NBA 5.3-11.3.2012

NBA 5.3-11.3.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 4

NBA 10.3.2012

 

Washington Wizards - Portland Blazers, Washington +5.5 1.962 54% (Pinnacle) 2/5

  • Portland Blazers on kriisissä. Joukkue jonka piti olla ennen kautta taistelemassa kotiedusta taistelee tällä hetkellä pääsystä pudotuspeleihin. Siirtoajan takarajan lähestyessä voidaan olettaa Portlandin olevan aktiivisesti markkinoilla ja myös päävalmentajan silmukka kaulan ympärillä rupeaa olemaan jo hyvin tiukalla. Joukkue piti katastrofaalisen Boston ottelun jälkeen joukkueen sisäisen kriisipalaverin, jolla yritettiin saada uutta liekkiä puhallettua sammuvaan liekkiin, sillä pelaajien otteista paistaa haluttomuus ja taistelutahdon puute. Saa nähdä onko tällä palaverilla mitään vaikutusta otteisiin, mutta monesti tälläiset ovat liian myöhäisiä ja epätoivoisia yrityksiä muuttaa joukkueen suunnan ja muutos tapahtuu vasta isompien muutosten jälkeen.

 

New Jersey Nets - Houston Rockets, Houston -6 1.909 54% (Pinnacle) 2/5

  • New Jersey Netsin supertähti ja joukkuetta olkapäillään kantava Deron Williams loukkaantui viime ottelussa ja nykyisellä kokoonpanolla Nets on liigan selvästi heikoin joukkue. Houston Rockets kärsii myös point guardien poissaoloista, kun Lowry on ainakin sairaana sivussa. Houstonin muu pelaajamateriaali on selvästi Netsiä parempaa.

 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks, Golden State -3.5 1.909 55% (Pinnacle) 2/5

  • Dallasille tämä on b2b2b vierasputken viimeinen ottelu. Eilen Sacramentoa vastaan Dallas oli jo väsyneen oloinen ja täysin vailla mahdollisuuksia Sacramenton nuoren joukkueen kanssa.


NBA 9.3.2012

 

Milwaukee Bucks – New York Knicks ml 2.02 52% (Pinnacle) 2/5

  • Knicksiltä sivussa etukenttämiehet Tyson Chandler sekä Jared Jeffries, jotka molemmat erinomaisia puolustuspään pelaajia. Heidän ollessa sivussa Knicksin etukentän pelaajat ovat Amare Stoudemire, Josh Harrellson, Steve Novak sekä myös Carmelo Anthony on pakotettu pelaamaan välillä power forward pelipaikalla. Tämän seurauksena Knicksin hyvä puolustuspeli on tällä hetkellä vain muisto, sillä kukaan edellämainituista pelaajista ei ole edes keskinkertainen puolustaja. San Antonio ottelussa Spurs teki mitä tahtoi, Parker ajoi korille milloin halusi ja muutenkin Knicksin korin alla tilaa riitti, jonka lisäksi kolmen pisteen heittoja puolustettiin aivan yhtä heikosti. Se että Spurs mätti 118 pistettä ei ollu sattumaa vaan aivan ansaittua Knicksin puolustuspelillä. Tänään vastaan asettuvalla Milwaukeella on osittain samoja vahvuuksia kuin Spursilla eli todella nopea point guard Brandon Jennings sekä useita hyviä kolmen pisteen heittäjiä (Ilyasova, Dunleavy, Delfino).

Sacramento Kings - Dallas Mavericks ml 2.04 52% (Pinnacle) 2/5

  • Viimeksi Kings voitti niukasti viime hetken korilla Hornetsin, tuossa veto koki kolauksen jo ennen ottelun alkua, kun viimehetken poissaolona oli joukkueen tärkein pelaaja DeMarcus Cousins ruokamyrkytyksen takia. Tänään Cousinsin pitäisi olla taas mukana. Dallasille tämä on toinen kolmen peräkkäisen päivän vierasottelusta, joten muutenkin säästeliäästi peluutettavat joukkueen avainpelaajat tuskin tänään paljoa yli 30 minuuttia pelaavat.

