NBA:Viikko 4

NBA:Viikko 4

S.Sukkela blogi

Comments: 5

Tiistai 25.1.2011

 

Sacramento Kings – Charlotte Bobcats, Sacramento -1 1.926 56% (Pinnacle) 3/5

  • Sacramento Kings on esittänyt hyviä otteita viime peleissään verrattuna sen kauden voittosaldoon 10 voittoa 42 ottelussa, joka on voittoprosentilla mitattuna NBA:n kolmanneksi heikoin. Tämän vuoden puolella Kings on pelannut 13 ottelua, josta tullut 4 voittoa, mutta tämän lisäksi tappioista 3 on tullut jatkoajalla sekä 4 ottelussa piste-ero on ollut 6 pistettä täi vähemmän, eli joukkue on ollut hyvin otteluissa mukana ja olisi hyvinkin voinut voittaa 2-3 ottelua enemmän peliesityksien perusteella. Charlotte Bobcats on pelannut valmentajavaihdon jälkeen energisesti ja joukkue onkin noussut mukaan pudotuspelitaistoon saldolla 17 voittoa 42 ottelussa. Itäisen ja Läntisen konferenssin joukkueiden vertailu suoraa tulosten perusteella on vaikeaa johtuen siitä, että Läntisen konferenssin taso on huomattavasti laajempi. Tällä hetkellä Idässä riittää viimeiseen pudotuspelipaikkaan voittoprosentti 40.9%, kun vastaavasti Lännessä tämä on 54.3% ja sijalla 12. olevan joukkueen voittoprosentti on 43.2%. Itse tällä hetkellä arvioin Sacramento Kingsin ja Charlotte Bobcatsien lähes yhtä hyviksi joukkueiksi. Sacramenton potentiaali on suurempi, mutta vastaavasti Charlotten pelitaso heittelee vähemmän.

 

Keskiviikko 26.1.2011


Toronto Raptors – Philadelphia 76ers, Toronto +4.5 1.952 54% (Pinnacle) 2/5

  • Torontolla alla kahdeksan ottelun tappioputki ja joukkue onkin yksi liigan heikoimmista joukkueista. Kuitenkin rupeaa tasoitus olemaan jo liikaa, kun vastassa oleva Philadelphia kuitenkin vain keskitason joukkue, joka vieraissa on voittanut 24 ottelusta ainoastaan viisi.

 

Utah Jazz – San Antonio Spurs 2.35 46% (Pinnacle) 1.5/5

  • Utah päätti eilen viiden ottelun vieraskiertueen saldolla 0-5. Utah Jazz on perinteisesti ollut todella kova kotijoukkue ja huono vierailija, joten voisi hyvin olettaa että peli jälleen kotikentällä kääntyy parempaan suuntaan. 

 

Torstai 27.1.2011


Dallas Mavericks – Houston Rockets, Dallas -6.5 1.962 54% (Pinnacle) 2/5

  • Houston Rocketsin etukenttä on todella lyhyt, kun Yao Ming ja Brad Miller ovat sivussa, avauksen sentteri Chuck Hayes on ainoastaan 198cm ja power forward Luis Scola 206cm. Hyökkäyspäässä Dirk Nowitskin pitäisi pystyä hyvään suoritukseen Scolaa vastaan ja vastaavasti Tyson Chandlerin (216cm) uskoisi dominoivan levypalloissa.

 

Perjantai 28.1.2011

 

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves, Minnesota +7 1.935 55% (Pinnacle) 2/5

  • Utah Jazzin point guard Deron Williams on tänään sivussa. Jazzin hyökkäyspelikuviot ovat hyvin riippuvaisia Williamsista joten hyökkäystehokkuus kärsii selkeästi hänen ollessa sivussa.

 

Lauantai 29.1.2011


Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors, Minnesota -5 1.971 54% (Pinnacle) 2/5

  • Molemmilla joukkueilla b2b peli, mutta Toronto Raptorsilla luulisi rasituksen olevan suurempi, sillä eilisessä jatkoaikaottelussa pelaajat joutuivat pelaamaan isommat minuutit kuin Minnesotan avainmiehet ja lisäksi Torontolla useampi pelaaja pelaa hieman puolikuntoisena. Avaintekijäksi Minnesotan kannalta pitäisi tänään muodostua levypallopeli, jossa se kuuluu liigan kärkikastiin, kun vastaavasti Toronto on levypallopelissä liigan alempaa keskikastia. Levypallopelissä ratkaisee paljon energisyys eli miten pelaajat jaksavat mennä täysillä jokaiseen levypalloon ja kun Torontolla ei ole ketään erityistä levypalloeksperttiä Evansin ollessa loukkaantunut, niin eilinen jatkoaikaottelu saattaa vaikuttaa heikentävästi levypallopeliin ja lisää entisestään joukkueiden tasoeroa.

