NBA 28.2-4.3.2012

NBA 28.2-4.3.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 2

NBA 2.3.2012

 

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 2.47 45% (Pinnacle) 2/5

 

Boston Celtics - New Jersey Nets, New Jersey +6.5 1.917 55% (Pinnacle) 2/5

Tässä vaiheessa kautta voi aika varmuudella sanoa, että Celtcsin mestaruusikkuna on sulkeutunut ja pian on aika aloittaa joukkueen nuorennus. Joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat pelikuntoisia, mutta otteet eivät ole enää sillä tasolla kuin joukkueen parhaimpina aikoina.

Netsin Brook Lopez pelaa vasta ensimmäisiä otteluitaan tällä kaudella, mutta jo edellinen ottelu Dallasia vastaan toi tuhoisaa jälkeä hyökkäyspäässä. Itseni ainakin yllätti kuinka nopeasti Lopez on karistanut ruosteet pitkän loukkaantumistauon jäljiltä. Mikäli joukkue olisi pelannut kauden alusta lähtien tällä kokoonpanolla, niin olisi joukkue selkeä pudotuspelijoukkue. Deron Williams on ehdotonta liigan point guard eliittiä. Brook Lopez on yksi parhaista etukentän pistemiehistä. Kris Humphries on kova levypallomies ja muutenkin hieman aliarvostettu pelikenttien esityksistä, johtuen varmaan siitä että paremmin hänet muistetaan touhuiluistaan Kim Kardashian ”etukentän” parissa. Anthony Morrow on yksi liigan parhaista kaukoheittäjistä ja tulokas MarShon Brooks on draftin yksi suurimpia positiivisia yllätyksiä.

Monet ovat esittäneet paljon kritiikkiä Netsin valmentaja Avery Johnsonista ja hänessä on kylläkin paljon seikkoja mistä on helppo olla pitämättä ja epäilemättä hän on yksi pahimmista kontrollifriikeistä ja normaalisti suo hyvin vähän vapauksia pelaajille rakentaa peliä. Tämä on ajoittain johtanut tilanteeseen, jossa kun peli ei kulje, niin hänellä on ollut ongelmia johtaa joukkue yli vaikeuksien. Deron Williamsin tulon jälkeen kuitenkin tyyli muuttui suuntaan, jossa Deron Williams saa paljon vapauksia johtaa hyökkäyspeliä, joka pitääkin sallia hänen tasoiselleen pelinrakentajalle. Vaikea sanoa kuinka Johnson todellisuudessa tilanteeseen suhtautuu, mutta fakta on se, että Netsin tämän hetken ylivoimaisesti tärkein tehtävä on pitää Deron Williams niin tyytyväisenä kuin vain mahdollista.

 

Houston Rockets – Denver Nuggets, Houston -3 1.909 54% (Pinnacle) 2/5

 

NBA 1.3.2012

 

Orlando Magic – Oklahoma City Thunder ml 1.909 57% (Pinnacle) 3/5

Molemmat joukkueet pelasivat eilen, Oklahoma Philadelphiassa ja Orlando Washingtonissa. Erityisen suuria minuutteja ei kertynyt kenellekään, Howard pelasi reilut 38min ja Durant ja Westbrook 36-37min. Molemmilla matka Orlandoon on lähes yhtä pitkä, mutta pienen lisäedun verrattuna keskimääräiseen kotietuun saa Oklahoma, sillä Orlandon kotietua pienentää hieman kun peräkkäisinä päivinä ottelut joista ensimmäinen on ollut vieraskentällä. 

Materiaaliltaan Oklahoma on selkeästi parempi. Orlandon suurin matchup-etu sentteripaikka, joka sillä on hyvin suuri useimpia joukkueita vastaan, on tänään keskimääräistä pienempi. Dwight Howardia pystyy harva pelaaja puolustamaan suoraan 1 vs. 1, mutta Thunderin Kendrick Perkins on yksi sellainen. Ei hänkään Howardia täysin kuriin saa, mutta paremmin kuin suurin osa muista isoista miehistä. Normaalisti Howard vaatii tuplapuolustuksen jolloin Orlandon muille pelaajille avautuu väistämättä avoimia heittopaikkoja tai sitten käy kuten Warriorsia vastaan jonka etukenttämiehet vaikuttivat lähinnä hiekkasäkeiltä yrittäessään roikkua Howardissa. Vastaavasti Durantille ja Westbrookille ei löydy Orlandolta kummoisia puolustajia, tosin harvasta muustakaan joukkueesta löytyy.

