NBA:Pudotuspelit

NBA:Pudotuspelit

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Tiistai 19.4.2011


Orlando Magic – Atlanta Hawks, Orlando -8.5 1.926 55% (Pinnacle) 2/5

  • Ensimmäisessä ottelussa Atlanta yllätti Orlandon ottamalla lopulta suhteellisen helpon voiton.  Tuossa ottelussa Atlantan heittoprosentti oli erinomainen 51.4%, mutta sen toistaminen tulee olemaan vaikeaa sillä suuri osa oli pidempiä hyppyheittoja eivätkä ne tule pidemmällä otannalla mitenkään uppoamaan viime pelin tapaan. Dwight Howard teki ottelussa huikeat 46 pistettä, eikä Atlantan etukentällä ollut eväitä hänen kuriin saamiseksi. Mikäli Orlandon roolipelaajat hieman parantaa peliään ja Howard on oma itsensä, pitäisi Orlando ottaa ottelusta helpohko voitto.

 

Perjantai 22.4.2011


New York Knicks – Boston Celtics, NY Knicks -3 60% 1.91 (TheGreek) 3.5/5

 

Boston johtaa sarjaa 2-0, voitettuaan kotiottelunsa tuloksin 87-85 ja 96-93. Ensimmäisessä ottelussa Knicks johti ottelua aivan loppusekunneille, mutta Ray Allenin 3 pisteen heitto 11 sekuntia ennen loppua toi voiton Celticsille. Tämä ei suinkaan ollut onnenkantamoinen, kun Allen on tehnyt näitä useasti aikaisemminkin ja samaan aikaa, kun Knicksin pelikuviot viimeisellä minuutilla olivat hukassa tiesi kokenut ja hyvin valmennuttu Celtics mitä tehdä.

Toisessa ottelussa joukkue menetti All-Stars power forward Amare Stoudemiren ensimmäisen halfin lopussa selkäkipujen vuoksi, eikä hän tuossa pelissä enää pystynyt pelaamaan. Tästäkin huolimatta Carmelo Anthonyn superpelin ansiosta joukkue roikkui ottelussa mukana ja johtikin ottelua 19 sekuntia ennen loppua, mutta jälleen toistui sama kuin ensimmäisessä ottelussa eli Celticsin kokemus nousi esille ja samaan aikaan Knicksin valmentaja oli aivan hukassa samoin kuin joukkueen pelikuviot ja Celtics nousi jälleen voittoon.

Tänään uskoisin Amare Stoudemiren pelaavan, sillä selästä ei löytynyt mitään vakavaa ja joukkueella kuitenkin pakkovoiton paikka sillä 3-0 tilanteesta se ei enää nouse Celticsin kaltaista kokenutta joukkuetta vastaan. Knicksin joukkuehan rakentuu lähinnä kahden supertähden varaan jonka ympärillä on useita hyviä kolmen pisteen heittäjiä. Nyt kun joukkue pelaa kotihallissaan, niin voisi uskoa, että nämä heikommatkin pelaajat saavat itseluottamusta, eikä viime ottelun 0/11 tapaisia heittosaldoja heille tule. Carmelo Anthony ja Amare Stoudemiren tekevät varmasti sen mitä tähtipelaajien pitääkin tehdä. Boston Celticsin otteet ovat olleet kaikkea muuta kuin vakuuttavia aivan otteluiden loppuja lukuun ottamatta.

 

New Orleans Hornets – Los Angeles Lakers, LA Lakers -5 56% 1.926 (Pinnacle) 2/5

  • New Orleans Hornets yllätti ensimmäisessä ottelussa ja nyt tilanne on 1-1. Tasoero joukkueiden välillä on suuri ja tällä kokoonpanolla pelaava Hornets tuskin olisi edes pudotuspeleissä, mikäli David West olisi ollut sivussa pidemmän aikaa. Sarjan tilanteen vuoksi ei voi tässä pelissä odottaa tyypillistä 2-0 tilanteen let-downia Lakersin osalta.

