NBA 30.10-4.11.2012

NBA 30.10-4.11.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 3

NBA 30.10.2012 

 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards, Cleveland -6 1.971 53% (Pinnacle) 2yks

Maksimipanos on edelleen 5yks eli x/5 panosskaala.

 

Washingtonilla sivussa kaksi tärkeintä pelaajaa John Wall ja Nene. Koko Washingtonin pelityyli on rakennettu hyödyntämään maksimaalisesti Wallin suurinta vahvuutta eli räjähtävää nopeutta ja sen avulla avautuvia nopeita vastahyökkäyksiä. Nyt Wallin ollessa sivussa AJ Price on joukkueen aloittava pelinrakentaja ja kakkospointti Jannero Pargo. Kumpikin pelaajista on tasoltaan, kuin aikaisemmilta roolituksiltaan selkeitä vaihtomiehiä ja lisäksi ensimmäistä kauttaan joukkueessa. Tuntuu vaikealta uskoa, että kyseiset pelaajat pystyisivät täyttämään John Wallin paikan. Joukkueella on myös Crawford jolle pelitapa on tuttu ja hän pystyy tarvittaessa pelaamaan point guardinkin paikkaa jollain tapaa, mutta tämäkään ei tilannetta auta sillä hän on enimmäkseen pisteiden tekijä kuin pelinrakentaja.

Nämä ongelmat nousevat vielä voimakkaammin esiin, kun joukkueella ei ole hirveästi tulivoimaa hyökkäyspäässä nyt kun Nenekin on sivussa. Odotettavissa on että hirveän helpolla Wizards ei tule hyvän prosentin heittopaikkoja saamaan, kun Cavaliersilla on kelpo puolustus varsinkin nyt kun Varejaokin pelikuntoinen.

Piti hieman enemmänkin kirjoittaa, mutta tälläinen pikakirjoitus nyt, kun otteluhan alkaakin jo kohta.

 

NBA 31.10.2012

 

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies, LA Clippers -3.5 1.91 55% (TheGreek) 2yks

 

Viime kauden pudotuspelipari, jossa Clippers järjesti suuren yllätyksen, kun se vaikeiden loukkaantumishuolien rasittamana tiputti Grizzliezin jatkosta. Tässä ottelussa jotkut antavat tuon kostotekijän vuoksi motivaatioedun Memphisille. Itse en tuota arvioissa noteeraa sillä eiköhän myös Clippers ole täysin motivoitunut kotihallissaan kauden avauksessa.

Linjan mukaan joukkueet olisivat hyvinkin tasavahvat, mutta itse nostan Clippersin hieman Memphisin yläpuolelle kesän hankintojen ja harjoituspelien perusteella. Clippersin vaihtopenkki on yksi liigan parhaista ja nuoret pelaajat ovat kehittyneet ja mikä tärkeintä Chris Paul näyttää olevan hyvässä pelikunnossa.

Mikäli ottelua seuraa niin pari mielenkiintoista asiaa, mitä harjoituspelien pohjilta havaitsin. Blake Griffinin räjähtävät donkit kaikki muistavat, mutta vaikuttaisi, että kesällä hyökkäysrepertuaariin on tullut merkittävänä lisänä kahden pisteen hyppyheitto kauempaa, joka näytti ainakin harjoituspeleissä hyvältä, eikä Griffin epäröinyt sitä käyttää mikäli tilaa sai.

Nuorista pelaajista joukkueen 2. point guard Eric Bledsoe säväytti harjoituspeleissä. Pituudeltaan hän on ”vain” 185cm, mutta on erittäin vahva ja räjähtävä, jota käytti mm. korille ajoissa tehokkaasti hyväkseen. Lisäksi puolustuspelaaminen näytti erinomaiselta ja hänellä on todella hyvät mahdollisuudet kehittyä mainioksi pelaajaksi. Hieman holtitonta hänen pelinsä vielä ajoittain on ja heittopelikin vaatii työtä, mutta häntä kannattaa pitää silmällä jo senkin takia, että hänen ollessa kentällä, niin viihdyttävää koripalloa pitäisi olla tiedossa, jos taso pysyy samalla asteella kuin harjoitusotteluissa.

