NBA 26.12.2011 - 1.1.2012

NBA 26.12.2011 - 1.1.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 0

NBA 26.12.2011


Orlando Magic – Houston Rockets, Orlando -5.5 56% 1.935 (Pinnacle) 3/5

  • Orlandon ympärillä on liikkunut paljon huhuja mahdollisesta Dwight Howardin treidistä, kun hänellä on menossa viimeinen kausi sopimuksestaan. Totta on, että Howardin lisäksi Orlandon materiaali ei ole erityisen hyvä, mutta pelkästään Howardin avulla se on selkeä pudotuspelijoukkue. Houston on läntisen konferenssin heikoimpia joukkueita ja tuskin taistelee pudotuspelipaikasta. Joukkue menetti täksi kaudeksi huippuvalmentaja Rick Adelmanin ja hänen korvaajansa Kevin McHale on hyvin selkeä heikennys. Lisäksi joukkue menetti yhden liigan aliarvostetuimmista pelaajista Chuck Hayesin. Orlando pelasi eilen vierasottelun Oklahoman vieraana, mutta vielä ei voi rasituksen olevan kummoinen tekijä.

 

Indiana Pacers – Detroit Pistons, Detroit +8 54% 1.909 (Pinnacle) 2/5

  •  Molemmat joukkueet ovat tällä ehdokkaita parantamaan viime kaudesta. Indiana vahvistu joukkuettaan David Westillä sekä George Hillin. Indianan hankinnat markkinat ovat huomioineet ja Indianaa pidetäänkin yleisesti selvänä pudotuspelijoukkueena jota sen tällä kaudella pitääkin olla. Detroitin kohdalla suurin muutos viime kauteen on uusi valmentaja Frank Lawrence joka on kelpo valmentaja ja varsinkin suuren suuri parannus viime kauden päävalmentaja John Kuesteriin nähden, joka on varmasti kaikkien aikojen yksi huonoimmista NBA:n päävalmentajista. Hänen sekoiluistaan riitti juttua, jotka huipentuivat siihen, että osa pelaajista protestiksi jättivät tulematta harjoituksiin. Detroitilla on joukkueessa kelvollisia pelaajia kunhan he saavat pelata ja ovat motivoituneita ja myös point guard osastolta löytyy erittäin lupaava tulokas Brandon Knight.

 

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers ml 48% 2.25 (Pinnacle) 2/5

  •  Lakersin peli ei eilen vakuuttanut vaikka se lähes Chicagon voittikin. Varsinkin hyökkäyspäässä joukkueen pelikuviot vaikuttivat melko ankeilta, tosin niin ne näyttivät myös silloin kun nykyinen Lakers valmentaja Mike Brown valmensi Clevelandia. Itse en usko että hänellä on mahdollisuus täyttää yhden kaikkien aikojen valmentajan Phil Jacksonin jättämiä suuria saappaita ja säilyttää Lakers liigan Top3-joukkueena varsinkin kun materiaalikin on heikentynyt. Lamar Odom käytännössä lahjoitettiin Dallas Mavericksiin ja vapaa agentti Shannon Brown siirtyi Phoenix Sunsiin. Lisäksi tästä ottelussa on sivussa erittäin tärkeä sentteri Andrew Bynum. Sacramento Kings on nuori tulevaisuuden joukkue joka saattaa jo tällä kaudella nappisuorituksella kärkkyä pudotuspelipaikkaa. Tyreke Evans, DeMarcus Cousins, Jimmer Fredette, Marcus Thorton, Jason Thompson ja JJ Hickson, on sellainen joukko nuoria pelaajia, että mikäli asiat hoidetaan hyvin, on joukkue erittäin kova muutaman vuoden pasta. Tälle kaudelle joukkue hankki nuorille roolimalleiksi kaksi kokenutta, mutta edelleen erittäin hyvää veteraania Chuck Hayesin ja John Salmonsin joilla on varsinkin puolustuspelissä paljon opetettavaa nuorille.

