NBA 7.2-12.2.2012

NBA 7.2-12.2.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 2

NBA 7.2.2012

 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings, Sacramento +6.5 2.0 54% (Pinnacle) 2/5

  • Minnesotalla sivussa Kevin Love, jonka poissaolo tuntuisi näkyvän linjassa/kertoimessa yllättävän vähän. Tämä johtuu luultavasti seikasta, että vaikka Kevin Love on pelipaikkansa parhaimmistoa, niin se, että hän pelaa joukkueessa joka ei ole median keskipisteenä, on syynä ettei hänen taitojaan osata vielä tarpeeksi arvostaa.

 

NBA 8.2.2012

 

Washington Wizards – New York Knicks, Washington -2 1.917 59% (Pinnacle) 4/5

New York Knicksilta sivussa Amare Stoudemire sekä Carmelo Anthony. Washingtonillakin on myös loukkaantumisia, mutta ei yhtä merkittäviä kuin Knicksillä. Suurin puheenaihe Knicksin ympärillä on kuitenkin Jeremy Lin, joka täydestä tuntemattomuudesta on noussut Knicksin avausviisikon point guardiksi, jollaisesta Knicksillä on ollut huutava pula.

Lin on näissä kahdessa ottelussa tehnyt yhteensä 53 pistettä ja antanut 15 syöttöä ja hänen ympärille ollaan kovaa vauhtia rakentamassa Tim Tebow:n kaltaista tuhkimotarinaa. Jeremy Lin on pelannut hyvin ja kieltämättä hänestä on ainesta kasvaa kelpo pelaaja tällekkin tasolle. Lin on hyvä lukemaan peliä, puolustanut hyvin ja hyökännyt korille aktiivisesta hyvän lähtönopeutensa ansiosta. Kuitenkin hype on kasvanut jo liian isoksi, kun jotkut ovat jo valmiita pistämään hänet samalle viivalle tämän päivän vastustajan Washingtonin point guard John Wallin kanssa. Lin on kuitenkin varaamattomana pelaajana NBA sopimuksen saanut pelaaja, kun Wall oli koko draftin ensimmäinen varaus ja Knicks on jo Linin kolmas seura. Mikäli hän olisi todellakin niin huikea kuin nämä kaksi edellistä peliä voisi antaa ymmärtää ja New Yorkissa moni uskoo, niin eikö hänen kykyjään olisi kukaan muu aikaisemmin huomannut?, vaikea uskoa. Nykyinen kerroinasettelu antaisi ymmärtää, että Knicks ilman kahta tähteänsä on parempi kuin Washington, jota minun on hyvin vaikea allekirjoittaa. Washington ei ole kummoinen joukkue, mutta on sen oltava parempi kuin ilman Anthonya ja Stoudemirea pelaava NY Knicks.

 

NBA 10.2.2012

 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks, ml 2.15 49% (TheGreek) 2/5

  • Minnesotaa edelleen peleihin nyt, kun Kevin Love palaa kokoonpanoon. Joukkue on lähes terve ja ainoastaan Darko Milicic on sivussa, joka ei haittaa lainkaan varsinkin jos Nikola Pekovic jatkaa tasollaan, mitä on viime otteluissa ollut.

 

Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers ml 2.45 44% (TheGreek) 2/5

  • Philadelphia 76ersilta on sivussa edelleen Spencer Hawes eikä myöskään Elton Brand ole 100% kunnossa.

 

Aloitin hiljattain myös Twitterhöpinät, johon tulee myös välillä jokusia ilmaisia total-vihjeitä. https://twitter.com/#!/SSukkela

 

NBA 11.2.2012

 

 

Sacramento Kings - Phoenix Suns, Sacramento -2 1.885 58% (Pinnacle) 3/5

 

Veto perustuu hyvin pitkälti joukkueiden perusvahvuuksiin. Molemmilla joukkueilla alkukausi on mennyt suunnilleen samalla tasolla. Suurimman eron näen joukkueiden potentiaalissa ja siinä kuinka Sacramenton otteet näyttävät vähitellen parantuvan, kun joukkue on päässyt viime ottelut pelaamaan parhaalla kokoonpanollaan.

