle) 4yks

Tämä kohde taitaa olla lähes jokaisella NBA:ta vihjaavalla. Yleensä karsastan näitä "koko kansan" kohteita, mutta tässä kaikki seikat puoltavat Knicksiä. Kotietu on keskimääräistä pienempi ja joukkueiden viimeaikaiset otteet ovat olleet päinvastaisia. Knicks pelaa edelleen loistavaa hyökkäyspään peliä ja vaikka puolustuspeli onkin keskinkertaista, niin sekin riittää siihen, että vastustajan on vaikea otteluita voittaa Knicksin hyökkäyspelin toimiessa. Netsillä edelleen Lopez sivussa ja hänen puuttumisensa hyökkäyspäässä näkyy selvästi.

 

NBA 12.12.2012

 

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies, Memphis -6 1.909 56% (Pinnacle) 2yks

 

NBA 14.12.2012

 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies, Denver ml 1.935 61% (Pinnacle) 4yks

Memphis Grizzlies on pelannut todella hyvin ja on erittäin kova joukkue, eli tämä veto on enempi Denverin todellisen tason puolesta kuin Memphisin tasoa vastaan.

Ennen kauden alkua Denver ja Memphis luokiteltiin lähes samaan kastiin eli joukkueiksi, jotka taistelevat Läntisessä konferenssissa kotiedusta, mutta ovat vielä pykälän siitä tasosta, että kumpikaan olisi todellinen ehdokas jopa konferenssin voittoon tai mestaruuteen asti. Memphisin tämän hetken saldo on 14-5 kun se Denverillä on ainoastaan 11-12. Onko Denver siis ollut alkukaudesta pettymys? On ja ei. Denverin peli ei ollut alkukaudesta valmista ja tietyt pelaajat ovat pelanneet alakanttiin todelliseen tasoonsa nähden. Kuitenkin tärkeää on huomioida alkukauden otteluohjelma, jossa Denver on pelannut 23 ottelustaan vieraissa 17. Denverin tasoistenkin erittäin hyvien joukkueiden voittoprosentit pyörivät vieraskentällä siinä 50% lähettyvillä. Denverin vierassaldo 6-11 on heikko, mutta umpisurkea se ei ole, varsinkin kun Denverille kotikenttäetu on yksi sarjan merkittävimmistä. Kotonaan Denver on voittanut 6 ottelustaan viisi ja ainoa tappio tuli Miami Heatille. Itselleni maistuu kohde todella hyvin ja uskon, että Denver on tällä hetkellä aliarvostettu vierasvoittoisen alkukauden vuoksi. Joukkueella on merkittävä kotietu ja nyt, kun Ty Lawsonkin on parantanut otteitaan, niin mielestäni Denver ja Memphis ovat tasoltaan suunnilleen tasavahvat.

 

NBA 15.12.2012

 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers, Cleveland +10.5 1.962 53% (Pinnacle) 2yks

Carmelo Anthony sivussa mikä heikentää luonnollisesti Knicksin hyökkäysvoimaa. Ottelussa pari mielenkiintoista matchupia, kun idän tämän hetken kaksi aivan kärkipään sentteriä Varejao ja Chandler ovat vastakkain. Point guard osastolla on mielenkiintoista nähdä, että kuinka hyvin Knicks saa Irvingin kuriin, kun tässä olisi Clevelandilla tarjolla iso etu. Knicksillä on ollut tällä kaudella kaksi todella tehokasta hyökkäyspäänasetta Anthony ja kolmen pisteen heitot. Melon poissaolon pitäisi myös vaikuttaa siihen, että kolmen pisteen paikkoja ei avaudu normaaliin tapaa, kun puolustuksen ei täydy niin paljon keskittyä Meloon.

 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks, Minnesota -5 1.909 55% (Pinnacle) 2yks

Minnesotan kausi on ollut aaltoilevaa. Joukkue aloitti erittäin hyvin kauden Loven ollessa sivussa, mutta sitten tahti hyytyi hetkeksi kunnes jälleen peliesitykset ovat olleet paranemaan päin Loven tullessa mukaan vaikka selvästi hän ei vielä parhaimmillaan olekaan. Tänään Ricky Rubio pitäisi palata myös kehiin ja vaikka hän pelanneekin ainoastaan 15-20 minuuttia niin on tämä plussaa Timberwolvesin hyökkäykselle, joka selkeästi on kaivannut Rubion kykyä nostaa hyökkäyksen tempoa ja luoda hyviä tekopaikkoja. Rubio on vielä varmasti ruosteessa, mutta hänen pelinäkemyksensä on sitä tasoa, että tälläinen pelaaja on plussaa vaikka ei vielä parhaassa terässä olisikaan. 

EDIT: Vedon kannalta todella huono viime hetken poisjäänti, Kevin Love: flunssa

Kommentit (4)

Johtuuko tuo kotietu ohuesta

Johtuuko tuo kotietu ohuesta ilmasta?

Denver

Kyllä se varmasti kotietua lisää varsinkin sarjassa jossa ottelutahti on tiheä. Yksi syy saattaa lisäksi olla Denverin sijainti, joka on hieman kaukana kaikkialta. Tarkkaan en syitä tiedä, mutta tilastoista on selvästi korostunut kotietu havaittavissa.

Ohuesta ilmasta

Ohut ilma antaa Denverille todellisen kotiedun. Jenkkifutiksessa vierasjoukkueila on aina lisähappea penkillä ja porukka hengittelee sitä naamareiden kautta. Viime talvena kun vierailin Pepsi Centerissä Flyersin kopissa, niin heilläkin oli lisähapet mukana. Usein tämä korostuu otteluiden ratkaisuhetkillä kun pelaajat rupeavat olemaan väsyneitä. Pätee lähes lajissa kuin lajissa. Jenkkifutiksessa merkitystä myös potkumaalien pituudessa.