 

Lauantai 23.4.2011


Indiana Pacers – Chicago Bulls 2.75 40% (Pinnacle) 1.5/5

  • Chicago Bulls johtaa sarjaa 3-0. Indianalle jo paikka pudotuspeleissä oli kelvollinen saavutus, joten tuskin tilanne hirveän iso pettymys on ja joukkue varmasti antaisi mielellään kotiyleisölle edes yhden voiton ja tämä lienee se paras paikka, kun Bullsille tässä voitto ei ole välttämätön ja luulisi, että Pacers saa hieman peliään kulkemaan paremmin, kun mitään hävittävää ei enää ainakaan ole, edes sitä vertaa mitä aikaisemmissa otteluissa.

 

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 2.11 54% (Pinnacle) 3/5

  • Sama tilanne Spursilla kuin Lakersilla eilen, eli ottelusarja 1-1, kun Grizzlies yllätti ensimmäisessä ottelussa. Memphis pelaa pelaajamateriaali huomioiden erittäin hyvin, mutta Spursin kuuluisi olla suosikki joukkueiden tasoeron ja ottelusarjan tilanteen vuoksi. Ensimmäisessä ottelussa sivussa ollut Manu Ginobili ei ole 100% kunnossa, mutta silti hyvin tärkeä joukkueelle varsinkin tiukoissa tilanteissa joissa Ginobili on parhaimmillaan.

 

Sunnuntai 24.4.2011


New York Knicks – Boston Celtics 47% 2.5 (TheGreek) 3/5

  • Samanlainen tilanne kuin Indiana Pacersilla eilen, joten kokeillaan olisiko Knicksilla tarpeeksi ammattiylpeyttä taistella loppuun asti antaa kotiyleisölle edes yksi voitto pudotuspeleissä. Edellisessä ottelussa ainakin yleisö oli ottelun alussa tosin hyvin mukana, mutta Knicksin surkea peli latisti nopeasti tunnelmaa. Amare Stoudemiren pitäisi pelata ja olla paremmassa kunnossa kuin edellisessä ottelussa jossa hänestä pikemminkin oli haittaa kuin hyötyä joukkueelle.

 

Maanantai 25.4.2011


Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 1.917 55% (Pinnacle) 2/5

  • Edellisessä ottelussa Spurs missasi turhan paljon hyviä heittopaikkoja ja varsinkin kolmeen pisteen yritykset upposivat surkeasti 13.3% tarkkuudella. Spursilla oli vielä ottelun lopulla mahdollisuus kääntää peli, mutta se vesittyi kun minuutti jäljellä 86-88 tilanteessa Grizzliesin Zach Randolph upotti kolmeen pisteen heiton ja Memphis siirtyi 5 pisteen johtoon mikä käytännössä sinetöi voiton. Randolph ei ole kolmeen pisteen heittäjä, eikä näitä kovin usein yritä, mikä ei ole ihme sillä tällä kaudella 45 yrityksestä on uponnut ainoastaan 9 mikä tarkoittaa 20% heittotarkkuutta mikä on heikko luku, sillä keskimäärin NBA:ssa uppoaa kolmen pisteen heitot noin 35% tarkkuudella. 

 

Lauantai 7.5.2011


Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 2.36 50% (Pinnacle) 4/5

 

Ottelusarja on tilanteessa 1-1. Ensimmäisessä ottelussa Thunder oli voimaton Memphisin etukentän edessä, kun Zach Randolph ja Marc Gasol tekivät yhteensä 54 pistettä (FG 21/33). Toisessa ottelussa Thunder piti heidät paremmin kurissa ja Randolphin ja Gasolin saldo oli 28 pistettä (FG 5/22).

Perustasoltaan Oklahoma City Thunder on Memphis Grizzliesta selvästi parempi, mutta kun Grizzlies ja varsinkin Randolph ja Gasol on pelannut aivan huipputasolla, on se jo yllättänyt Spursin ensimmäisellä kierroksella sekä vienyt kotiedun tässä ottelusarjassa. Oklahoman suurin yksittäinen ongelma on ollut Russell Westbrookin otteet ja se, että hän on pelinrakentelun sijaan keskittynyt liikaan korintekoon eikä näin ollen maksimoinut taitojaan joukkueen edun mukaisesti. Oklahomalla ei pitäisi olla ongelmia pisteiden teossa sillä Kevin Durant on liigan parhaimpia hyökkäyspään pelaajia ja lisäksi vaihtopenkiltä peliin tuleva James Harden on alkanut saavuttamaan häneen kohdistuvia odotuksia. Oklahoman etukenttä on hyvin puolustusvoittoinen (Perkins, Ibaka, Collison) ja olikin yllätys kuinka heikosti se ensimmäisessä pelissä onnistui puolustamaan Grizzliesin etukenttää.

