NBA Joukkueanalyysi: Boston Celtics

NBA Joukkueanalyysi: Boston Celtics

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Odotettu kokoonpano 2010/11:

 

Point Guard: Rajon Rondo / Delonte West

Shooting Guard: Ray Allen / Nate Robinson

Small Forward: Paul Pierce / Marquis Daniels

Power Forward: Kevin Garnett / Glen Davis

Center: Shaq O´Neal / Jermaine O´Neal / (Kendrick Perkins)

 

Valmentaja: Doc Rivers

 

Muutokset viime kaudesta:

 

Suurimmat muutokset kesän aikana kohdistuivat sentteriosastolle. Viime kauden aivan lopussa joukkueen avausviisikon sentteri Kendrick Perkins loukkaantui ja toipuminen polvioperaatiosta kestää ainakin ensi vuoden helmikuuhun. Rasheed Wallace siirtyi viettämään eläkepäiviä joten joukkueen lähtee tulevaan kauteen täysin uusin sentteri voimin. Tällä kaudella senttereinä pelaavat legendaarinen Shaq O´Neal sekä kokenut veteraani Jermaine O´Neal, lisäksi myös turkkilainen isokokoinen tulokas Semih Erden saanee peliaikaa. Lisäksi joukkue hankki takakentälleen Delonte Westin joka on erinomainen puolustaja, mutta mentaalipuolella kentän ulkopuolella ailahtelevainen kaksisuuntaisen mielialahäiriön vuoksi. West tulee olemaan sivussa ensimmäiset 10 ottelua kurinpidollisista syistä, kun vuosi sitten West joutui poliisin pysäyttämäksi ja häneltä löytyi 9mm Beretta, Magnum.357 sekä kitarasalkusta Remington 870.

 

Vahvuudet:

 

Runkosarjan joukkue tulee tälläkin kaudella vetämään puolivaloilla ja säästelemään ikääntyviä avainpelaajiaan. Terveystilanteen ollessa kunnossa pudotuspelien alkaessa on joukkue erittäin vaarallinen pudotuspeleihin täydellisesti soveltuvan hyvin puolustavan ja erittäin kokeneen miehistönsä ansiosta. Joukkueen vaihtopenkki on huippulaadukas ja joukkueella on heittää jokaiselle pelipaikalle todella erinomainen vaihtomies.

 

Heikkoudet:

 

Joukkueen ikärakenne johtaa siihen, että ikääntyvien tähtiä pitää peluuttaa säästeliäästi ja tämäkään ei välttämättä estä heidän loukkaantumisia, kun varsinkin joukkueen etukenttä on hyvin loukkaantumisherkkä. Kevin Garnett pelasi koko viime kauden puolikuntoisena, mutta ainakin nyt kauden kynnyksellä hänen terveystilanteensa on erinomainen, mutta kaksi edellistä kautta huomioiden saa Celtics olla onnekas, jos mies pysyy koko pitkän kauden terveenä. Shaq O´Nealilta sekä Jermaine O´Nealilta ei voida edes odottaa täyttä kautta vaan erittäin tyytyväinen saa olla, jos molemmat pystyvät pelaamaan noin 60 runkosarjaottelu ja ovat terveiden kirjoissa pudotuspeleissä.

 

Pelityyli:

 

Joukkue varmaan aloittanee ottelut Shaq sentterinä ja hänen ollessa kentällä niin joukkue pyrkii varmasti saamaan hänelle mahdollisimman paljon palloa korin alle. Otteluiden lopussa Jermaine vastaavasti on kentällä useimmiten johtuen Shaqin surkeasta vapaaheittotyöskentelystä. Hyökkäyspäässä joukkue on hyvin kärsivällinen eikä turvaudu juuri milloinkaan tyhmiin heittoihin mikäli hyökkäysaikaa on jäljellä järkevämpään ratkaisuun, mutta mikäli vastustajan pallonmenetyksestä tai puolustuspään levypallosta avautuu mahdollisuus nopeaan vastahyökkäykseen, niin myös tämän joukkue Rondon johdolla pystyy hyödyntämään tehokkaasti. Puolustuspäässä joukkue on hyvin aktiivinen Kevin Garnettin johdolla ja sijoittunee taas tälläkin kaudella liigan kärkipäähän puolustustehokkuuden osalta.

 

Arvio 2010-11:

 

Atlantic divisioona, sijoitus 1. Itäinen konferenssi, sijoitus 3. Voittoja 50-53.

Kommentit (0)