 

NBA 7.3.2012

 

Charlotte Bobcats - Utah Jazz, Charlotte +7 1.926 55% (Pinnacle) 2/5

Minnesota Timberwolves - Portland Blazers ml 1.909 56% (Pinnacle) 2/5

Sacramento Kings - New Orleans Hornets, Sacramento -5.5 1.971 53% (Pinnacle) 2/5

Parempia perusteluja ei tänään kerkiä, kun 13 ottelun kierros, mutta tiivistetysti. Charlotte saldoaan parempi joukkue, kun saanut Hendersonin ja Augustinen kuntoon ja Utah ei ole parhaita vierailijoita. Minnesota noussut hätisteleen pudotuspelipaikkaa ja odotellaan saman noususuhdanteen jatkuvan. Portland on jo pienessä kriisissä, kun ollut pettymys odotuksiin nähden. Ei vieraissa kummoinen ja lisäksi joukkue vahvasti yhdistetty treidimarkkinoille, joka voi häiritä näiden pelaajien otteita. Hornetseilla edelleen suuri määrä loukkaantumisia.

 

NBA 6.3.2012


Indiana Pacers - Atlanta Hawks, Indiana -7 1.91 57% (TheGreek) 3/5

Atlanta Hawksilta tänään sivussa pitkäaikaispotilaan Al Horfordin lisäksi Joe Johnson ja Willie Green. Nykyisillä kokoonpanoilla joukkueiden välinen tasoero on huomattava ja myös match-upit suosivat Pacersia.

Hawkin ainoa selkeä etu on power forward paikka, jonka Josh Smith on ottanut huomattavasti suuremman roolin hyvin siinä onnistuen, kun kaksi muuta avainpelaajaa on ollut sivussa. Potentiaalia J-Smoovella on ollut aina, mutta liian usein hän on tyytynyt ottamaan heittoja kauempaa kuin, että käyttäisi hyväksi hyväksi huikeaa atleettisuutta. Tänään David West joutuu koville puolustaessaan Smithiä ja saattaa olla, että hänen nopeutensa ei riitä pitämään Smithia poissa hyviltä korintekopaikoilta. Tällöin Indianalta saattaa löytyä tähän lääke vaihtopenkiltä Tyler ”Psycho T” Hansbrough, joka on Westiä selkeästi atleettisempi ja puolustuspelissään erittäin aktiivinen ja varmasti monen vastustajan pelaajan mielestä todellinen ”pain in the ass”.

Muut pelipaikat menevätkin sitten Pacersille lukuun ottamatta point guard paikkaa joka on aikalailla tasapeli. Hawks joutuu peluuttamaan shooting guard paikailla reilusti Kirk Hinrichia, ja vaikka hän onkin hyvän pituinen pointiksi, niin tänään hänellä tullee olemaan vaikeuksia selvästi pidemmän Paul Georgen puolustamisen kanssa, eikä myöskään uransa viimeisiään vetelevät T-Mac tai Stackhouse tähän kykene. Tämän pelipaikan nostaisinkin yhdeksi ottelun avaintekijäksi. Small Forward paikka menee selkeästi Pacersille sillä Danny Grangerin ja Marvin Williams välillä on selkeä ero Grangerin eduksi, samoin kuin Hibbertin vertaaminen Zaza Pachuliaan. Pachulia on kylläkin aliarvostettu ja parempi loppupeleissä, mitä hänen rosoinen peli nopeasti antaisi vaikutelman, mutta Hibbert on noussut jo liigan kärki sentterien joukkoon ja tämäkin pari Pacersille.

