NBA 2.1.2012 - 8.1.2012

NBA 2.1.2012 - 8.1.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 0

 

2.1.2012 - 8.1.2012 (spread+moneyline)

NBA 2.1.2012

 

Phoenix Suns - Golden State Warriors ml 2.5 46% (TheGreek) 3/5 (Alkaa 22:30)

·         Golden State kerkiää saamaan Monta Ellisiin mukaan tähän otteluun, joka jätti välistä edellisen ottelun hautajaisten takia. Phoenix Sunsin peli on tällä hetkellä pahasti sekaisin ja normaalisti hyvästä hyökkäyspelistä ei ole näkänyt mitään merkkejä. Joukkueen materiaali nykysellään on heikkoa ja lähinnä Steve Nash, Marcin Gortat ja Grant Hill ovat pelaajia, jotka kykenevät saamaan jotain aikaiseksi hyökkäyspäässä ja tällä hetkellä hekin pelaavat puolikuntoisina. Muuten Sunsin joukkue koostuu lähinnä keskinkertaisista runkomiehistä.

 

Detroit Pistons - Orlando Magic ml 2.62 42% (Pinnacle) 2/5

·         Detroitin peli vaikuttaisi hiljalleen parantuvan ja hyökkäyspeli alkaa näyttämään heräämisen merkkejä, kun pelaajat liikkuvat ilman palloa aktiivisesti ja syöttöpeli on parantumaan pain, eikä korintekoyritykset ole enää pelkästään vaikeita yksilöyrityksiä.

 

 

NBA 4.1.2012

 

Miami Heat - Indiana Pacers, Indiana +8 1.952 (55%) 2/5

  • Arviossa painotettu Dwayne Waden mahdollinen pelaaminen niin, että mikäli hän pelaa niin arvio olisi 50%, eli missään tilanteessa kohde ei ole huomattava alikerroin. Itse uskon, että Wade on sivussa tästä pelistä harjoituksista kuuluneiden kommenttien perusteella ja mikäli tulee olemaan on lopullinen arvio enemmän, kuin tuo 55%. Indiana Pacersin alkukauden otteluohjelma on ollut helppo ja tämä on ensimmäinen kova vastus, joten todellinen taso punnitaan vasta nyt. Pacersin pelistä on erottautunut positiivisessa mielessä pelaajamateriaalin tasavahvuus, kun jopa 6 pelaajaa on tällä hetkellä yli 10 pisteen keskiarvolla.

 

San Antonio Spurs - Golden State Warriors, Golden State +7.5 1.971 (54%) 2/5

  • Manu Ginobili tulee olemaan useita viikkoja sivussa. San Antonion joukkueessa on nykyään kaksi kantavaa voimaa Parker ja Ginobili, kun Duncania on ruvennut selvästi ikä painaa, eikä hän pysty enää nykyään entisenlaisiin tehoihin tai peliminuutteihin. Ginobilillä ei ole juurikaan heikkouksia, hän on hyvä niin hyökkäys, että puolustuspäässä ja erityisen hyvä ottelun ratkaisuhetkillä. Nyt Ginobilin ollessa sivussa Parker joutuu kantamaan isoa taakkaa hyökkäyspäässä. Suurimmat ongelmat Ginobilin puuttumisesta aiheutuu juuri hyökkäyspelille, sillä vaikka Parker onkin erinomainen ratkaisia niin joukkue kaipaa Ginobilin kaltaista toista hyvää pallonkäsittelijää, jonka kanssa vastustajan puolustus joutui jatkuvasti olemaan hyvin tarkkana. Nyt Ginobilin ollessa sivussa puolustus voi paremmin keskittyä Parkeriin.

 

NBA 5.1.2012

 

Sacramento Kings - Milwaukee Bucks ml 2.3 51% 4/5 (TheGreek)

 

Poissaolot

Sacramento Kings lähtee otteluun parhaalla miehistöllään. Milwaukee Bucksilta sivussa Andrew Bogut (terveenä ollessaan liigan top3-sentteri sekä puolustuksen avainhahmo), Luc Richard Mbah a Moute (yksi liigan parhaista puolustajista) sekä hyökkäyspäässä pisteiden teossa ja tekopaikkojen järjestämisessä tärkeät Beno Uldrih sekä Mike Dunleavy. Pelaajamateriaaliltaan tämän päiväsillä kokoonpanoilla on Sacramento joukkueista parempi.