 

NBA 2.11.2012

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks, Boston -7.5 1.962 54% (Pinnacle) 2yks

Celtics menetti kesällä Ray Allenin, mutta tilalle hankitut vahvistukset Terryn johdolla tekevät joukkueesta viime kauden joukkueetta paremman. Myös kesällä 21. vuorolla draftattu Jared Sullinger vaikuttaisi juuri sellaiselta pelaajalta mitä Celtics hakikin eli heti tulokaskaudella valmis ottamaan roolia joukkueessa. Sullinger ei ole räjähtävä pelaaja, mutta hänellä on hyvä pelikäsitys sekä melko hyvä taitotaso hyökkäyspäässä ja lähellä koria jollaista Celtics onkin kaivannut. Puolustuspeli ei ole Sullingerin vahvuuksia atleettisuuden puutteesta johtuen, mutta Garnett pystyy melkoisesti paikkaamaan tuota ongelmaa. Viime kauden kokonaan sivussa sydänleikkauksen vuoksi ollut Jeff Green on myös näyttänyt hyvältä harjoituspeleissä ja monipuolisena pelaajana, joka pystyy pelaamaan kolmea pelipaikkaa on hän tärkeä vaihtomies.

Milwaukeen Bucksin kohdalla en vaan näe, että takakenttä Brandon Jennings ja Monta Ellis tulisi toimimaan sillä tasolla, että joukkueella olisi erityisiä mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Joukkueen peli on kyllä viihdyttävää katseltavaa, mutta puolustuspään ongelmat ovat selkeät tuolla takakentällä ja hyökkäyspään otteet liian epätasaisia. Alkukaudesta on sivussa Luc Mbah a Moute, joka on puolustuspelinsä vuoksi selvästi tärkeämpi pelaaja joukkueella, kuin mitä pelkistä tilastoista voisi nopeasti olettaa.

 

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls, Cleveland ml 2.27 50% (Pinnacle) 3yks

 

Chicagon ensimmäinen peli oli juuri sellaista, kun saattoikin odottaa eli puolustuksen kautta voittoon. Rosen ollessa sivussa tämä tulee olemaan joka ottelun lähtökohta ja joukkue tuskin tulee romahtamaan vaikka saattaa olla jopa koko kauden ilman Rosea. Mestaruudesta Bulls ei tule taistelemaan, mutta eiköhän pudotuspelipaikka ole kohtuullisen selvä mikäli Deng ja Noah pysyvät kunnossa.

Cleveland Cavaliers saattaa yllättää monet tällä kaudella, se tuskin pudotuspeleihin asti yltää, mutta ainakin ensimmäinen ottelu näytti parikin asiaa, jotka takaavat tasonnoston viime kaudesta. Nyt jo yksi parhaista point guardeista Kyrie Irving näytti siltä, että pelkoa tulokaskauden tason laskuun tuskin on. Suurin muutos viime kauteen on Anderson Varejaon paluu kentille, mikä on nuorelle joukkueelle hyvin suuri lisä. Varejao tuo läsnäolollaan kokemusta, taisteluhenkeä sekä on todellinen puolustuspään ankkuri. Ensimmäisessä ottelussa Varejoa keräsi 9 pistettä, 23!! levypalloa (12 hyökkäyspäässä) sekä 9 syöttöä. Vastustaja Wizards ei ollut tietenkään paras mittari, mutta kerto että hän on mainiossa pelikunnossa ja kolmikon Irving-Thompson-Varejao yhteispeli toimi mallikkaasti.

 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings, Sacramento ml 2.4 46% (TheGreek) 2yks

 

Sacramento Kings on jo useamman kauden ollut joukkue, jolla vaikuttaisi olevan potentiaalia, mutta tulos on ollut syystä tai toisesta aina pettymys. Itse nostan joukkueen tämän kauden potentiaaliseksi yllättäjäksi ja harjoitusotteluiden sekä ensimmäisen ottelun perusteella sanoisin, että joukkue tulee olemaan kohtuullisen lähellä pudotuspelipaikkaa. Sacramentolla on hyökkäysvoimaa, siitä ei ole ollut menestys kiinni, vaan ennemminkin heikosta puolustuspelistä. Nyt mitä olen nähnyt joukkueen otteita, niin Sacramento on puolustanut yllättävän hyvin ja myös Raptorsista hankittu James Johnson tuo hyvän lisän tähän. Pelaajista huomio kannattaa kiinnittää Tyreke Evansiin, joka aikoinaan voitti vuoden tulokas tittelin, mutta sen jälkeen kärsinyt vääristä roolituksista sekä loukkaantumisista. Nyt mies on terve ja näyttää todella kovan tason pelaajalta. Evans on ollut aina äärimmäisen vahva korille ajoissa ja on sitä vieläkin, mutta nyt näyttäisi olevan myös heittopeli parantunut, joten kun nämä taidot sekä syöttötaidot yhdistää, niin on Evans hyvin vaikeasti puolustettava, kun vastustaja ei voi tietää mitä Evans tulee tekemään. Evans on ollut aina hyvä puolustaja ja sitä hän vaikuttaisi olevan edelleen. Yksi ottelu on vain yksi ottelu, mutta Bullsia vastaan Evans näytti siltä, että paluu huipulle olisi tapahtumassa.