Mikäli Atlanta aikoo pysyä Indianan kyydissä pitää Smithin pelata huipputasolla, Pachulian pysyä poissa virhevaikeuksissa ja jonkun kyettävä puolustamaan sekä Grangeria, että Georgea. Kaikki on mahdollista, mutta vaikeaa se pitäisi olla varsinkin, kun Pacers tulee varmasti terävänä mukaan heti pelin alusta lähtien kotiyleisönsä edessä, kun muistissa on varmasti todella heikko esitys, kun joukkue edellisen kerran kohtasi Hawksin. Tällöin Pacers oli heti ottelun alusta lähtien saamaton ja laiskanoloinen, vaikka myös kokoonpanot suosivat Hawksia tuolloin selvästi tätä päivää enemmän.

 

NBA 5.3.2012

 

Washington Wizards - Golden State Warriors ml 1.909 56% (Pinnacle) 2/5

Kommentit (4)

NBA

Moro! En tiedä kuinka hanakasti olet kommenteihin vastaillut, mutta kun tästä sarjasta tuntuu olevan sen verta vähän keskustelua verrattuna esimerksi NHL:ään, niin jospa sitä tässä kyselisi jotakin.

Voisin näin äkkiseltään heittää, että koripallo on pelimielessä vaikeampi hallita kuin jalkapallo tai jääkiekko. Tämän perustan jo esimerkiksi siihen, että jalkapallossa ja jääkiekkossa on tuo tasuri joka "helpottaa" pinnojen laskua. Toinen iso tekijä on loukkaantumiset tai tarkennettuna yksittäisen pelaajan merkitys joukkueelle. Onko sinulla olemassa jotain suuntaa antavaa "sääntöä" siihen, että kuinka paljon yksittäinen pelaaja voi maksimissaa pinnoja joukkueelta viedä poissaolonsa myötä pois? Toki tuota on käytännössä mahdotonta määritellä, koska jokainen joukkue on aina oma lukunsa ja tietysti vastustaja täytyy ottaa huomioon... Kuitenkin tuntuu, että NBA:ssa tekee helpommin virheitä, mutta toisaalta ainahan sen voi ajatella, niin että niitä virheitä tekee paljon helpommin myös muut. Tähän kohtaan hyvä käytännön esimerkki on Nets. Viime yönä tuli paukutettua kyseistä porukkaa muistaakseni n. 1,85 kertoimella (ml) ottelussa Charltonia vastaan. Kun tuota loukkaantumislistaa katsoo, niin voisi kuvitella, että peliesitykset ovat kaukana siitä mihin tuo porukka parhaimpana päivänään pystyisi, mutta ainakin itselleni on ollut yllätys se kuinka pelit ovat siellä kulkeneet ilman Lopezia (tosin tähän ovat jo tottuneet tällä kaudella) ja kumppaneita. Kuinka suuren virheen tein pelaamalla Netsiä tolla kertoimella? :D

Viime yöstä vielä sen verran, että Bucksille pistin pääpainon ja olen samaa mieltä tosta kirjoituksestasi. Ainoa ero on se, että annoin niille 53% :D

NBA

Iitse pidän koripallosta vedonlyöntimielessä syystä, että se on helppo purkaa osiin, kun ottelu voidaan kuvitella lähtökohtaisesti niin, että molemmilla joukkueella on tietty määrä hyökkäyksiä (possession) ja nämä ovat selkeästi eroteltavista toisistaan pallon siirtyessä joukkueelta toisella. Ajattelutapaa helpottaa lisäksi hyökkäysaika 24s, kun tiedetään mikä on hyökkäyksen maksimikestoaika ilman mahdollista hyökkäyspään levypalloa tai rikettä josta ei seuraa vapaaheittoja.