 

Rasitustekijät

Tässä toinen tärkeimmistä syistä muutaman viime ottelun lisäksi, miksi Sacramento on kertoimissa altavastaaja, sillä joukkue pelaa tänään jo kauden kahdeksannen ottelun ja viidennen kuuden päivän sisään. Tämä kuuluukin selkeästi huomioida arvioissa, mutta itse katsoisin että tähän on ylireagoitu sillä joukkue on hyvin nuori ja ainoastaan Marcus Thorton on pelannut tämän kauden otteluissa keskimäärin isohkot minuutit (34:30min/ottelu), joten virta ainakaan fyysinen ei pitäisi olla vielä lopussa.

 

Muut tekijät 

Sacramento erotti juuri päävalmentajansa ja nyt joukkuetta luotsaa ainakin hetken apuvalmentaja Keith Smart. Erottamisen voi luonnollisesti pistää huonojen peliesitysten piikkiin, mutta näin alkukaudesta tulleen vaihdon oikeana syynä taitavat olla huonot välit joukkueen nuoren kiukuttelevan lupauksen DeMarcus Cousinsin kanssa. Joukkue siis jatkaa tänään vanhoilla pelikuvioilla hyvin pitkälti, mutta ehkä tämä muutos vapautti joukkueen sisällä tulehtunutta ilmapiiriä, jota vanha valmentaja Westphal sekä Cousins pitivät yllä. 

 

NBA 8.1.2012 (Ottelu alkaa jo klo. 20)

 

Washington Wizards – Minnesota Timberwolves ml 2.2 52% 4/5 (TheGreek)

Washington Wizards on tällä hetkellä sarjan ainoa joukkue jonka voittosarake näyttää nollaa. Viimeksi New York Knickseja vastaa joukkueen otteet näyttivät parantuneen ja ensimmäinen voittokin oli hyvin lähellä, mutta Carmelo Anthony ratkaisi ottelun lopun kolmosellaan Knickseille. Suurin ongelma alkukauden huonolle menestykselle on ollut pelaajien ”tyhmyys”. Aivan liian usein hyökkäyspäässä sorrutaan liian vaikeisiin yrityksiin, tilanteessa jossa parempi vaihtoehto olisi ollut lisäsyöttö ja avoimempi heittopaikka. Tältä joukkueelta tuskin voidaan odottaa jatkossakaan mitään upeata joukkuepeliä, kun pelaajien peliäly on se mitä on. Blatche ei palloa juuri syötä kun sen käsiinsä saa ja mikäli heitto ei uppoa niin turhautuu nopeasti. Mikä pelaaja McGee voisikin olla frikkimäisellä ulottuvuudellaan ja atleettisuudellaan, jos hän osaisi yhtään lukea peliä. Pankkitilin saldoaan ihastelevalta Lewisilta tuskin kannattaa odottaa mitään suuria ja Nick Young on ehdottomasti hyvä pisteiden tekijä, mutta ottaa paljon hyvin vaikeita heittoja ja mikäli hänellä on huono heittopäivä niin jälki voi olla rumaa, sillä tästä huolimatta roiskinta jatkuu. Nämä kyseiset pelaajat kuitenkaan eivät ole huonoja, heillä olisi vaan potentiaalia olla niin paljon enemmänkin. Joukkueen ehdottomasti suurin valopilkku on huippunopea point guard John Wall. Hänen johdollaan nopeat hyökkäykset ovat joukkueen selvästi paras ase, ja tätä pitääkin käyttää, sillä kuten aikaisemmin totesin niin half court pelissä Wizards ei ole vahvimmillaan.

Minnesota Timberwolvesin alkukausi on ollut hieman parempi, kun 7 ottelusta voittoihin on päättynyt kaksi. Materiaaliltaan joukkue on pitkälti Wizardsin tasoa tai ehkä hitusen parempi varsinkin kun joukkueen kohuttu tulokas Ricky Rubio on osoittanut olevansa vahva ehdokas vuoden tulokkaaksi ja pelinäkemys on jo tasolla, että kaikki edellytykset ovat hienoon uraan ja illasta toiseen päästä koosteisiin upeilla syötöillään.

Kotietu on kuitenkin NBA:ssa selkeä, niin vaikka Minnesota on hieman parempi materiaaliltaan ja selkeästi parempi valmennukseltaan ei siltikään kuulu tehdä siitä vierassuosikkia. Washington Wizards jonka kokoonpano on lähes sama kuin viime kaudella voitti kauden 2010–11 kotiotteluistaan 41:sta 20 ja vieraissa ainoastaan kolme, joten jo tuostakin huomaa, että heikommat joukkueet napsivat selkeästi suurimman osan voitoistaan juuri kotihallissaan ja moni todella hyvä joukkuekaan ei pysty vieraissa voittamaan edes puolta otteluistaan.

 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs, Oklahoma -6 1.98 (56%) 3/5

Kommentit (0)