NBA Joukkueanalyysi: Orlando Magic

NBA Joukkueanalyysi: Orlando Magic

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Odotettu kokoonpano 2010/11:

 

Point Guard: Jameer Nelson / Chris Duhon / Jason Williams

Shooting Guard: Vince Carter / JJ Redick

Small Forward: Quentin Richardson / Mickael Pietrus

Power Forward: Rashard Lewis / Brandon Bass / Ryan Anderson

Center: Dwight Howard / Marcin Gortat

 

Valmentaja: Stan Van Gundy

 

Muutokset viime kaudesta:

 

Orlando Magicin pelaajarunko on säilynyt lähestulkoon samana viime kaudesta ja ainoat pelaajamuutokset ovat point guard Chris Duhonin hankinta sekä Matt Barnesin korvaaminen Quentin Richardsonilla.

 

Vahvuudet:

 

Dwight Howard on liigan dominoivin puolustuspään pelaaja ja tekee todella vaikeaksi vastustajien pääsyn korin lähelle hyville paikoille ja on aina suuri blokkiuhka vastustajan ratkaisuyrityksille korin alta. Howard saakin suurimman kunnian siitä, että Magicin puolustus on yksi liigan parhaista.

 

Magicin hyökkäyspelin avaintekijöitä on kolmen pisteen heitot. Viime kaudella joukkue upotti runkosarjassa yhteensä 841 kolmen pisteen heittoa erinomaisella 37.7% tarkkuudella. Magicin ehdoton vahvuus on myös ehkä koko liigan paras vaihtopenkki, jossa jokaiselle pelipaikalle löytyy pelimies joka Duhonia lukuun ottamatta olisi avausviisikon pelaaja useassa joukkueessa.

 

Heikkoudet:

 

Dwight Howardista on odotettu kantavaa voimaa myös hyökkäyspäähän, mutta tähän asti ongelma on ollut se, ettei Howardilla ole voimapelin lisäksi hyökkäysliikkeitä, kuten tehokasta hook-heittoa tai minkäänlaista heittopeliä. Suuri ongelma on myös uran surkea vapaaheittoprosentti 59.1%. Kahdessa tämän kauden harjoitusottelussa ei vapaaheittojen taso näytä parantuneen, mutta merkkejä näyttäisi olevan siihen suuntaan, että hyökkäyspään taidot olisivat hieman kohentuneet.

 

Orlando Magicilta puuttuu hyökkäyspäästä selkeä vastuunkantaja johon voitaisiin luottaa tiukoissa paikoissa. Vince Carterissa odotettiin ratkaisijaa, mutta ainakaan vielä viime kaudella ei hänestä tähän ollut. Dwight Howardin kohdalla ongelmallista on, että häneen on mahdotonta täysin luottaa, kun tarvitaan tärkeitä pisteitä heikon vapaaheitto pelin vuoksi, jolloin vastustaja voi turvautua rikkomiseen, kun luultavimmin Howard ei pysty upottamaan molempia vapaaheittojaan.

 

Pelityyli:

 

Pelityyliin saattaa tulla tällä kaudella muutos, kun valmentaja Stan Van Gundy on harkinnut Rashard Lewisin siirtoa small forward pelipaikalle, sekä Brandon Bassin aloittamissa power forwardina. Tämä muutos antaisi Magicille lisävoimaa korin läheisyyteen, kun tähän asti on totuttu siihen, että Howard ainoana miehenä pelaa korin läheisyydessä ja hänen lisäkseen kentällä on ollut useimmiten neljä hyvää kaukoheittäjää.

 

Arvio 2010-11:

 

Southeast divisioona, sijoitus 2. Itäinen konferenssi, sijoitus 2. Voittoja 54-57.

Kommentit (0)