 

Portland Blazers – Philadelphia 76ers, Portland -5 54% 1.952 (Pinnacle) 2/5

  • Philadelphia 76ers oli viime kauden yllättäjäjoukkue, jolla on hyvä puolustuspeli, hyvä valmennus sekä tasainen pelaajamateriaali. Portland Blazersin kesän suurin puheenaihe on ollut All-Stars tähden Brandon Royn uran loppuminen hyvin aikaisin polvivamman vuoksi jolle parannuskeinoa ei ole olemassa. Viime kaudella Royta vamma jo vaivasi, eikä hän ollut pelatessakaan lähelläkään huipputasoaan ja silti Portland menestyi hyvin, kun joukkueesta löytyi erittäin hyvä korvaaja Wesley Matthews ja etukenttämies LaMarcus Aldridge nosti tasoaan tähtipelaaja tasolle. Tälle kaudelle joukkueen point guard pelipaikka koki kohennuksen kun Andre Miller vaihdettiin Raymond Feltoniin ja lisäksi joukkue hankki Jamal Crawfordin joka on huippuluokan pisteiden tekijä ja täydellinen pelaaja 6.miehen rooliin. Lisäksi kun mainitsee, että joukkueesta löytyy monipuoliset Gerald Wallace ja Nicolas Batum, niin terveenä pysyessään Portland taistelee Lännessä kotiedusta.

 

 

NBA 28.12.2011

 

Toronto Raptors - Indiana Pacers ml 2.53 42% (Pinnacle) 1/5

  • Edellisessä matsissaan Toronto näytti parantaneen huomattavasti puolustuspeliä viime kaudesta uuden päävalmentajansa Dwane Caseyn johdolla.

 

New Orleans Hornets - Boston Celtics, New Orleans +2 58% 2.04 (Pinnacle) 5/5

  • Boston tulee luultavimmin olemaan tiiviin sarjaohjelman suurimpiä kärsijöitä, sillä heidän jokainen avainpelaajansa Rondoa lukuun ottamatta on reilusti päälle 30-vuotias. Tästä pelissä on edelleen sivussa Paul Pierce. New Orleansia ei enää kukaan huomioi sen jälkeen, kun supertähti Chris Paul treidattiin Clippersiin, mutta joukkue sai vaihtokaupassa varsin kelpo pelaajia itsekin kuten All-Stars potentiaalin omaavan Gordonin sekä hyvän sentterin Kamanin joka varsinkin hyökkäyspäässä on monipuolinen pelaaja sentteri paikalle. Tasoitus maistuu moneylinea paremmin, kun Bostonin huippukokenut joukkue osaa upottaa voittokorin jos tilanne on lopussa hyvin tasainen.

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers ml 2.55 45% (Pinnacle) 3/5

  • San Antoniolla huomenna ottelu ja valmentaja Gregg Popovich on tunnetusti hyvin tarkka ikääntyvien tähtiensä Duncanin ja Ginobilin peliajoista b2b otteluissa.

 

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers, Philadelphia -1.5 1.926 56% (Pinnacle) 3/5

  • Sääliksi melkein käy Nashia joka lojaalisuutensa vuoksi ei ole vaatinut treidiä parempaan joukkueeseen tavoittelemaan ensimmäistä mestaruutta. Phoenixin materiaali Nashin ympärillä on sen verran heikkoa, että paljon hänen huikeista syöttötaidoista menee hukkaan, eikä joukkueella ole asiaa edes pudotuspeleissä. 

 

 

 

NBA 30.12.2011


Memphis Grizzlies – Houston Rockets, Memphis -6 1.98 54% (Pinnacle) 2/5 

  • Memphisiltä sivussa Mike Conley, joka on jopa hieman aliarvostettu pelaaja johtuen siitä, että hän on tasaisen varma, eikä loista otsikoissa yksittäisten iltojen mahtisuorituksilla. Vedon idea on edelleen jatkaa Houston Rocketseja vastaan pelaamista, joka mielestäni on näin kauden alussa yliarvostettu joukkue syystä, että joukkue pelasi kelvollisesti viime kaudella, eikä menettänyt ketään tunnettuja nimiä pelaajapuolella, kun Chuck Hayes on aliarvostettu sillä mediassa harvemmin hehkutetaan hyviä puolustuspään pelaajia. Valmentaja puolella aikaisempi valmentaja Rick Adelman on omissa arvioissani liigan top5 valmentaja ja varsinkin ehkä paras hyökkäyspään valmentaja ja vastaavasti uusi valmentaja Kevin McHale ei ole lähelläkään tätä tasoa.

 

 

NBA 31.12.2011

 

Sacramento Kings - New York Knicks ml 2.1 50% (TheGreek) 2/5

San Antonio Spurs - Utah Jazz, Utah +13.5 1.917 55% (Pinnacle) 2/5

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers, Philadelphia -2 1.952 56% (Pinnacle) 3/5

 

Tänään ei perusteluja.

Kommentit (0)