NBA:Viikko 50

NBA:Viikko 50

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Maanantai 13.12.2010

 

Memphis Grizzlies – Portland Blazers, Memphis -3 58% 1.909 (Pinnacle) 3/5

  • Portland Blazersille tämä on viides ottelu 7 päivään, eikä tilannetta helpota, että Brandon Roy teloi loukkaantunutta polveaan vielä lisää eilisessä ottelussa Spursia vastaan. Roy pelaa tänään, mutta ainakin itse yllättyisin, mikäli hänestä on tässä tilanteessa joukkueen kantavaksi voimaksi, kun ilman lisähuoliakin on käynyt selväksi, että polvivamma vaikuttaa selvästi miehen otteisiin.

 

Keskiviikko 15.12.2010

 

Miami Heat – Cleveland Cavaliers, Cleveland +17 1.952 (Pinnacle) 3/5

Tällainen tasoitus on hyvin harvinainen ja normaalisti ei näin suuria tasoituksia ole kuin ehkä runkosarjan lopussa jolloin motivoitunut huippujoukkue pelaa heikkoa ryhmää vastaan jolle melkeinpä tappio on parempi kuin voitto varausoikeuden kannalta.. Kauden aikana muulloin olen nähnyt tämän kokoluokan tasoituksia vain kun huippujoukkue on kohdannut heikon tiimin, mikä lisäksi on kärsinyt tärkeiden pelaajien loukkaantumisista. Miami Heat on varmasti huippujoukkue joka vielä on pelannut viime pelit todella hyvin ja Cleveland saattaa olla kauden loputtua liigan kolmen heikoimman joukkueen joukossa. Esimerkiksi viime kaudella New Jersey Nets oli selvästi tämän kauden Clevelandia heikompi (12voittoa 82 ottelussa), mutta normaalisti senkin otteluissa vieraissa huippujoukkueita vastaan tasoitukset pyörivät 12-14.5 tasossa ja suurimmillaan taisi olla 16.5, mutta tällöin lisäksi joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista oli sivussa.

NBA:ssa pelataan 82 ottelua tiiviillä rytmillä, joten kaikki mahdollinen lepoaika avainmiehille hyödynnetään. Suuret johdot mahdollistavat ylimääräisiä lepominuutteja, niin otteluiden aikana, kuin otteluiden viimeisillä peliminuuteilla jolloin, kun ottelun voitto on varma, niin avainpelaajat otetaan kentältä pois ja näin pelaajia säästellään jo seuraaviin peleihin ja eliminoidaan mahdollisuus, että avainpelaaja loukkaantuisi tilanteessa jossa hänen ei ottelun voiton kannalta tarvitsisi olla kentällä. Tällöin otteluiden ero harvemmin kasvaa samaa tahtia ottelun loppuun asti hyvän ja huonon joukkueen kohtaamisessa, sillä joukkueiden vaihtomiehien välillä tasoero on lähes aina selvästi pienempi kuin avausviisikoiden ja esimerkiksi Clevelandilla on tällä hetkellä parempi vaihtomiehistö kuin Heatilla jonka ylivoimaisesti tärkeimmät pelaajat ovat avausviisikon Dwayne Wade, LeBron James sekä Chris Bosh.

Miami voittaa tämän ottelun, sitä en epäile, mutta Cavaliersille ottelu on hieman tavallista ottelua suurempi (LeBronin ex-joukkue) ja he varmasti jaksavat yrittää parhaansa loppuun asti varsinkin, kun viime kohtaamisessa tuli nöyryyttävä murskatappio, jonka Cavaliersin pelaajat kokivat hyvin raskaasti. Mikäli tänäänkin on tiedossa Miamin suvereenia ylivoimaa, niin toivottavasti ottelun loppuhetkillä, kun Miamin tähdet ovat jo vaihtopenkillä, on ero sellainen, että tuolloin avautuu vielä mahdollisuus pitää ottelu tasoituksen sisällä.

 

Indiana Pacers – Los Angeles Lakers, LA Lakers -4 57% 1.943 (Pinnacle) 3/5

  • Lakersin motivaation voisi normaalisti hieman kyseenalaistaa näitä Idän keskikastiin kuuluvia joukkueita vastaan, mutta tänään tilanne on hieman eri. Lakers on hävinnyt kotihallissaan kaksi kertaa ja toinen näistä tuli Pacersia vastaan Lakersin pelattua suurena suosikkina heikon ottelun. Varsinkin surkean ottelun pelanneella Pau Gasolilla on paljon todistettavaa, kun lisäksi, että hän upotti 15 heitostaan ainoastaan viisi, niin hänen puolustettavansa Roy Hibbert oli ottelun sankari 24 pisteellä heittopelillä 9/13.

 

Dallas Mavericks – Portland Blazers, Dallas -6.5 56% 1.971 (Pinnacle) 3/5

  • Jatketaan Blazersia vastaan pelaamista samoilla perusteluilla kuin aikaisemminkin, eli joukkue ei ole niin hyvä, kuin nimilista saattaisi vaikuttaa, sillä Brandon Royn polven kunto tuskin tällä kaudella enää kohenee.

 

Torstai 16.12.2010

 

Denver Nuggets – San Antonio Spurs 50% 2.12 (Pinnacle) 1.5/5

  • Denver Nuggets on kotihallissaan ollut totutun hyvä ja tällä kaudella saldo onkin 12 ottelusta 11 voittoa. San Antonio Spurs on pelannut mahtavan alkukauden ja on perustasoltaan Denveriä parempi joukkue, mutta tässä ottelussa joukkue antaa hieman tasoitusta sillä se pelasi eilen kotihallissaan tiukan ottelun Milwaukee Buckseja vastaan. Muuten voisi kokeilla isommallakin panoksella, mutta Nuggetsin joukkue on sen verran sekavassa tilassa jatkuvien Carmelo Anthony treidipuheitten vuoksi, että joukkuehenki saattaa olla koetuksella vaikka viimeksi Orlando Magicia vastaan niin Melo, että koko joukkue esiintyi virkeästi. Anthony treidi saattaa tulla minä päivänä hyvänsä eli, jos kerroin nousisi jossain vaiheessa useita kymmenyksiä, niin se tarkoittaisi luultavasti, että Melo oltaisiin treidattu.

 

 

Boston Celtics – Atlanta Hawks, Boston -7 54% 1.952 (Pinnacle) 2/5

·         Atlanta Hawksillä sivussa tästä ottelusta J.Johnsonin lisäksi toinen tärkeä pistemies Jamal Crawford. Myös Boston Celticsillä on loukkaantumisia, mutta sen materiaalin laajuus on yksi liigan parhaista, joten poissaolojen vaikutus ei ole samaa luokkaa kuin Hawksilla. Boston pelasi eilen tiukan ottelun New Yorkissa joka voi hieman jaloissa painaa, mutta uskoisi että televisio-ottelu ja kotikenttä motivoivat sen verran, että löysäilyä eilisen pelin vuoksi tuskin on.

Kommentit (0)