Yksittäisen pelaajan maksimaalista merkitystä on vaikea sanoa, mutta on se aivan eri luokkaa kuin vaikkapa kiekossa tai futiksessa. Tasoitusvedossa tähtipelaajan poissaolo ilman kunnon korvaajaa saattaa helposti olla sen 4-5 pistettä. LeBronin Cleveland aikoina se oli vielä tätäkin suurempi. Pelaajien merkityksistä hieman kuvaa saa tutkimalla on/off court lukuja kunhan niitä ei liian suoraan tulkitse. Pelaajan on/off court lukemiin vaikuttaa luonnollisesti myös paljon minkälaisessa kokoonpanossa hän pelaa eli ylihyvän kuvan saa useasti keskinkertaisesta pelaajasta joka pelaa avauksessa huippumiesten rinnalla. Lisäksi monen pelaajan kohdalla otoskoot ei ole tarpeeksi suuria antamaan varmoja vastauksia, mutta hyvä apuväline nämä on/off tilastot ovat. Hyvä sivusto on esimerkiksi: http://82games.com/

Omasta mielestäni Netsin voittoprosentti on sitä aika pitkälti mitä sen kuuluukin olla tällä loukkaantumisten täyteisellä kaudella. Terveenä ollessa pitäisin joukkuettä selkeänä pudotuspelijoukkueena, eikä se nytkään täysin susi ole sillä sen takaa jo Deron Williams, joka on yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista, jos joku sanoisi, että paras niin en olisi samaa mieltä, mutta en lähtisi vastaanka väittää sillä niin lähellä hän on. Verrattaessa esimerkiksi Bobcatsiin niin heillä ei ole ainuttakaan huippupelaajaa vaan kouluarvosanoilla semmoista 6-7 pelaajaa avausviisikko täynnä niin ei ole mikään ihme, että lajissa jossa yhden pelaajan merkitys on suuri niin jo lähes pelkästään yksi kympin pelaaja (Deron Williams) nostaa joukkueen yli näiden keskinkertaisuuksia vilisevien joukkueiden.

Et varmaan tehnyt virhettä mikäli ennen ottelua Netsia pelasit, mutta tuurit olivat tällä kertaa puolellasi, sillä Deron Williams loukkaantui ensimmäisellä puolikkaalla ja ilman Deronia ja Lopezia on jopa Bobcats Netsiä parempi joukkue.

Sain kirjoitettua edelliseen

Sain kirjoitettua edelliseen viestiin Charloten Charltoniksi... No näitä sattuu.

NBA on mielestäni myös aikalailla urheiluvedonlyönnin eliittiä. Itse en pelejä pysty pahemmin katsomaan, mutta raporttien ja tilastojen (kiitokset hyvästä linkista!) turvin pysyn mielestäni tarpeeksi hyvin hommassa mukana. Siitä ei tosin pääse yli eikä ympäri, että aikaa pitäisi pystyä käyttämään paljon enemmän ottelua kohden. Tästä syystä olen jättänyt aikalailla suosiolla o/u- vedot laskuista pois ja en oikeastaan arvioi muita kuin ml-kohteita. Tasotukset pitäisi ottaa mukaan etenkin noihin otteluihin, joissa tasoerot ovat suuret. En lähde kovin innoissani survomaan bettiä Miami - Charlotte - otteluun... Tasoituiksellahan tilanne saattaisi olla aivan erilainen.

Miten lähdet noita tasoituskohteita arvioimaan? Arvioit sen tasoituksen, jonka turvin pinnat ovat 50/50 ja siitä eteenpäin lähdet tarkkailemaan tilannetta?

Ja juu tuota Netsiä tuli aikanaan paukutettua ennen peliä ja varmasti samassa tilanteessa tekisin sen uudestaan.

Spread

Teen aluksi raaka-arvion (joukkueiden välinen tasoero) omien joukkuerankinkien pohjilta, eli mikä käytönnössä olisi spread 50/50 linja mikäli joukkueet pelaisivat täysillä kokoonpanoilla neutraalilla kentällä. Tämän jälkeen lisään kotiedun arvioon sekä muiden mielestäni merkittävien tekijöiden vaikutuksen kuten kokoonpanomuutokset, rasitustekijät, matchupit, mahdolliset motivaatiotekijälisät jne. jne.