Sacramenton pelaajarunko muodostuu lupaavista nuorista pelaajista, joilla on vielä selkeästi potentiaalia nostaa tasoaan. Erityismaininnan saa joukkueen nuori sentteri DeMarcus Cousins, jota on aina pidetty hyvin lahjakkaana, mutta erityisen oikukkaana. Alkukauden valmentajavaihdon jälkeen Cousinsin asenne on ollut aivan eri tasolla kuin alkukaudesta tai viime kaudella, jolloin hän jatkuvasti kiukutteli joka asiasta ja näiden tunteenpurkausten vuoksi pelitasokin aaltoili huimasti. Nuorten pelaajien lisäksi Sacramentolla on kaksi edelleen hyvällä tasolla pelaavaa veteraania Chuck Hayes ja John Salmons, jotka ovat juuri oikeanlaisia hyvällä asenteella ja hyvää puolustuspeliä pelaavia pelaajia, joista nuoremmat voivat ottaa mallia ja joilla on varmasti paljon hyviä neuvoja hyödynnettäväksi.

Tämän hetken Phoenix Suns on aika pitkälti se, mitä siltä voi pelaajamateriaalin nähden odottaa. Steve Nash on edelleen uskomaton hyökkäyspään pelaaja ja Marcin Gortat hyvä sentteri. Heidän lisäkseen joukkueesta löytyy muutamia hyvällä energialla pelaavia runkomiehiä kuten Jared Dudley ja Grant Hill. Nuoret lupaavat pelaajat kuitenkin puuttuvat Phoenixilta lähes täysin, joten parantamisenvaraa ei oikein löydy ja, kun Nashikin on kärsinyt pienistä vammoista, niin kauden edetessä on mahdollista että joukkueen taso pikemminkin laskee kuin nousee. Niin hieno pelaaja kuin Steve Nash onkin, niin ei hänkään yksin ihmeisiin pysty ja mielellään ainakin itse näkisin, että hänet treidattaisiin johonkin huippujoukkueeseen ennen kuin siirtoaika umpeutuu. Nash ei vaan ole LeBronin ja kumppaneiden kaltainen egoisti, joka vaatisi itse treidiä kesken sopimuksen, joten toivottavasti Suns ymmärtää tehdä tämän päätöksen hänen puolestaan. Loppupeleissä tästä olisi kummallekin osapuolelle hyötyä, kun Suns varmaan saisi vaihdoissa joitakin nuoria pelaajia ja varausvuoroja ja Nash saisi realistisen mahdollisuuden voittaa mestaruus, joka häneltä vielä puuttuu. Joukkueen kannalta pahin mahdollinen tilanne tulevaisuutta ajatellen on olla alempaa keskitasoa jolloin pudotuspelit jäävät haaveeksi, mutta myös hyvin todennäköisesti kärkipään varausvuorot.

 

NBA 12.2.2012

 

Boston Celtics - Chicago Bulls ml 2.04 56% (Pinnacle) 4/5

Kommentit (2)

Loistavaa!

Huikeasti tietää äijä kyllä NBA:sta. Aina on tullut peesattua, että kiitoksia huippuvihjeistä! Noin paljon kun tekee taustatöitä, niin ei voidakaan odottaa muuta kuin tilintekoa pitkässä juoksussa :)

Kiitoksia positiivisesta

Kiitoksia positiivisesta palautteesta. Taustatyötä on tehtävä runsaasti, jotta voi odottaa, että tuloksia saavuttaisi ja otteluita seuraamalla tuntuu vieläkin tulevan välilä ahaa elämyksiä, kun tajuaa jotain uutta vaikka takana on jo tuhansia katsottuja otteluita, mikä on hienoa. Koripallo saattaa vaikuttaa hyvinkin yksinkertaiselta lajilta, mutta tarkemmin seurattuna siittä paljastuu paljon pieniä erikoistekijöitä ja moniulotteisuutta, mitä ei heti ole mahdollista ymmärtää.