 

NBA 29.2.2012

 

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks ml 2.11 50% (Pinnacle) 2/5

 

NBA 28.2.2012

 

Indiana Pacers – Golden State Warriors, Indiana -6 1.952 54% (Pinnacle) 2/5

  • Golden Statelta hyvin todennäköisesti sivussa Stephen Curry. Curryn ollessa kentällä Warriors on tehnyt niukasti enemmän pisteitä kuin sen vastustajat ja vastaavasti Curryn ollessa vaihtopenkillä tai loukkaantuneena ovat vastustajat tehneet selkeästi enemmän pisteitä kuin Warriors

 

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers ml 2.44 45% (Pinnacle) 2/5

  • Philadelphialta edelleen sivussa Specer Hawes ja hänen monipuolisuutta varsinkin hyökkäyspelissä kaivattaisiin. Philadelphialla on alla viiden ottelun tappioputki ja joukkueen alkukauden huikea joukkuepeli ei ole enää entisellään, eikä joukkueelta löydy hyökkäyspäässä ketään yksittäistä pelaajaa ylitse muiden, joka voisi ottaa suuremman taakan harteilleen, kun muiden otteet takkuavat. Detroitin peli on parantunut surkean alkukauden jälkeen. Viime kausi meni joukkueelta täysin penkin alle, kun joukkueen edellinen päävalmentaja oli käsittämättömän huono ja täysin kyvytön päävalmentajan hommaan. Tälle kaudelle ruoriin astunut Lawrence Frank on selkeästi parempi valmentaja, mutta ymmärrettävästi ei ole helppoa kääntää joukkueen tilaa hetkessä varsinkin, kun lakon vuoksi harjoituskausi jäi lähes olemattomiin. Vähitellen Frank on muokannut Pistonsin peliä ja nyt se rupeaa vähitellen muistuttamaan ihan koripalloa. Yksittäisistä pelaajista ehdottomasti maininta pitää antaa Greg Monroelle, joka on pelannut todella hyvällä tasolla ollakseen vasta toista kautta NBA:ssa. Useimmiten juuri nuorilta etukenttämiehiltä kestää useampi vuosi saavuttaa taitojensa edellyttämä taso.


Sacramento Kings – Utah Jazz, Sacramento -3.5 1.952 54% (Pinnacle) 2/5

  • Vaikka Utah on sarjataulukossa Sacramentoa edellä, niin on se mielestäni joukkueista heikompi. Sacramenton voittosaldoa heikentää huono alkukausi kunnes joukkue vaihtoi päävalmentajaa jonka jälkeen varsinkin DeMarcus Cousins nosti selvästi pelitasoaan. Joukkueen otteluohjelma on ollut myöskin vaikea, sillä 33 ottelustaan se on joutunut pelaamaan vieraissa 21, kun vastaavasti Utah on saanut pelata kotihallissaan 32 ottelustaan 18. Utah on ollut vuodesta toiseen joukkueita joiden koti- ja vierassaldon välinen erotus on yksi suurimmista, eikä tämäkään kausi ole ollut poikkeus.

Kommentit (2)

Kiitokset

Hyvin perusteltuja vihjeitä on muka seurata.

Olla hyvä

Ehkä näitä voidaan paremminkin pitää vaikkapa pieninä "tietoiskuina" tai mielipiteinä tiettyihin yksitäisiin tekijöihin kuin varsinaisina perusteluina, mutta hyvä jos jotain kiinnostaa suomessakin laji muutenkin kuin ainoastaan, että onko pelitilin saldo noussut tai laskenut. Twitterissä vähän muutakin NBA höpinää välillä heitelly mikäli kiinnostaa: https://twitter.com/#!/SSukkela