Tänään ottelun ratkaisupelaajat tulevat mielestäni olemaan Westbrook sekä Randolph. Durant varmasti hoitaa oman osuutensa ja mikäli Westbrook olisi hieman epäitsekkäämpi hyökkäyspäässä, niin ei Thunderilla pitäisi olla ongelmia korinteossa. Vastaavasti puolustuspäässä pitäisi saada Randolph ja Gasol paremmin kuriin mihin pitäisi olla Perkinsillä ja Ibakalla hyvinä puolustajina kaikki edellytykset.

 

Maanantai 9.5.2011

 

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 2.15 50% (Pinnacle) 2/5

  • Sama arvio kuin viime ottelussa, jossa Thunder johti jo 16 pisteellä, mutta jäätyi täysin ja hävisi ottelun lopulta jatkoajalla.  Jäätymisen pääarkkitehti oli Westbrook joka ei saanut enää 4. jaksolla palloa liikkeelle ja Oklahoman hyökkäyspeli muuttui väkinäiseksi ja heittoyritykset vaikeiksi.

 

Tiistai 31.5.2011


Miami Heat – Dallas Mavericks, Miami -4.5 54% 1.971 (Pinnacle) 2/5

 

Nykyinen tasoitus antaisi ymmärtää, että joukkueet olisivat lähes tasavahvat. Itselläni Miami Heat on ollut alusta asti suurin mestarisuosikki, enkä näe syytä muuttaa näkemystäni nytkään. Chris Bosh on jäänyt selvästi heikoimmaksi lenkiksi tähtikolmikosta, mutta Wade ja LeBron ovat samassakin joukkueessa olleet niin hyviä mitä he olivat kantaessaan omia joukkueitaan. Haslem on palannut loukkaantumisen jälkeen pelaavaan kokoonpanoon ja on hyvä lisä joukkueen etukentälle, kun hyvän taistelun ja puolustuspelin lisäksi hän pystyy myös upottamaan avoimet heittopaikat toisin kuin paljon peliaikaa saanut J.Anthony.

Dallas Mavericks on pelannut mainiosti ja varsinkin Nowitski on ollut huippuvedossa. Hieman ehkä Dallasin kertoimia alaspäin turhankin paljon on painanut tyyli jolla joukkue on edennyt finaaliin. Portland kaatui kuudessa ottelussa, mutta Brandon Royn polven tilanne ja kotietu huomioiden näin kuuluikin tapahtua. Pudotuspelien yllättävin ottelupari oli Lakersia vastaan, jonka Dallas voitti suoraan 4-0. Dallas pelasi tuossa sarjassa huipputasolla, mutta osasyy oli Lakersin heikko peli ja joukkueen lähes ainoa hyvin pelannut pelaaja oli Andrew Bynum. Oklahoman Dallas voitti luvuin 4-1, mutta tämä ottelusarja oli huomattavasti tasaisempi kuin luvut näyttävät ja Dallasin onni oli se, että Oklahoman hyökkäyspeli jäätyi useammassa ottelussa kriittisellä hetkellä, eikä Oklahoman päävalmentaja onnistunut tekemään mitään korjaavia ratkaisuja. 

 

Torstai 2.6.2011


Miami Heat – Dallas Mavericks, Miami -4.5 54% 1.971 (Pinnacle) 2/5

 

Tiistai 7.6.2011

Dallas Mavericks – Miami Heat 2.27 47% (Pinnacle) 2/5

  • Viimeksi en saanut omilla arvioilla pelattavaa Miamin voitolle (valitettavasti). En näe syytä muuttaa arviotani edellisestä ottelusta varsinkaan, kun Boshin ottelun lopussa saama silmävamma osoittautui harmittomaksi ja oli jo eilen täysin kunnossa. Miami Heat voitti edellisessä ottelussa kotietunsa takaisin, mutta varmasti motivaatio on yhä korkealla, sillä toinen jäljellä olevista vierasotteluista tulisi vähintään voittaa, jotta joukkue ei joutuisi pelaamaan kotona selkä seinää vastaan, mikäli Dallas johtaisi voitoin 3-2 Miamiin siirryttäessä.

Kommentit (0)