 

Los Angeles Clippers – Charlotte Bobcats, LA Clippers -6 1.98 54% (Pinnacle) 2/5

  • Los Angeles Clippersin kaksi ehdottomasti parasta pelaajaa ovat supertulokas Blake Griffin sekä takakentän Eric Gordon, joka on tästä ottelusta sivussa. Vaikka Gordon on hyvin tärkeä pelaaja, niin on hänen korvaamisensa helpompaa kuin Griffinin, sillä varamies Randy Foye on vaihtopelaajaksi erinomainen ja näin ollen Gordonin poissaolon merkitys ei ole niin suuri kuin voisi ajatella, kun Gordonin tasoinen pelaaja on sivussa. Charlotte Bobcatsilla on todella tiivis otteluohjelma tällä viikolla, sillä tämä ottelu on vieraskiertueen 4. ottelua viiden päivän sisällä. Bobcats on pelannut mainiosti voitettuaan nuo kolme vierasottelua, mutta tässä saattaisi olla hieman let-downin makua, sillä jo nyt vieraskiertue on tuottanut varmasti paremman tuloksen kuin realistisesti voitiin odottaa, eivätkä varmaan jalatkaan ole aivan vetreimmillään kun eilinen ottelu meni jatkoajalle ja avainpelaajat ovat pelanneet jokaisessa ottelussa suuret peliminuutit.

 

Sunnuntai 30.1.2011


Golden State Warriors – Utah Jazz, Golden State -3 1.917 57% (Pinnacle) 3/5

  • Deron Williams edelleen lähes varmuudella ottelusta sivussa. Edellisessä ottelussa Timberwolvesia vastaan Utah ei vakuuttanut, mutta voitti ottelun lopulta Andrei Kirilenkon unelmapelin ansiosta. 

Kommentit (5)

Sukkelan tipsit

On kyllä NBA-vinkit todella asiallisia,odotetaan taas vesi kielellä vaikka panokseni ovat melko pieniä.Kiinnostaisi tietää mistä näkyy pelaavat kokoonpanot ja loukkaantumiset.Jatka samaan malliin!

Sukkelan tipsit

Nyt on hiukan heikompi jakso meneillään näillä vihjeillä. Taitaa olla jo 6 ottelun tappioputki päällä. Peesattu on kaikki. Toivotaan vaan että pikisesti palataan taas voittokantaan. Tsemppiä!

Hyvä, että kelpaa.

Hyvä, että kelpaa. Harmillinen alamäki ollu viimeaikoina ja huonoa tuuriakin, mutta eipä viitti sen enempää valittaa, kun tähän asti on kyllä ollut tuuritkin tällä puolella.

Kokoonpanot näkyy ainakin yahoosta noin puoli tuntia ennen ottelun alkua (http://sports.yahoo.com/nba ja scoreboardista kyseinen ottelu) , mutta kannattaa olla varovainen ja tärkeimmät pelaajat tarkastaa muualta, kun välillä yahoossa ilmotetaan oletettu kokoonpano viime ottelun pohjilta mikäli jonkun epävarman pelaajan pelaaminen/pelaamattomuus ei ole täysin varmaa.

Loukkaantumislistoista mielestäni realiaikasimmat ovat:

http://www.sportsinsights.com/Injuries.aspx?single_sport=1&sport_id=2&sort=Team

http://www.sportsnetwork.com/merge/tsnform.aspx?c=sportsnetwork&page=nba/injuries/injury.aspx

Hieman enemmän informatiivinen sivu, mistä saa hyvin tietoa on http://www.rotoworld.com/content/Home_NBA.aspx ,lisäksi Twitter on hyvä paikka hakea tietoa pelaajista.

"Nyt on hiukan heikompi jakso

"Nyt on hiukan heikompi jakso meneillään näillä vihjeillä. Taitaa olla jo 6 ottelun tappioputki päällä"

Se on aina kiva juttu kun ymmärretään että vaikka heitettäisiin painotettua kolikkoa 55% edulla, on täysin mahdollista törmätä 6 "tappiollisen" heiton sarjaan. Hieman nyt pitkäjänteisyyttä näihin kommentteihin perkele sentään!

Juu ei tunnu kaikki hajontoja

Juu ei tunnu kaikki hajontoja ymmärtävän, mutta ei minusta Koristelija muuta kun totesi, että oli tappioputki päällä, joka tuossa olikikin, kuiteskin viestin sävy muuten positiivinen ja näköjään manaus auttoikin ;)