NBA 25.12.-31.12.2012

NBA 25.12.-31.12.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 0

NBA 25.12.2012

 

Los Angeles Lakers - New York Knicks, LA Lakers -4 1.935 59% (Pinnacle) 4yks

 

En tässä nyt keskity alkukauden voittosaldoihin vaan siihen mikä tilanne nyt on varsinkin Lakersin kohdalla. On tullut katsottua kolme kertaa läpi tuo Steve Nashin paluuottelu, jotta saisi kuvan siitä mikä on Nashin tämän hetkinen vire, sekä miten hän pystyy auttamaan Lakersin joukkuetta.

Steve Nashin tulo ei vielä korjaa täysin Lakersin ongelmia, mutta suuri vaikutus sillä on. Nyt joukkueella on todellinen point guard, jonka vaikutus nähtiin jo ensimmäisessä ottelussa. Nashin syöttösarakkeeseen merkattiin ”ainoastaan” yhdeksän syöttöä, mutta oman laskujeni mukaan hän järjesti yli 20 vapaata heittopaikkaa joukkuetovereilleen, mutta heitot eivät vain uponneet kovin tehokkaasti. Lisäksi Nash upotti ottelussa muutaman huipputärkeän heiton. Se missä hänen pelaamattomuutensa eniten näkyy, on liikkuminen kentällä, joka ei ole yhtä aktiivista kuin mihin totuttu ja tämä johtuu varmasti siitä, että fyysisesti hän ei ole vielä aivan parhaassa terässä ja säästää näin energiaa.

Golden Statea vastaan, joka pelaa tällä hetkellä todella hyvää koripalloa, oli Lakers ongelmissa 3. jaksoa, kun Koben heitto ei uponnut, eikä hän päässyt vapaaheittoviivalle normaaliin tapaan. Neljännen jakson alussa Koben ollessa penkillä muut miehet nostivat Lakersin mukaan peliin ja kun Kobellakin alkoi heitto upota, niin vei Lakers jatkoajalla tämän jännitysnäytelmän.

Ongelmat mitä Lakersilla on edelleen, ovat Gasolin ja Howardin sopeutuminen. Howard oli Warriorsia vastaan virhevaikeuksissa, mutta vielä ei nähty kuin muutamassa tilanteessa Nash-Howard akselin toimivuutta. Howard tuntuu olevan hieman hidas oppimaan ja Warriors matsi meni pitkälti, kun hän turhautuneena yritti vääntää koko Warriors-joukkuetta vastaa korin alla. Vastaavasti Jordan Hill pelasi erinomaisesti ja hänelle, kuten myös Mettalle ja Jodie Meeksille Nash tekee pelistä helpompaa.

Pau Gasolin peli ei ollut kummoinen, mutta Nashin avulla hänelle saatiin jonkinlaista roolia, kun Nash useamman hyvän heittopaikan hänelle järjesti, tosin Gasol vielä useamman avopaikan vielä syöttikin pois. Olisiko miehen itseluottamus hieman alamaissa vielä. Kuitenkin hyvänä puolena Gasolille kertyi kuusi syöttöä ja mm. yhden kerran ainakin hän löysi Howardin todella tyylikkäästi korin alta. Lakersin 49 pelitilanne koriin 33 löytyi syöttäjä, joka kertoo siitä, että joukkuepeli alkaa toimia paremmin. Lakersin pelissä on vielä paljon parannettavaa, kuten Nashin kunto ja Gasolin ja Howardin rooli, mutta jo nykyisellään joukkue tulee olemaan kova ja mikäli kaikki palaset loksahtavat kohdalleen on joukkueesta kyllä ainesta vaikka mestariksi asti.

 

Miami Heat - Oklahoma City Thunder, Miami -2.5 1.935 55% (Pinnacle) 2yks

 

NBA 26.12.2012

 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets, Minnesota -5.5 56% 1.943 (Pinnacle) 2yks

 

 

NBA 28.12.2012

 

Washington Wizards - Orlando Magic, Washington ml 2.02 53% (Pinnacle) 2yks

Sacramento Kings - New York Knicks, Sacramento ml 2.22 49% (Pinnacle) 2yks

 

NBA 29.12.2012

 

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns, Minnesota -9 1.962 54% (Pinnacle) 2yks

Kommentit (0)