Minnesota Timberwolves on hyvä joukkue ja Adelman valmentaja, joka saa aina materiaalista kaiken saatavissa olevan irti. Nyt kun Kevin Love ja Ricky Rubio on sivussa, niin tätä todellakin tarvitaan, jotta pudotuspeliviiva ei karkaa liian kauaksi kun joukkueen tähdet palaavat parketille.

 

New York Knicks - Miami Heat, Miami -6 1.917 54% (Pinnacle) 2yks 

 

Tähän otteluun ei paljon muita perusteluja tarvitse kuin iso joukkueiden välinen tasoero. Miami näytti ensimmäisen ottelun perusteelta juuri siltä miltä suurimman mestarisuosikin pitääkin. Ray Allen sopii passelisti joukkueeseen ja entisestään nopeutettu pelityyli tuo vaan lisää pelaajien vahvuuksia esille. Knicks kärsii jo nyt loukkaantumisista, kun sivussa on Waden puolustukseen tarpeellinen Iman Shumpert sekä Camby ja Stoudemire. Knicks peluuttanee paljon Carmelo Anthonya power forward paikalla vastatakseen Heatin nopeuteen, mutta en usko sen paljoa auttavan, kun Heat on vain niin paljon parempi joukkue.

 

NBA 3.11.2012

 

Washington Wizards - Boston Celtics, Boston -5.5 1.952 56% (Pinnacle) 2yks

 

NBA 4.11.2012

 

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves, Toronto -3 1.926 55% (Pinnacle) 2yks

 

Koitetaan paikkailla yhdellä kohteella huonosti alkaneita NBA-sideja. Toronto Raptors on pelannut kaksi ensimmäistä otteluaan ilman voittoja. Joukkueen esitykset kuitenkin ovat olleet hyvällä tasolla ja varsinkin ensimmäisessä ottelusta Indianaa vastaan joukkue olisi peliesitysten perusteella ansainnut voiton. Netsiäkään vastaan esitys ei ollut huono ja joukkue on selvästi viimekautta parempi. Joukkueen uusi point guard Kyle Lowry on ollut todella hyvä, eikä hänen pelissään juuri aukkoja ole, vaan hän on todella monipuolinen ja siihen, kun vielä lisää tsempparin asenteen, niin hän joukkueelle täydellinen pelaaja. Torontolla on alla tiukka ottelu vieraissa eiliseltä, joten tämä hieman laskee voiton todennäköisyyttä. Mikäli samanlainen intensiteetti joukkueella on, kuin ensimmäisessä pelissä ja kotiyleisö saadaan heti ottelun alusta lähtien mukaan, niin nuorelle joukkueelle ei pitäisi eilisen ottelun enään valtavasti painaa jaloissa, kun kausikin on vasta aluillaan.

Minnesotan ensimmäinen ottelu Sacramentoa vastaan oli kelvollinen, mutta Kevin Loven jättämä aukko hyökkäyspäässä on melkoisen suuri. Ottelussa kuitenkin Minnesota teki sen mitä voittoon tarvittiin ja vaikka Sacramento oli ajoittain parempi joukkue, niin Minnesota pelasi tasaisemmin ja tilanteessa jossa pisteitä eniten kaivattiin oli J.J.Barea Sacramentolle mahdoton pysäytettävä.

Kommentit (3)

NBA´s free picks

Mukava, että viitsit näitä ilmaisiakin vihjeitä jakaa kansalle kaiken kiireen keskellä. Pysyy tämän kautta mukana myös kivasti NBA:n jutuissa mukana.

Kiitos ja onnea koko kauden tekemisiin!

Kyllähän näitä olisi

Kyllähän näitä olisi tarkoitus koko kausi tunkea, mutta tuskin aina aikaa/intoa perustella. Olipas kunnon kuoppayö, kun kaikki vedot väärin, tosin eipä noilla otteilla osumia olisi ansainnutkaan. Boston ja Miami hävis ja liigan hännillä veikatut Charlotte ja Orlando voitti....aikas kumma kierros, mutta koitetaan parantaa tästä.

Huippu blogi!

Sulla on tosi hyviä vihjeitä, jatka samaan malliin!