NBA 9.1-15.1.2012

NBA 9.1-15.1.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 0

NBA 9.1.2012

 

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers, Philadelphia -7.5 1.98 53% (Pinnacle) 2/5

  • Philadelphia 76ers johtaa omaa divisioonaansa ja tiukassa ottelurytmissä joukkueen vaihtomiehet ovat esiintyneet todella edukseen ja myös nuoret pelaajat ovat kehittyneet huomattavasti viime kaudesta (Hawes, Holiday, Turner). Indiana Pacersilla saattaa tänään olla useampi avainpelaaja sivussa tai ainakaan he eivät ole 100% kunnossa (Danny Granger, Roy Hibbert, George Hill)

 

NBA 10.1.2012

 

Philadelphia 76ers – Sacramento Kings, Sacramento +9 1.99 56% (Pinnacle) 3/5

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs ml 2.2 53% (TheGreek) 4/5

  • Molemmissa vetojen pääidea on, että suosikit eivät tänään välttämättä ole terävimmillän, sillä molemmat joukkueet kohtaavat huomenna oman divisiooniensa joukkueet, Philadelphia aina sytyttävän New York Knicksin ja San Antonio Houston Rocketsin jossa joukkueella on revannsin paikka, kun kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Spurs koki murskatappion.

 

NBA 12.1.2012

 

Memphis Grizzlies – New York Knicks, New York +4.5 1.971 54% (Pinnacle) 2/5

 

Golden State Warriors – Orlando Magic, Orlando -3 1.917 61% (Pinnacle) 5/5

  • Kwame Brown (torn pectorals) will be out at least three months.

Uutinen jonka monet varmasti ohittavat lähinnä olankohautuksella. Kwame Brown on ollut NBA:ssa lähinnä yleinen vitsi nopeasti sen jälkeen, kun Washington Wizards varasi hänet koko liigan ensimmäisenä varauksena vuonna 2001, eikä kiinnostusta häntä kohtaan vähentänyt se, että valinnan takana sanotaan olleen kaikkien aikojen paras koripalloilija Michael Jordan. Hyvin nopeasti alkoi kuitenkin käydä selväksi että Brownista ei tule uutta tähteä vaan liittyy siihen suureen joukkueen liian aikaisin varattuja etukenttämiehiä joilla on kokoa, mutta taidot eivät riitä alkujaankaan tähteyteen vaadittavalle tasolle.

Kwame Brown on kuitenkin edelleen NBA:ssa ja vaikka hän pettikin kaikki häneen ladatut odotukset, niin ovat Brownin otteet vähitellen parantuneet ja viime kausi Charlotten pelipaidassa oli uran paras kausi, joka poiki hänelle rahakkaan sopimuksen Warriorsin kanssa. Tämäkin kausi sujui hyvin loukkaantumiseen asti ja hän on ollut joukkueen paras puolustaja. Puolustuspeli on juuri se osa-alue jolla Kwame on vahvimmillaan. 211cm ja 123kg mitat, sekä periksiantamaton pelitapa tekevät hänestä tärkeän puolustuspelin avainhahmon korin läheisyyteen. Tänä yönä vastaan asettuvaa Orlando Magicia vastaan tätä olisi kipeästi kaivattu, sillä Brown on liigan harvoja senttereitä joilla on edes jotain toivoa pärjätä 1 vs. 1 Dwight Howardia vastaan omaa koria suojellessa. Nyt vastuun Howardin puolustamisesta kantaa Andris Biedrins, joka ei ole 100% kunnossa sekä Ekpe Udoh, joista kumpikaan ei ole tarpeeksi vahva pitämään yksinään Howardia loitolla hyvistä heittopaikoista.

Toinen seikka mikä lisää vedon maistuvuutta on tapa millä Orlando otti eilen hienon vierasvoiton Portland Blazersista. Joukkue johti ottelua kolmen jakson jälkeen murskaavasti, mutta päästi Portlandin vielä mukaan peliin ja lopullinen voitto tuli vain pienen marginaalin turvin. Joukkue varmaan on kuullut valmentajalta tiukkaa mielipidettä kuinka selvästä voitosta tehtiin lopulta vaikea ja vaikka voitto tulikin, niin tapaan millä ottelun loppu pelattiin, ei voi olla tyytyväinen. Tämä seikka mielestäni poistaa mahdollisuudet hyvän olon tunteeseen johtuvaan let-downiin, eikä myöskään fyysinen väsymys pitäisi olla erityisen iso tekijä sillä ennen eilistä ottelua joukkue pelasi viimeksi sunnuntaina ja seuraavakin ottelu on vasta maanantaina joten peliminuutteja ei tarvitse erityisemmin tarkkailla.

 

 

NBA 13.1.2012

 

Toronto Raptors – Indiana Pacers, Indiana -5.5 1.98 54% (Pinnacle) 2/5

  • Torontolla ottelusta sivussa Bargnani sekä edelleen Bayless. Toronto on pelannut tällä kaudella hidasta ja kurinalaista peliä uuden päävalmentajansa alaisuudessa. Joukkueen hyökkäyspeli oli jo todella tuskaista ennen Bargnanin poissaoloa, kun joukkueella ei ole montaa pelaajaa, jotka pystyvät luomaan itselleen tekopaikan ja Bargnani oli tämän vuoksi hyvin tärkeä pelaaja hyökkäyspäässä. Nyt hänen ollessa sivussa jää Calderonille erittäin suuri työ luoda hyviä heittopaikkoja riittävästi.

 

Phoenix Suns - New Jersey Nets, New Jersey +5 2.0 56% (Pinnacle) 3/5

  • Steve Nash sivussa ottelusta.

Kommentit (0)