NBA:Viikko 14

NBA:Viikko 14

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Tiistai 5.4.2011

 

Atlanta Hawks – San Antonio Spurs, San Antonio -4.5 1.943 59% (Pinnacle) 4/5

 

Atlanta Hawksin sijoitus on lähes varmuudella Itäisessä konferenssissa viides. Edessä olevaan Orlando Magiciin on matkaa 4 voittoa, kun jäljellä 5 ottelua ja vastaavasti 6. oleva Philadelphia 76ers on 4 voiton päässä Atlantasta. San Antonio Spurs pelaa parhaalla kokoonpanolla ja aikaisemmin varmalta näyttänyt Läntisen konferenssin voitto on loukkaantumisten vuoksi epävarma, kun ero toisena olevaan Lakersiin on ainoastaan 3 voittoa ja Lakersillä yksi ottelu vähemmän pelattuna, yksi näistä jäljellä olevista otteluista on San Antoniota vastaa Los Angelesissa.  Alla on molempien joukkueiden runkosarjan loppuohjelma.

 

San Antonio Spurs

Tue 05               @ Atlanta        

Wed 06              vs Sacramento                          

Sat 09                vs Utah            

Tue 12               @ LA Lakers

Wed 13              @ Phoenix   

 

Los Angeles Lakers

Tue 05               vs Utah            

Wed 06              @ Golden State                        

Fri 08                 @ Portland    

Sun 10               vs Oklahoma City                     

Tue 12               vs San Antonio                            

Wed 13              @ Sacramento 

 

Los Angeles Lakers on suosikki jokaisessa jäljellä olevassa ottelussaan, mikäli sillä on panosta. Portland ottelu on San Antonion lisäksi lähes ainoa ottelu missä se voi kompastua, sillä Oklahoma on lähes varmuudella tuolloin ja sijoituksensa varmistanut ja säästelee pelaajiaan pudotuspeleihin. Mikäli lähtee ajatuksesta, että Lakers voittaa kaikki loput jäljellä olevat ottelunsa niin sen lopullinen saldo on 61-21.

San Antonio hyvin suurella todennäköisyydellä voittaa Sacramenton ja Utahin sekä on myös selkeä suosikki Sunsia vastaan mikäli ottelussa on panosta. Lakersia vastaan Spurs on altavastaaja, mutta sen voittomalla runkosarjan voitto olisi käytännössä varma, mutta tuskin joukkue haluaa laskea runkosarjan voittonsa Lakersin käsiin.

Mikäli Spurs häviää Lakersille, mutta voittaa loput ottelunsa mukaan lukien tämän päivän vastustajansa Atlanta Hawksin niin joukkueen lopullinen saldo 62-20, jolloin Läntisen konferenssin voitto olisi varma. Mikäli joukkue tänään häviää Atlantalle sekä Lakersille ja Lakers voittaa loput ottelunsa niin joukkueet päätyvät samaan voittosaldoon 61-21 ja tuolloin Lakers voittaa Läntisen konferenssin sillä kun keskinäiset ottelut on tasan niin ratkaiseva tekijä on konferenssivoitot jotka tuolloin olisivat Lakersille 40-12 ja San Antoniolla 39-13.

 

 

Washington Wizards – Detroit Pistons 2.0 54% (Pinnacle) 2/5

 

Kummallakaan joukkueella ei ole mitään panosta ottelussa. Washington Wizardsin kohdalla useampi lisävoitto saattaisi heikentää joukkueen mahdollisuuksia kesän varaustilaisuudessa, mutta vaikuttaisi, ettei joukkue lähde otteluita häviämään, sillä kahdesta edellisestä ottelusta on tullut voitot. Tämän ymmärtääkin syystä, että joukkueella on jo superlupaus John Wall jonka ympärille on helppoa joukkuetta rakentaa, eikä sen tarvitse epätoivoisesti kerätä kaikkia lisäprosentteja ensimmäisen varauksen saamiseksi. Joukkueesta löytyy muitakin nuoria lupaavia pelaajia, joten varmasti heillä riittää näyttöhaluja vaikka ei otteluissa panosta olekaan.

Detroit Pistonsin kausi on ollut surkea. Pelaajamateriaali on kelvollista ja joukkue olisi saattanut taistella pudotuspelipaikasta, mutta päävalmentajan pätevyys ei riitä siihen asemaan. Koko kauden aikana valmentaja ei ole löytänyt minkäänlaista pysyvää kokoonpanoa vaan vuorotellen lähes jokainen joukkueen pelaaja on joutunut katsomaan vaihtopenkiltä koko ottelun, kun joko valmentaja on päättänyt kokeilla jotain uutta kokoonpanoa tai riitautunut tyytymättömien pelaajien kanssa. Tällä hetkellä Detroitin pelaajia tuskin kiinnostaa miten ottelut päättyvät vaan pelit ovat lähinnä omien tilastojensa pönkittämistä.

 

Sunnuntai 10.4.2011


Memphis Grizzlies – New Orleans Hornets 2.63 43% (Pinnacle) 2/5

 

Ottelu jossa molemmat ovat varmistaneet pudotuspelipaikan. Ottelu on hieman merkityksellisempi Hornetseille kuin Memphisille koska sen mahdollisuudet nousta sijalle 6. on paremmat kuin Memphisillä. Läntisessä konferenssissa hyvin todennäköisesti Lakers sijoittuu sijalle 2. mikä aiheuttaa sen, että pudotuspelien häntäpään joukkueille sija 8. on parempi kuin 7. sillä vaikka Spurs on ollut runkosarjan paras joukkue, niin on Lakers Läntisen konferenssin selkeä mestarisuosikki. New Orleans voittamalla tänään nousisi sijalle 6. ja pitäisi mahdollisuuden säilyttää sijoitus loppuun asti omissa käsissä. Vastaavasti Memphis voittamalla tänään säilyttäisi myös mahdollisuudet 6. sijaan, mutta sijoitus ei olisi omissa käsissä vaan tarvitsisi muistakin otteluista apuja. Memphis mikäli häviää tänään, on sen lopullinen sijoitus lähes varmuudella 8. ja ensimmäisen kierroksen vastustaja San Antonio Spurs.

 

Indiana Pacers – New York Knicks 2.3 46% (Pinnacle) 1.5/5

 

Miami voitollaan Bostonista on hyvin lähellä itäisen konferenssin 2.sijaa.New York Knicks voittamalla Indianan olisi hyvin lähellä 6. sijaa ja tällöin saisi ensimmäisellä kierroksella vastaansa Bostonin jonka luulisi olevan mieluisampi vastustaja kuin Miami. Knicksillä tänään sivussa tärkeä Stoudemire, mutta kun huomioi että ottelulla ei ole Indianalle panosta niin tämä tasoittaa ennakkoasetelmia. 

Kommentit (0)